Vackra knappar från förr …

I den butiken som idag är The little showroom fanns en anrik pälsbutik som funnits här i över 140 år. Detta är påtagligt hos oss då vi går upp och ner för de trapporna dagligen och vi har sett till att mycket av det som var finns kvar som en liten påminnelse av historien som varit.

Jan som ägde och drev butiken är en sann gentleman av ”the old school”. Hos honom fick du alltid bästa servicen och han berättade gärna om hur det var innan för visst har mycket förändrats under årens lopp. The slow fashion av genuint handarbete finns kvar i vissa märken som italienska sådana som försöker få oss konsumenter att inse att riktigt mode skall ha en känsla, kvalité före kvantitet men när vi konsumenter söker billiga priser så levereras så klart produkter som tappar just det.

Ni vet att jag föredrar en ”made in Italy” framför en ”made in China”, jag föredrar slow fashion med allt vad detta innebär men självklart är även jag en konsument av det andra.

Jan lämnade till oss fantastiska knappar som jag tror inte ens finns att få tag på idag då de skulle vara allt för dyra och få skulle köpa dem då man sällan förstår vilket arbete som ligger bakom.

Köpte man en päls för 50.000:- så kunde man så klart inte sätta dit knappar för 1:-. Speciella, lyxiga, dyra sådana var ett måste för att produkten inte skulle se billig ut. Nu har jag precis lagt in i vår webbshop HÄR möjligheten att köpa 10 av dessa knappar för endast 50:- .

Vi väljer själva 10 stycken i olika nyanser och dessa kan du använda till att göra din vita skjorta lyxigare och unik, för att skapa egna armband eller ringar eller för att göra något helt annat.
DSC_0036
Återanvändning när den är som bäst och genom dessa knappar köper du en bit av historia när mode och skapande prioriterades och fick ta tid <3

2 thoughts on “Vackra knappar från förr …

 1. Hej! Jag vill gärna köpa 10 av dina vackra knappar till den röda kappa jag ska sy.
  Har förtroende för att du plockar ut dessa som passar ihop. Behöver ej vara lika. Charmigt med oliga modeller Däremot bör storleken vara lika. Du kan söker avgöra storleken på kappknappar. De kan gärna vara 25-30 mm.
  Hör av dig! Vänligen Gunnel Simu

  1. Hej Gunnel,
   bor du i Borås eller skall knapparna skickas till dig? Du får knapparna gratis då jag är säker att Jan som gav oss alla vackra knappar vore mer än nöjd om de kommer till användning men måste jag skicka de får du betala för portot =)
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *