Nicole planerar sitt kalas …

Man skall aldrig ge upp hoppet sägs det och visst är det så oavsett om det handlar om att hålla en budget gällande sitt företag eller att få sin mamma att baka utan att allt blir bara en degklump =)

Den 11/9 fyller min dotter 12 år och även om jag inte kan förstå detta fullt ut så inser jag att matematiskt, logiskt är det faktiskt så. Året innan hon föddes satt jag förlamad framför tv rutan (som många andra den dagen) och tittade om och om igen på terrorist attackerna på WTC. Allt kändes surrealistiskt och min tanke var då ”jag kommer aldrig att sätta barn till denna värld”.

Året därefter fick jag så att jag teg när någon däruppe eller den lilla människa som väntade i magen såg till att jag gick 4 dagar över tiden för att det skulle vara ännu tydligare att jag faktiskt hade ljugit. Skaffar man barn av egoistiska skäl? Ibland när man tänker på allt hemsk som sker omkring oss kan jag inte låta bli att känna en klump i magen över detta, en klump som jag sedan förtränger för jag tror att det är hoppet att det skall bli bättre som får oss att föda barn.

Oavsett skäl så står hon bredvid mig nu och med papper och penna vill hon planera sin dag. Platsen verkar bestämd då kalaset skall vara hos hennes pappa med familj. I vår lägenhet på 75 kvm blir det annars lite svårt =) Man skall dock veta att hon har haft pyjamas party med övernattning här ett år när hon fyllde år så vårt lilla hem har klarat några kalas under årens lopp trots allt.

Med platsen ordnad så återstår vad man skall bjuda på och jag har fått förklarat att jag skall baka pizza bullar då jag är visst bra på det =) och så vill hon att jag skall göra cake pops. Dessa blider har hon visat mig då de skall efterlikna just dem.
BOO-cake-pops
Animal CakePops
Det är nu med blandad förskräckelse jag tittar på dessa bilder och även om orden att ”man kan om man bara vill” ekar i mina öron så undrar jag om detta ändå stämmer…

Googlade och hittade bild på en maskin som lyckas göra runda cake pops men sen då? Hur skall jag fixa resten? =)
cake-pop-paletas-bolitas-pastel-nostakgia-d-a-a_MLM-F-3329699344_102012
Så nu är min fråga om ni vet någon i Borås som vill göra liknande cake pops eller andra söta som jag kan beställa? Om du vet någon eller om du själv kan  svara gärna i kommentaren med ditt tips för du skulle göra mig verkligen glad <3 och så även min dotter så klart =)

 

12 thoughts on “Nicole planerar sitt kalas …

 1. Fick samma order från Amanda med Hello Kitty-klubbor. Lyckades dock blidka henne med Hello Kitty-tårta från bageriet ;)

 2. Det finns en tjej inne på FB som heter Orsi Berggren (Dezsy) som är jätteduktig på att baka. Kontakta henne så kan hon säkert hjälpa dig. Lycka till med kalaset!!

 3. Rekommenderar verkligen Flickorna i Köket, Ann i Hillared. Hon är fantastiskt duktig på att skapa efter önskemål och smakerna är ljuvliga!!!! Min dotter har alltid varit mer än nöjd och Ann har överträffat hennes förväntningar!

 4. Almåsgymnasiet kanske?
  De har ju en bageri linje!
  Har köpt massa tårtor m.m. där.
  Bra priser och otroligt fina hantverk.
  Vet att de brukar sälja lite sånt i sin butik, både av kakor och såna med chokladbollar på insidan.
  Men det går ju att ringa och höra med dom :)

 5. Ett tips, köp Hello Kittys kokbok för kalas. Finns kanske kvar på Lidl. Har hjälpt mig mycket :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *