Buongiorno Principessa …

Jag ser att många som bloggar startar alltid med någon hälsningsfras vid varje inlägg som om en blogg vore en samling brev medan jag hälsar aldrig på er i början av ett inlägg. Fel? Kanske är det så men för mig känns det faktiskt märkligt att påbörja med något annat än det jag avser skriva på direkten =)

Har dock tänkt på vad jag skulle gilla och jag har DET! Frasen kommer från en av mina favoritfilmer som faktiskt är italiensk.

Har du inte sett den så måste du lova mig att se den för filmen innehåller fantastiska budskap och trots att den behandlar något hemskt och sorgligt så är den ändå en feel-good movie av världsklass.

Filmen heter ”La vita é bella” = Livet är underbart med Roberto Benigni i huvudrollen.

Är du förälder så får du se hur en pappa agerar för att sonen inte skall förstå det hemska som inträffar omkring honom och är du intresserad av filosofi om rätt & fel så kan du ställa dig frågan om det är alltid rätt att säga sanningen eller om det finns tillfällen i livet då en lögn är bästa alternativet.

Filmen är även känd för hälsningsfrasen ”Buogiorno principessa” som är en klassiker i Italien så jag säger till Dig ”Buongiorno principessa/principe” och principe då jag vet att några av mina läsare är killar/män som säkert följer bloggen av något annat intresse än kläderna =)
6727122693_090070459d_z
Se trailern på denna fantastiska film HÄR och glöm inte att titta på den för varmare, djupare, roligare och sorgligare historia finns knappast.

Intelligenta, varma och roliga repliker som man njuter av och filmen har jag nog sett 10 gånger sedan den kom ut.

Att göra en komedi av något hemskt kritiserades men efter resultatet var det bara ovanstående ovationer som gällde. Då jag älskar filmer och då jag älskar Oscarsgalan så får du inte heller missa när Benigni får reda på att han vinner. Inte så många Oscarsvinnare som tar samma väg som Roberto men emotioner är emotioner =) Se HÄR och njut av glädjen och lova mig att se filmen …

Nu säger jag istället Buonanotte Principessa/Principe då det är dags att nana kudden <3

 

6 thoughts on “Buongiorno Principessa …

  1. Nej, någon hälsningsfras använder inte jag heller. Går direkt på vad jag ska skriva om. Utom i mitt senaste inlägg där jag hälsar välkommen till en ny bloggdesign.
    Det jag vill komma till: gå in och titta! Har tischa från The Little Showroom på min headline =)
    liselottes.blogg.se

    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *