Kopior Vs. Original …

Igår eftermiddag tog Nicole och jag taxi från hotellet till Gamla Stan här på Side (cirka 50:-) för att titta runt bland alla butiker. Det jag dock inte riktigt trodde/visste är att mer eller mindre alla butiker säljer kopior av kända märken. Det fanns inte så mycket annat att titta på … Bara kopior på exkusiva loggor …

Säkert ett paradis för många men fick förklara för många av säljarna som försökte göra sitt jobb att ”jag skulle aldrig köpa en kopia” även om det inte syns att det är en … ”All respekt för det” var det några som svarade, någon annan kommenterade mina ord med ”du måste vara rik” vilket jag verkligen inte är med alla mina lån på banken som visar på en helt annan sanning.

För mig handlar det inte om ”att alla andra skall tro” att jag har en dyr väska för något sådant anser jag bara vara en ytlig orsak till ett inköp.

Känslan bakom att veta att man har en äkta väska får man inte genom ett sådant köp oavsett hur äkta den än må se ut.

Vissa ”försvarar” sig med att de skulle aldrig ha råd med en äkta och att det är därför de köper en kopia.

Nonsens tycker jag då jag anser att det finns så otroligt många snygga väskor i butiker och webbshoper som inte är kopior av andra. Att köpa för att andra skall tro förblir för mig en gåta men vi är alla olika och respekt för just våra olika åsikter.

Då några av er har frågat så måste jag skriva att jag tyckte inte alls att säljarna var så på som jag trodde i förväg att de skulle vara. Visst försökte de övertala, pruta och sälja sina varor men de hade samtidigt respekt för mina ord när jag tackade nej. Kanske så att min förklaring om att jag inte gillar  kopior var något som fick de att sluta försöka övertyga …

Säljarna i Gamla Stad på Side var inte värre än de i Gamla Stan på Rhodos om jag skall jämföra …

Det här var dock väldigt äkta och faktiskt väldigt gott …
DSC_0028
Nicole och jag smakade på en av varianterna med choklad … Mums!
DSC_0032
Vi gick bland butiker för att hamna nere vid hamnen.
DSC_0034
Älskar kortet nedan, vet ej egentligen varför men jag älskar det <3

Kanske att jag är avundsjuk på katten för den frihet jag tror att den besitter … Kanske …
DSC_0046
Nicole valde en av många restaurangerna som hon ansåg vara fräsch och där satte vi oss … Lite tapas/meze och Nicole tog kebab på kyckling. Riktigt gott men värmen gör att man äter lite.

För en sådan middag betalade jag cirka 90 turkiska som är cirka 300:- och detta verkar vara en siffra som är mer än regel än ett undantag vid en ”vanlig” lunch/middag om man nu inte väljer att gå utanför turist omgivningarna. Då vi har varit här i en dag har detta inte skett. Vi är fortfarande turister i hög grad =)
DSC_0040
DSC_0041
När vi gick vid hamnen efter maten såg vi denna fantastiska katt med ett hjärta i pälsen. Hur speciellt är inte detta? <3
DSC_0044
Igår kväll hade jag svårt att somna för det hemska som har drabbat en vän och hennes familj. Helt plötsligt bet sig rädslan av att förlora sitt barn fast i mitt hjärta och hjärna.

Jag började tänka tankar om att någon skulle komma och kidnappa oss. Har du sett filmen ”Taken” så vet du nog vilka hemska bilder min hjärna tog fram igår i den sorgen jag kände för det som har hänt och för min egoistiska rädsla av att något som har med min dotter skulle ske.

<3

 

5 thoughts on “Kopior Vs. Original …

  1. Hej! Håller verkligen med dig angående kopior. Har du inte sett när Carrie i Sex and the city, är i Los Angeles och blir erbjuden att köpa kopior? Känslan att få något fint och lyxigt inpackat samt att man själv vet att det är äkta gillar jag. Ha en skön semester! Kram

    1. Oavsett hur nära vi är och inte är så är det en tragedi som har drabbat en kvinna jag har lärt känna och mår självklart dåligt för det hon och hennes familj tvingas gå igenom …

  2. Ja, det är hemskt. Jag har upplevt samma sak med en nära släkting och det gör ont. Ont i kropp, skäl, tankar, ja allt och hela tiden. Ta vara på tiden med nära och kära och nu♥♥.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *