En ”båttur” på 1 minut …

Buongiorno <3

Har Du börjat jobba eller har du fortfarande semester? Visst är det märkligt att det räcker att man går innanför dörren till sitt hem så känns det som om man inte ens har varit iväg. En otacksam känsla helt klart men hjärnan ställer sig direkt in på nuet men som tur har vet man att nuet påverkas lite av upplevelser & erfarenheter (som alltid på gott & ont).

Nicole blev hämtad för ca 2 timmar sedan och skall tillbringa kvällen hos farmor med sin bror och kusiner. Självklart har hon med sig lite gott som hon köpte till dem för i Italien finns mycket mumsigt …

Själv har jag varit i butiken för att packa & skicka ordrar och för att förbereda lite inför vårt märkesrea som startar imorgon kl. 11 på utvalda varor i butik & webshop <3

Tänkte dock bjuda på några fler bilder från Cervia då jag hann inte blogga om allt när vi var där då wifii fungerade sisådär ibland …

En av kvällarna förra veckan mötte vi upp mormor (min mamma) för att gå till närliggande Milano Marittima, som är lite större, lite trendigare och har flera butiker.

För att ta sig dit kan man antingen gå eller så tar man en ”traghetto” /båt  som tar dig på den sidan som är Milano Marittima.

Här ser ni avståndet tydligt =)
DSC_0171

Ca 100 meter med traghetton kostar en halv euro =) och den trevlige äldre mannen som ”körde” hade haft samma jobb i 20 somrar…  Nicole & jag sa till mormor att vi tyckte att hon skulle ”lägga in en stöt” för då hade hon kunnat bjuda på hemmagjord svensk sockerkaka till gästerna på båten under den minuten som turen tar =)

Lite Castellari humor som jag har erfarit även kan missförstås vilket jag inte förstår då jag tycker att jag är så rolig ibland  =) men betoning på ibland dock …
DSC_0169

Här kommer ”styvpappa” Melissa (vet att du läser bloggen och vet att mamma inte gör som tur är =))))

DSC_0172

DSC_0173

10 minuters promenad från hamnen är man mitt i Milano Marittima med butiker, uteserveringar och jag var inne i ett par butiker för att spana. Hittade mycket snyggt som jag hoppas kunna köpa in men sådant som rör jobb håller jag lite hemligt här i bloggen <3

Ibland räcker en balkong som den här för att man skulle vilja gå upp dit och sätta sig och njuta …

DSC_0180

Det gamla mot det nya. Kontraster mellan enkelt och exklusivt, mellan antikt och modern …

DSC_0174

Alltid kul att se hur man parkerar bilar vid vissa mindre trafikerade vägar =)
DSC_0168

Efter ett par timmar gick vi och åkte tillbaka till Cervia för att gå lite på hantverksmarknaden som var där denna kväll … Kommer i nästa inlägg för nu måste jag packa upp lite.

Efter att ha haft familj och vänner kring mig vill jag inte vara själv denna kväll så en vän kommer på lite vin för att få mig att känna mig lite i Italien utan att vara det =)

Kram så länge <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *