Att uppfatta och det lilla svarta …

Godmorgon söndag <3

Igår kväll la jag mig i en nybäddad säng efter att ha haft fönstret öppet i några timmar.

Har de sällan när jag sover då vi bor på bottenvåning men om lite mer än 3 månader så flyttar vi och då till en våning 5 vilket kommer att kännas lite ovant kan jag tänka mig. Nicole längtar nog även efter att få åka hiss =)

På onsdag kväll skall vi på möte i garaget till husen som byggs och efter det får alla köpare få se sina lägenheter. Har förvisso ingen aning hur långt de har kommit just i själva lägenheterna men än så länge har Nicole och jag bara sett en ritning som vi om 3 dagar får se i live version.

Efter 10 år i samma lägenhet kommer det att kännas verkligen som någon slags nystart, en mycket välkommen sådan…

Igår kväll pratade jag i telefon med en person som skall hjälpa mig att strukturera upp den boken jag vill skriva (även om den bara kommer att damma i min egen byrålåda) och när vi pratade insåg jag att jag verkligen har haft och har en stor förmån i livet och det är att komma i kontakt med otroliga spännande & framgångsrika människor som ser mer än vad ögon uppfattar.

Jag bara älskar att samtala. Mitt mun går mer eller mindre i ett när jag får chansen och mest av allt gillar jag konversationer där man får en ny infallsvinkel på något, att lära mig något, att låta mig imponeras.

Att diskutera är något som är lite typiskt italienskt och jag älskar det.

Är nästan aldrig ute och festar (aldrig faktiskt) då det jag gillar & uppskattar är att sitta, lyssna och prata (rakar tycka att på uteställen hör jag dåligt på grund av hög musik =)

Om vi skall generalisera (ibland är det roligt just för att komma åt vissa skillnader) så brukar man säga att man inte skall ställa vissa frågor (vad man röstar på, religion, inkomst) till en svensk då man vill inte prata om sånt som kan vara lite känsligt. Hos oss i Italien är nog generaliseringen totala motsatsen. Vet att jag har nämnt detta tidigare men minns som igår när min pappa och jag satt vid köksbordet i huset i Bologna och pratade om dödsstraff som vi båda var/är motståndare till men bara för att han var emot var jag i stunden ”tvungen” att ta upp orsaker till varför det kan vara bra att ha det.

Mer liv i samtalet är nog orsaken. Redan i skolan fick vi ofta debattera i klassen mot varandra och då kunde man få debattera för något som man absolut inte stod bakom men det är då det blir väldigt intressant för man lär sig verkligen något nytt i detta, man lär sig att se på ett fenomen genom en ny infallsvinkel och man får en förståelse för att det finns alltid mer än mitt perspektiv att se det på.

Jag gillar när människor inte nödvändigtvis håller med mig så länge man gör det med respekt, utan dömande ord och utan att låtsas veta något om en själv som man ändå inte vet. Misstänker som blog läsare att man gör sig en bild på oss som skriver men stämmer bilden med verkligheten tror du? Tror att man alltid skall vara försiktig i att tolka någon annan utifrån ett utseende, en blog eller vad det må vara.

Jag gör det självklart också men då jag själv kanske har utsatts och utsätts för det så är jag väldigt försiktig i detta och även om jag tycker något om någon så är jag alltid öppen för insikten att ha fel, något som vissa har nog lite svårare att göra,

Är i butiken sedan en timma tillbaka för att packa gårdagens ordrar. En kund köpte just igår DEN HÄR fantastiska klänning från Gestuz, 999:- och efter att jag hade fotat henne och lagt ut bilden på instagram så kom några ordrar för visst är den kvinnlig och sexy utan att visa någon hud? Materialet är stretchig och med tyngd vilket gör att den verkligen faller snyggt.

Jag köpte in 6 stycken av den och nu finns en small och en medium kvar till er som söker efter en snygg svart klänning till det jag anser vara ett bra pris.

11902331_10153111322413660_4959444834897587241_n

Nu skall jag jobba på lite här men önskar dig en fantastisk söndag så länge medan jag provar nyheterna från vårt nya märke Free People <3

11201851_10153113021378660_4825487482760373196_n

8 thoughts on “Att uppfatta och det lilla svarta …

 1. Otroligt !
  första gången tror jag att jag ser dig i en ”tjock” tröja ? .. men den var snygg !!

  den svarta är riktigt stilfull på ”rätt” kropp !
  dock inte på alla….. svårt det där, utseende är ju en sak men även de du möter kollar ju hur du ”bär upp” dina kläder ?

  Jaa, tror heller inte på dödsdom… men, kan ”alla” verkligen återställas oavsett behandling till ett ”normalt” liv igen ? .. svår fråga detta…..

  1. Hahaha! Finns en första gång för det mesta =)

   Troligtvis är svaret nej på din fråga om alla kan återställas till ett ”normalt” liv och det måste vara otroligt svårt att avgöra om & när de är redo för det efter att kanske ha straffats för något hemskt dåd. Skulle inte vilja vara psykolog eller domare och avgöra detta med den risken som felaktigt beslut kan ha …

 2. Hej

  Vad spännande att du ska skriva en bok och jag hoppas den kommer släppas också…Lycka till…Den svarta klänningen är jätte fin!

  Jag vet att du gillar guld, kanske har du sett detta redan…Men när jag kom hem med toarullar, jag använder Lambi och de har alltid fina mönster osv Denna gång var det guldhjärtan och gråa hjärtan, de fick mej att tänka på dej hihi
  Ha en härlig söndag
  Kram Nettan

 3. Du verkar vara en sådan underbar människa. Jag vill se dig som en ärlig, sympatisk och rolig kvinna. Tycker om att läsa dina inlägg och på en del sätt sporrar du mig.

  Men från det ena till det andra.

  Jag är nog väldigt osvensk och det slår mig ibland att vissa tom backar när jag ivrigt går in i en diskussion och då också använder hela kroppen som hjälp till att ge kraft i orden.

  Så jag förstår precis vad du menar.

  Jag älskar att få utvecklas av andras erfarenheter och att få dela med mig av mina. Samtal ger så mycket.

  1. Diskussioner är intressanta men tycker när man ger sig in i en att man skall hålla sig till ämnet vilket många inte gör när de kommer med en kommentar. Av någon märklig anledning så gör de om texten till något helt annat vilket får mig ibland att reagera =)
   Härligt att även du gillar olika perspektiv för visst lär vi oss alltid något <3
   Tack för att du följer och att jag lyckas ibland sporra ...
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *