Kompispartiet …

Jag  har över 500 universitetspoäng MEN ikväll kunde jag inte hjälpa min dotter med den här läxan. Allvarligt!!! Hon går i klass 6 vill jag påpeka (borde inte påpeka =)

Säg snälla att det tar ett tag även för dig att förstå uppgiften och snälla om du har svaret kan du berätta för mig hur du tänkte för att komma till lösningen? Var tvungen att MMS detta till Nicoles pappa och sambo med förhoppningen att de kunde hjälpa mig/oss =)
IMG_5182
Finns det fler lösningar? Ville skratta för hade jag funnit 1 hade jag varit glad och smart =)

Till slut fick vi ett svar men inte så enkelt eller? =)

Apropå skola har Nicoles klass fått i uppgift att komma på egna partier som de sedan skulle sätta upp mål till och tydligt visa vad de står för.

Imorgon kan alla elever i skolan besöka alla partierna för att ställa frågor angående varje enskilt parti. Självklart bjuds det även på något till detta event så vi har köpt godis för 80:- och kompisen Agnes som tillsammans med Nicole har bildat Kompispartiet har gjort någon ny variant av lyckokakor där hon har skrivit partiets stora mål i …

Älskar engagemang =)

Här lite om Kompispartiet som jag hoppas du röstar på i nästa val =)
IMG_5184
Lite från min dotter och jag gömmer mig under täcket för att jag ej kunde lösa enkelt det där elefantproblem =)

Kram på dig <3

6 thoughts on “Kompispartiet …

  1. Tack Helena, det svaret kom Nicoles pappa på också till slut men hur tänker du när för att komma på svaret? Börjar man tänka på de första två elefanternas ålder =)))?

 1. Bra svarat av Helena. Finns bara ett svar till. 770 är bara delbart med 1, 2, 5, 7, 10, 11 och 14 av de tal som är max 15. De tre kombinationerna av dessa som fyra stycken ger produkten 770 är:
  1, 5, 11, 14
  1, 7, 10, 11
  2, 5, 7, 11

  1. Jag försökte förklara hur jag tänkte i förra inlägget. Som alltid när man ska lösa problem: 1) Analys – bryt ned problemet, i det här fallet 770 i sina beståndsdelar, och 2) Syntes – sätt ihop delarna för att få en lösning (eller flera).

   Analys och syntes… Du som alltid har så bra insikter, kan du inte skriva ett inlägg om hur vi människor använder (eller inte använder) oss av analys och syntes i våra liv? M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *