Att prioritera olika …

Häromdagen spanade Jessica på olika upplevelser då hon skall ge bort en present. Vi kom då att prata lite hur olika man är gällande vad man prioriterar att lägga pengar på eller i vad man önskar sig få i present.

Upplevelser är ofta något de flesta av oss gillar (jag är en av dem) att få då man skapar ett minne med tanke på att presenten varar mer än under själva paketöppningen.

Något jag dock själv inte prioriterar (inte prioriterar men uppskattar) är fina middagar. För mig är självklart mat något gott men jag är uppvuxen med att älska enkla maträtter som en tallrik med spaghetti al pomodoro med en massa parmesan ost.

I min familj innan min pappas sjukdom  eskaljerade fanns en hel del pengar så det handlade inte om vad man hade råd/inte råd med men jag älskar då som nu enkla maträtter som behöver inte kosta mer än 50:- =)

Att lägga ett par tusen kronor på en middag  imponerar direkt inte på mig då jag istället tänker att jag hade då haft istället 1/5 av en LV väska eller hade kommit i närheten av en scarf från samma märke. Jag tänker nog ofta i kläder/accessoarer och i resor … =)

Klassiska accessoarer som jag kan använda livet ut till skillnad från middagar som ursäkta mig språket ”ändå åker ut” Ingen typisk Michela kommentar men den visar tydligt hur jag tänker =)

Jag gillar god mat men är ingen gourmet tjej. Jag föredrar en enkel trattoria gentemot en lyxigare restaurang, jag föredrar ägare som kommer ut och pratar med sina kunder än en kypare klädd i svart och vitt. Som sagt … jag föredrar men jag gillar självklart att även få uppleva de bitarna i livet ibland. Minns fortfarande den otroligt lyxiga restaurangen jag blev bjuden på i Paris. Det var verkligen hur många bestick som helst på bordet och kände mig som den unga tjejen som kanske skall gå till skolan första gången. Lite som i Pretty Woman filmen men tack och lov var det inga escargot jag hade beställt =)

Alltid spännande att vi människor tänker så olika gällande det mesta och här finns det faktiskt inget rätt eller fel, bara olika sätt att prioritera en kulinarisk matupplevelse kontra en accessoarer man kanske gillar. En njutning för smaklökarna kontra en njutning av att äga ett klassiskt varumärke och då jag älskar accessoarer är svaret hos mig givet.

När min fd granne och väninna Louise och jag åkte och firade Nyårsafton i Paris för 3-4 år sedan köpte vi lite plock på La Fayette istället för att lägga ut 1000:- på en nyårsmiddag. Oliver, goda brödsorter, skinka och en massa annat gott dukades upp på hotel rummet och vi njöt av den bästa nyårsmiddagen vi hade ätit =) Efter det gick vi ut och firade på gatorna i Paris.
19440_227395773659_3073975_n
Hur tänker du?

Nu blir det kaffe med min väninna Tania och kl. 11 skall jag träffa en tjej för lite fotning till webbshopen.

 

 

4 thoughts on “Att prioritera olika …

 1. Hej håller med dig till 100% , lägger hellre pengar på resor ( min son med familj bor i Australien ) men även resor till alla storstäder i Europa lockar mycket ,
  Uppskattar mycket nyfångad gädda , ugnsbakad med grädde o mycket riven pepparrot !

  Tack för en toppenblogg som jag följer varje dag ! Kram till din goa familj

  1. Det var inte nära de bor!!! Då måste man verkligen spara för att åka dit men fantastiskt land och möjlighet att åka dit och åtminstone kanske bo gratis … Man får se det positiva i det =)
   Tack snälla för att du gillar och följer <3

 2. Kan bara hålla med, mat som görs från grunden hemma eller på en mysig restaurang med personlighet behöver inte kosta ”skjortan” och jag lägger också hellre pengar på kläder/accessoarer/skor/skönhet och resor som man minns under hela livet och längtar till. Ha en fin vecka!!

  1. Ja, minns en restaurang i Paris som var dyr men som även hade personlighet… Skall söka efter namnet på den ifall någon av er läsare åker dit och vill lägga pengar på mat men även på en upplevelse … =)
   Detsamma till dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *