Orange is happiness …

Vissa fredag kvällar tillbringar man som troligtvis inte så många andra gör men så är livet ibland =) Sex timmar spenderades i en salig röra för att få ordning på vissa saker och vi är inte fram vid målet än men hjälp från den som vet behövs så bara att invänta på den…

Vad gjorde du igår kväll?

Då jobb och inköp i Göteborg väntar måndag och tisdag så tänkte jag packa i helgen då vi lämnar Borås vid 4 på morgonen på onsdag. Lättpackning tänkte jag mig men undra om jag håller mitt ord där … Resväskan har en förmåga att växa det sista när man kommer på att det och det måste också följa med ifall att …

Det är just den där ”ifall att” … som är så intressant för den inträffar ändå väldigt sällan.

Att ta fram sommarkläder när man längtar nu just till hösten är också lite roligt men så längtar jag att få vara ledig en vecka i solen med min dotter. Det är DET som är nöjet, längtan och det som dessvärre inte alla har en möjlighet till för det är dyrt att resa speciellt om man är ensamstående med barn då priserna är ofta grundade på någon standard familj med 2 vuxna och 2 barn.

Orättvist då vi lever anno 2014 och standarden är inte längre detsamma.  Kan inte resebolagen försöka komma på något för att det iaf. inte skall bli dyrare att resa 1 vuxen och 1 barn kontra 2 vuxna och 2 barn? Bara en liten fundering då frågan är nog aktuell för många av oss nu när familjekonstellationerna revideras.

En färg jag alltid älskar oavsett säsong är orange. Blir glad av alla oranga toner som jag gillar att kombinera till jeans, brunt och även svart. Vissa färger lyckas göra en glad … Vet du att det finns inom psykologin människor som faktiskt forskar i hur olika färger påverkar oss?

Här vad orange står för: Orange kombinerar energin av rött och lyckan av gult och är associerad med glädje, solsken och tropikerna. Orange utstrålar positiv energi och representerar entusiasm, fascination, lycka, kreativitet, skapandekraft, bestämdhet, attraktion, framgång, kommunikation och stimulans. För ögat är orange en het färg vilket ger en känsla av värme men inte lika aggressivt som röd. Orange ökar syrenivån i hjärnan, ger en uppiggande effekt och stimulerar mental aktivitet. Orange stimulerar också aptiten och är därför inget bra val till väggarna i köket, men många restauranger använder den av samma skäl! Fungerar utmärkt till att marknadsföra mat och leksaker. Orange har väldigt hög visibilitet och kan användas för att fånga uppmärksamhet och framhäva viktiga element i design. Orange uppmuntrar och stimulerar oss också i höstrusket. En solig höstdag i skogen med alla orangea nyanser i bladverken är helt otroligt inspirerande och energigivande!

Igår kom nämligen en maxi tröja/poncho från Love Forever i en läcker orange ton och då jag behöver den uppiggande effekten av färgen är den given =)

Tröjan finns HÄR för 799:-
IMG_2665
Nu städning innan några timmar skall tillbringas på samma sätt som gårdagens kväll …

Är dock lite nyfiken angående färger. Vilken är din favorit på kläder?

 

4 thoughts on “Orange is happiness …

 1. Hej

  Ohh, är de redan dags som ni reser vad härligt…då kommer snygga leo resväskan få åka med…hihi Samma dag börjar jag jobba efter min semester….Ja märkligt det där med resepriser, jag har rest ensam ibland och där styr priserna med….Favvo färgen är givet svart för mej, tråkigt kanske….Men annars efter det så gillar jag rosa jätte mycke…Ju äldre jag blivit så köper jag även andra färger för jag känner att vid vissa färger gör att jag känner mej olika ex stark, glad m.m Det är lite spännande tycker jag

  Något helt annat läste igår att V.S butik öppnar här i stan på Hamngatan i Stockholm sept/okt, skoj tycker jag… kanske kommer butiken ha lite mer än Arlanda butiken

  Ha en fin helg /Kram Nettan

  1. Den butiken kommer att göra succé, helt klart =) Hade inte tackat nej till en VS butik lite närmare mer för den pink svarta känslan än annat =)
   Ja, resväskan åker så klart fram. Skall hämta den inom 10 min och börja packa lite så att jag kommer in ”i the vacation mood” =)
   Kram på dig!

 2. Hej.
  I många år har rosa varit min favoritfärg men för några år sen så växlade det till orange. Efter en varm sommar tog jag på mig min oranga Pelle P jacka på mig igår och sa just till min man ” Gud va jag blir glad av denna jacka” .
  Synd bara att det inte finns så mycke oranga kläder att köpa.
  Kram

  1. Vad roligt att du också gillar denna färg, älskar varma nyanser, de som passar mig bäst och de som får mig att må bäst … Synd bara att orange verkar sätta igång hungern bara =))))
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *