Som kvinna i över 40 …

Ni som följer min blog och som har tagit del av några av de tankar jag har delat med mig vet att jag är inte den som suktar efter kärleken.

Kanske tom. lite okvinnligt att inte längta efter drömprinsen då de flesta av mina väninnor har längtan efter ett fast förhållande för att kanske bygga upp en ny familj efter en separation eller efter flera år som singel.

Blir ofta den i ett sällskap som låter cynisk, som har nog sett eller varit föremål för vissa mäns otrohet eller önskan till det och har därför lärt mig att ”kärlek” är inte så enkel som man visar i Disney filmer och det förhållande som du har är kanske inte så ”perfekt” som du tror (med undantag för ditt som är det så klart)

Jag har dock även under mitt singelliv haft många förmåner i att just vara singel och har ibland undrat varför många killar & män vill så gärna träffas (ja, förutom för att ligga)

Är alldeles för medveten om att vissa attribut som ”sticker ut” lite mer än hos gemene kvinna lockar fram någon djurisk insikt om att vilja ”sätta på” men har även sett och förstått att det finns flera andra anledningar till att man vill träffa mig igen, trots att jag är snart 44 och trots att många av de killar och män jag har träffat under årens lopp skulle kunna få betydligt vackrare och yngre tjejer med fastare rumpor och allt det som hör ungdomens källa till.

Läs först DENNA artikel som tar upp många av de fördelarna som killar/män upplever i att träffa oss kvinnor i övre 40 åldern. Vill dock även påpeka att detta gäller nog oss som har varit singlar ett tag för det finns även de som ”suktar efter kärleken” och blir ”kära i kärleken” och i den uppmärksamheten man kan få som singel kvinna.

Det som fick mig att skratta var raden där författaren skriver att kvinnor över 40 inte väcker en man mitt i natten för att fråga vad han tänker på då hon skiter i just detta… Hahaha! Just att inte bry sig är nog något som verkligen beskriver mig i mötet med en kille/man. För några år sedan träffade jag lite en kille som jag ej vet hur många gånger jag frågade om han hade syskon för att sedan glömma … Han log åt mitt totala ointresse för hur många syskon han hade eller hur gamla de var men skrattade även åt att min vett och etikett gjorde ändå att jag ställde frågan =)

Självklart är detta inte alltid ett positivt egenskap men i beskrivningen i artikeln kan en kille iaf. få sova utan att bli väckt av en massa frågor från min sida.

Jag messar sällan, aldrig men jag svarar ofta, åtminstone en gång med en tack (om jag fick en komplimang =)

Jag blir inte någon man får efter sig, blir aldrig en ”stalker” som man kanske kan ha  varit under en period i yngre ålder då man ville veta, tolka, analysera samtal, meningar och ord i minsta detalj med sin väninna i flera timmar flera gånger om … ”Vad tror du att han menar?” var/är nog för många den klassiska frågan som väninnan ändå inte har något svar till … Tänk om han menade precis det han sa? Så mycket tid och energi för att inte komma fram till något ändå =)

Tack för att jag idag bryr  mig inte alls om vad han menar/menade. Ringer han inte så skiter jag det, det finns andra. Jag vill inte övertyga någon, har det för bra som jag har det för att behöva marknadsföra mig =)

 Är man i över 40 så vet man också att de flesta av oss syndar på något sätt. Det moraliska pekfingret som man kanske hade är borta då erfarenheter & livet har lärt oss hur vi människor är och kan vara. Vi behöver inte alltid fråga, vi vet ändå.

Jag tror också att den trygghet man utstrålar som kvinna i en viss ålder är så mycket sexigare än en fast kropp med len hud. Vi vet något som de yngre fortfarande håller på och lär sig, vi kan män på ett helt annat sätt och det vi inte förstår oss på oss engagerar oss inte längre i samma utsträckning, livet är så mycket mer än en drömprins.

Det roliga är att jag alltid har suktat mer på att få den hästen som drömprinsar i tecknade och i filmer rider på mer än på att få själva riddaren.

När någon hotar med att lägga ut nakna kort på en med skriften om att det är jag så blir jag inte bestört och förfasad över detta. Jag ler och tänker snygg kropp, lägg gärna ut på nätet, det finns ju så mycket värre saker i livet än en kvinnlig naken sådan =)

Tryggheten i att vara kvinna och vetenskapen att vill du ha mig så är det du som man som får jobba för att få mig,  för den där lilla korven som man tar upp i slutet på artikeln kan jag få när jag vill utan att få hela ”paketet”

Förresten små korvar är allt annat än intressanta, size matters… (sorry, min sexistiska italienska humor kan jag inte låta bli =)
11295847_10152908221728660_617532017291308960_n

 

9 thoughts on “Som kvinna i över 40 …

 1. Bra blogg inlägg!

  Usch äver att prata killar i timmar, känns så meningslöst, tanke dom pratar nog inget om en själv ändå;)

  1. Hahaha! Tror inte att killar ventilerar med varandra vad vi tjejer pratar om så visst har vi något att lära oss av det =) Tur att man blir äldre och slutar bry sig om att tolka =)
   Tack!

 2. Ditt inlägg förde mig direkt till mina egna tankar till varför så många människor ”bryr” sig. Tyvärr ”bryr” de inte sig om rätt saker, utan är mer intresserade ifall du har det dåligt ekonomiskt eller din man lämnat dig än om hur du mår.

  Vad menar jag? Den frågan ställer jag mig ofta eftersom jag tänker alldeles för mycket.

  Jag menar att det är svårt att hitta människor som ärligt verkligen bryr sig. Om någon berättar något som egentligen inte anbelangar mig men är viktigt för min vän att dela med sig av. Kommer jag i håg det så pass länge som det är nödvändigt.
  Varför?

  Jo för att jag bryr mig. Jag bryr mig om att min vän behöver prata inte om vad hon behöver prata om.

  Jag trodde ärligt att skitsnackare skulle bli färre desto äldre man blev. Men döm av min förvåning. Fortfarande vid 45 år har många mer bekymmer om vem som varit orogen mot vem i grannskapet än att ärligt bry sig om varandra.

  Detta blev ett helt annat inlägg än ett egentligt svar på ditt.
  Men ändå var det så att när jag läste ditt inlägg, så tänkte jag.
  Jag tror inte det har med din ålder att göra utan med din personlighet och den gillar jag.
  Hoppas du får en fortsatt super dag.

  1. Frågan ”hur mår du?” när man ser någon man känner på stan är ett exempel på en sådan som man egentligen inte har tid att höra svaret på då man är på väg mot annat och där den som svarar sällan berättar sanningen. ”Jag mår bra och du?” är det som gäller för att sedan gå vidare. Undra om någon skulle svara ärligt, hur förvånad man skulle bli för en gång skull …
   Jag bryr mig så klart om de personer jag gillar men de flesta känner jag ytligt och har inte den relationen för att engagera mig i deras liv. Att man sedan har en massa runt omkring sig själv är nog också en anledning till att man inte orkar mata sin hjärna med information som man ändå inte har någon förankring till, som man ändå inte är intresserad av.
   Visst är det intressant att fundera hur man själv är i vissa sammanhang för att sedan fundera lite vidare … Älskar att tänka <3

 3. underbart inlägg! :) ha en fortsatt fin måndag! kram Linda (37 o singel och skiter åxå i vad män tänker haha)

 4. Läste ditt inlägg två gånger :-) och det som slår mig är realism. För livet är inte alltid rosenskimrande och man kan bli sårad och besviken. Människor är som sagt ”bara” människor med både det goda och det onda. Och nej man behöver ingen man för att kunna leva och man ska nog inte leta, det kommer när det kommer, om det kommer vill säga. Lycka och nöjdhet kan se ut på många sätt och hur det ser ut för dig vet bara du.

  1. Realism kan dock vara lite tråkig ibland men faktum är att jag har inte den drömmen, inte just nu iaf. Jag letar inte för vet inte ens vad det är jag skulle vilja leta efter =)
   Tack snälla för orden och för dina tankar …

 5. Kära Herr / Fru,
  Behöver du finansiering?
  Behöver du ett lån?
  Behöver du Business eller personliga lån?
  Vill du refinansiera ditt företag?

  Vi ger ut lån till någon individuell och bolaget på 2% ränta
  årligen. För mer information kontakta E-post: watermike025@outlook.com

  namn:
  land:
  belopp:
  telefonnummer:
  Lån varaktighet:

  hälsningar
  Mrs vatten mike

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *