En skön kväll & att suga bort läppar …

Igår vid 15 tog Knut och jag tåget till kusten för att ha där lite möte angående nya kommande webbshop och för att bara njuta av en mysig kväll i soffan för i det enkla finns ibland det lyxiga.

Jag bara älskar att bara ”vara”, den där ”il dolce far niente” som betyder konsten att inte göra något alls. Uttrycket har så klart myntats i Italien då vi italienare är så duktiga på att njuta.

Njutningen i att observera, tänka, äta, älska. Vi är njutningsmänniskor och söker det i det mesta…

Passion för det man gör för utan det skulle aldrig en ”made in Italy” blivit ett känt begrepp i hela världen, utan det hade inte den italienska maten varit världskänd … Ni kanske förstår vad jag menar om ni åker till mitt hemland och bara är … Då kanske ni får ett litet inblick i hur vi generellt sätt tänker, är …

Generaliseringar för att komma åt vissa skillnader mellan kulturer, mellan olika sätt att leva, tänka, vilja vara …

Att tycka olika (även då man tycker samma) bara för att diskutera ett ämne, för att få ingång tankarna och finna nya infallsvinklar … Mamma mia vad jag saknar Italia just idag när jag sitter på tåget hem till småstaden efter att ha fått njuta av ”il dolce far niente” i några timmar.

Min syster skrev häromkvällen på What´s Up och frågade om vi kan sova ihop när jag kommer ner till Jul.

Hur gulligt är inte DET? Hon är 36 och jag snart 43 år och fortfarande vill man ibland känna den tryggheten som kanske en storasyster ingav när vi var mindre. Självklart kommer vi att sova ihop med alla vara tre barn <3 Bara mor som får ta en annan säng för hon snarkar =)

Bild från Karolina

IMG_5301
Buongiorno!

Nu är jag tillbaka i butiken och apropå generaliseringar finns det i varje småstad vissa personligheter som de flesta som bor här känner till. Birgitta är en av dem. Hon bor och rör sig i centrumens gränser. Vid 7 är hon redan på City då hon vaknar redan vid 4.30 och hon lägger sig vid 19. Detta påpekade hon då hon nästan bad om ursäkt att hon aldrig såg ”Småstadsdrottningar” när den gick på tisdagar kväll men fick vänta till reprisen på söndagar =)

Hänt Extra tidningen missar hon inte heller så idag kom hon in och tittade på mig för att fråga om jag hade opererats. Förstod först inte men hon refererade till att förra veckan stod där att jag skall förminska mina läppar.

Hon tittade på Jessica och uttalade sin oro för detta och för att de skall ”suga bort” för mycket läppar så att de sjunker ihop. Hahaha!

Att jag skall hitta en rätt man är också viktigt och hon fortsätter att titta in sporadiskt för att visa sin engagemang i mitt liv. Tack för att du finns =)

Oktober nu! Färgerna ändrar sig mer och mer, ljusen tänds i hemmen, det blir inte lika tydligt att man måste städa och sjalar, jackor och koftor börjar inhandlas.

DEN HÄR från Ester Elenora har jag precis lagt in i webbshopen till dig som önskar en stor svart sjal med lite glitter i. De urläckra denim från italienska GAS på bild finns också i webbshopen.
1233
IMG_5415
Ikväll blir det restaurang Babbel med våra tjejer för Jessica, Izabella och Millie skall få fira lite Nicole <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *