Castellari kvällen i Bologna & Kiss & Fly …

Buonasera igen <3

Igår hade min syster, Nicole och jag en egen eftermiddag & kväll på egen hand.

Hade tänkt visa min systers mysiga lägenhet på 2 våningar (ca 85 kvm) med två ljuvliga balkonger/terrasser på sista våningen men glömde att ta kort.

Det enda jag fotade var vardagsrummet så resten får ni bara tänka går i samma romantiska shabby chic känsla <3

DSC_0308

Nackdelen med att ha en familj som inte bor där man själv är bosatt i är att man inte får någon möjlighet att fira, spontanträffas mm. så igår kväll bjöd min syster Nicole och mig på födelsedagsmiddag på stan, vid Piazza Minghetti där jag ibland (när jag var 14-17 år) mötte upp min pappa för en lunch då han hade sitt kontor där.

Vi fick sätta oss på puffar vid ett mindre bord i väntan på ett ”vanligt” då vi ville sitta ute den sköna kvällen som var.
DSC_0314

Är du den i livet som ser ett halvfullt eller halvtomt glas? =) Själv är jag nog både och …

Mina jeans kommer från Bologna märket Sexy Woman Jeans som du finner just HÄR

IMG_8622

Förutom en god middag, jag valde en ljuvlig risotto, Nicole lasagne och Melissa kyckling med curry fick vi även födelsedagspresenter <3

Jag älskar paket och även om det är roligt att ge så är det otroligt kul att få måste jag erkänna =)

Nicole fick en underbar top/t-shirt från Guess Jeans och jag ett gulligt armband i rosé guld med ett hjärta från samma märke <3

DSC_0316

Mätta & belåtna strosade vi i min gamla och vackra hemstad …
DSC_0311

I Piazza Maggiore på sommaren bjuder staden på utomhusbio och några hade redan hittat dit i väntan … En riktig mysig initiativ.

DSC_0309
DSC_0310

Medan väninnor & bloggare med olika inriktningar lockar med inspirerar med träningsresor skulle jag önska ha tid att finna ett samarbete för att kunna erbjuda en vecka i Italien, 3 dagar i Bologna och 4 dagar vid havet. Hade velat visa er runt, få er att älska kulturen, maten, självklart i kombination med shopping och med det ljuvliga i att inte göra något ”il dolce far niente” sittandes på någon uteservering för att insupa det som händer omkring er.

Självklart lite italienska lektioner då jag är trots allt utbildad gymnasielärare i italienska =) Borde verkligen för att jag tror att man kan inspireras till annat också än att äta rätt och röra på oss. Ibland glömmer vi bort njutningen i att leva utan att gå till ytterligheter.

Paret på bilden kom från trattorian bakom dem och det är sådant som är så mysigt … Jag bara älskar det mer är flashiga inneställen. Sådant har aldrig imponerat på mig och kommer aldrig att göra.  Även om jag kan uppskatta kända restauranger så tycker jag att en enkel trattoria med genuin mat är oslagbar.

DSC_0317
Vi kunde självklart inte låta bli att ta en sista italiensk glass denna sista kväll innan hemresa och så satte vi oss vid Nettuno statyn och njöt (apropå njutning) och tittade lite på folk (alltid mysigt)
DSC_0318

En suddig family groupie med mobilen till instagram @michelacastellari & @nicolecastellari02

IMG_8604

Jag köpte mig en fin pyjamas med rosa blommor på från favoriten Oysho och så handlade Nicole lite på Sephora innan vi gick mot Universitets området för att gå hem.

På just dessa gator är det enklare barer som möter en då det ytliga & lyxigare är mindre viktigt här. Studenter har inte ofta den ekonomin för annat och oftast söker de sig inte till det heller.

Bologna har Europas äldsta universitet om du inte visste och hit kommer studenter från hela världen för att ta del av staden samtidigt som de läser och lär.

DSC_0327

Mot det området där marknaden är på fredagar här i Bologna finns som ett litet fönster som man öppnar från gatan och var utsikt brukar benämnas med ”lilla Venedig”.

Nu såg jag samma lilla ”kanal” från ett annat ställe, inte samma känsla men tror att ni kan förstå varför den kallas så trots att jag inte var precis där och trots att det var kväll.

DSC_0328

När vi kom hem till Melissa la vi oss alla tre i sängen med hennes katt som kom och höll oss sällskap och så började vi prata och så kom de där skratten, de befriande sådana som man upplever ibland och som gör att man bara älskar den stunden lite extra…

Nicole somnade nog som oss andra med ett leende på läpparna och med tankarna om en knasig famiglia från mammas sida =)

Imorse startade vi med en onyttig men ack så god frukost på en uteservering i centrum, vi gick in i ett par butiker och så körde Melissa oss till flygplatsen (Guglielmo Marconi)

I år har de gjort en bilfil för de som ”bara” skall lämna och de har döpt filen och parkeringsplatserna till ”Kiss & Fly”. Hur gulligt är inte det? Man får kyssas i 10 minuter innan man måste vinka adjö till varandra för den här gången <3

DSC_0333

Känns tråkigt att lämna något slags familjeliv för att landa och ingen som möter upp en.

Gissar att det är en av de få nackdelarna ( i mitt tycke ) i att vara singel … Det var så många som stod där och väntade på nära & kära och många hade även med sig sina hundar. Så det skall vara på en flygplats … Vi fick ju presenter och blommor när vi landade i Bologna men inget nu … Suck =(

Vi tog istället taxin, hämtade upp Knut hos Barbro (vars svans gick som en helikopter propell av glädjen att ha oss hemma igen) och kom till vårt hem, till det som skall vara det i några månader till. Det kändes ärligt lite tråkigt men det hör nog ihop att jag blir alltid lite ledsen när jag har åkt ifrån mitt hemland.

Alltid så mycket känslor i allt och så kommer någon slags sorg upp för saker och ting…

Nu skall jag fixa lite håret och gå och lägga mig. Imorgon är butiken stängd men jag skall dit och packa ordrar, svara på mail, hämta returer och ta kontakt med de märken som jag efter min resa vill gärna få in hos oss på furia.se

 Önskar dig buonanotte <3

4 thoughts on “Castellari kvällen i Bologna & Kiss & Fly …

 1. Hej,
  Tack för att vi fick följa med på din resa i bloggen. Jag skulle direkt följa med på en sån härlig ”Il dolce far niente” resa.
  Härligt att bara njuta av atmosfären och titta på folk.
  Du verkar ha haft en mysig vecka med din familj, och jag förstår känslan att lämna dom.
  Tillbaka till verkligheten kan göra den mest positiva lite nedstämd, men det är ju så det måste vara för att vi ska uppskatta variationerna.
  Nu är det ju snart dags att åka till Köpenhamn för nya intryck och jag hoppas på fint väder då det blir lite trevligare då.
  Önskar dig lycka till med inköpen för SS16.
  Kram

  1. Vad roligt att höra =)
   Hade älskat att få några att se och uppleva min italien … Har nog inte tid att undersöka men kanske om två år att jag skulle kunna få ihop en sådan resa… Kram och tack för att du följde <3

 2. Jag vill också tacka för all information och alla bilder du gett oss under din resa! Förstår att det är vemodigt att lämna ditt hemland, din hemstad och din familj. NI är så lika varandra, din syster och du!
  Så spännande det hade varit att följa med på en guidad resa och få se ditt Bologna! Ju mer man vet om platser, desto mer uppskattar man dem tycker jag.
  Du får se fram emot nästa resa dit. Ganska mysigt det med!
  Kram Karin

  1. Tack snälla <3
   Melissa och jag har precis skickat bilder på varandra via whats up och sådant gör att distansen känns lite mindre men visst är det jobbigt ibland att inte ha någon familj där man är och bor... Å andra sidan får man vända på det och uppskatta möjligheten att få träffa dem när man kan <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *