Medelsvensken har 3,8 ggr sex i månaden …

Jag la ut på Instagram @michelacastellari dagens outfit som idag bestod av den underbara t-shirten från Happiness som du finner HÄR och de ljusa Please jeansen i en snygg ljusare denim tvätt HÄR.
IMG_1086
Jag kunde inte låta bli att skriva till texten ”How often do you?” då även om en vän påpekade att t-shirten är kanske en invit till att vilja ha en ring på fingret så tolkar nog de flesta av oss någon annan handling i den =)

Ingen har så klart svarat ännu förutom en kille ”oftare än dig @michelacastellari?” Kanske, kanske inte skulle jag vilja säga. Veckan jag har min dotter lever jag i celibat men så kommer en vecka till då jag kan göra det de flesta kanske gör men frågan återstår: hur ofta har vi sex egentligen?

Hur ofta har par sex som har kanske varit ihop i 5/10/20/30 år och hur ofta har vi singlar med barn/utan barn sex?

Googlade och fann att enligt Aftonbladet så har vi i Sverige mindre sex än någonsin, läs HÄR, en bottenrekord står det i artikeln! Medelsvensken har 3,8 gånger sex i månaden!!!! Hur sjukt är det? Ändrar mig, det är inte sjukt men det är otroligt tråkigt att par inte kanske har tillsammans något som skiljer en parrelation från en vänskap, att vi inte känner att vi har tid & ork, att stress påverkar oss även där.

En av många orsakerna är även att vi är många som är singlar vilket jag dock inte tycker är en nackdel. Hellre singel än i en relation där jag har sex 3,8 gånger i månaden =)

Nej, hur tänker du i denna fråga där vi alla kan tycka något då de flesta av oss har väl haft eller har sex med någon/några?

42 thoughts on “Medelsvensken har 3,8 ggr sex i månaden …

 1. Lever som särbo, de veckor vi har barnen så ses vi ju betydligt mindre, men de veckor vi är barnlediga så blir det i snitt en gång per dag.,

 2. Lever också som särbo med barn varannan vecka och det blir väl lite si sådär barnveckan, men den veckan vi inte har barnen skulle jag tom våga mig på att dra till med två gånger per dag hela veckan… mer eller mindre… :)

  Det är synd att man inte förrän i vuxen ålder har hittat en man som verkligen passar mig på alla plan, och det är mera synd att vi inte kan bo tillsammans pga avstånd.
  Det ultimata hade ju varit i alla fall för barnens skull att ha den relationen med deras pappa, tyvärr funkar det inte alltid så av olika anledningar, men jag skulle vilja säga till alla par som har gemensamma barn att vårda relationen och var noga med att göra det för särbo/varannan vecka barn är inte det mest ultimata även om sexet är det :)

  1. Sant … Ett äktenskap/en relation behöver näring, hitta på små saker tillsammans även om man har barn. Att lämna de till en släkting, vän några timmar eller en natt är inte hemskt om det kan få relationen att hålla så är helt med dig där …

  1. jo :) har två älskarinnor plus ett gift par som vill dejta ibland :) då hjälper vill till att höja lite

 3. Får hela tiden den uppfattningen att du nervärderar ett stabilt förhållande.Har själv varit gift i 20 år.Är 43 år idag.Och det blir vad du gör det till.Köper sexiga underkläder,romantiska helger.Sådant håller jag och min man på med hela tiden.För du måste ju självklart jobba lite, men det är så värt det.Jag har min bästa vän, älskare och far till mina barn i ett och det är inte mycket som slår det.
  Kanske något du själv borde pröva.För när silikonet och allt annat feik inte håller längre så är det äkta kärlek som håller dig varm.

  1. Du har nog missuppfattat det hela … Jag skriver att man skall värdera och ge näring till sitt förhållande men att man även ej skall stanna i ett bara för trygghetens skull om man nu inte längre är kär …
   Det där med värme samtidigt som du ger dig på ett försök att nedvärdera mig var rätt så onödigt tycker jag allt, det har inte med saken att göra och säger en hel del om vad du tycker är kärlek och värme =)

 4. Första ggn jag kommenterar, brukar hålla med dig i mkt du skriver men det här inlägget tyckte jag var rätt så dömande. Alla har olika sexlust och jag skulle aldrig få för mig att göra slut på ett jättebra förhållande bara för att man bara har sex en gång i veckan. Hellre riktigt bra sex en gång i veckan och ett kärleksfullt förhållande än massor med stress-sex. Tack för mig!

  1. Hej Bella, det är ganska märkligt att detta inlägg lyckas provocera dig eller någon annan då jag dömer ingen men hänvisar till Aftonbladets artikel och skriver samtidigt att JAG själv tycker att jag vill känna en attraktion till en man och vilja ha sex med honom mer än en gång i veckan om jag är tillsammans med någon.
   Förstår inte heller varför du jämför din kärleksfulla en gång i veckan kontra flera gånger i veckan som någon slags stress sex. Kan inte ett kärleksfullt förhållande kännetecknas av bra sex flera gånger i veckan? Att kalla det stress sex bara för att det är mer än 4 ggr i månaden är en stor generalisering som du tolkar utifrån dina egna referensramar, inte mina.
   Sex är självklart personligt men i mitt eget tycke (och jag kan få tycka lika mycket som du) så vill jag känna en sexuell attraktion till den personen jag väljer att ha en relation med.
   Trots mina mer 4 ggr i månaden har jag ingen stress sex, det kan jag skriva under på och även jag tackar för mig för din åsikt och för din egna generalisering. Som du ser är det svårt att tycka något utan att bli lite misstolkad =)

 5. Hejsan! Du har all rätt att tycka vad du vill! Men för mig är kärlek så mycket mer än antal gånger jag har sex:) Att känna attraktion till olika killar/män är väll ingen konst :)Men så vill inte jag leva.. Kärlek föe mig är så mycket mer än bara sex! Att finnas där i vått och torrt och bara hålla handen i svåra stunder är värt än mer för mig:) Sex uran kärlek är för mig helt meningslöst och tomt.. Tror du att det finns något ’ par” som ligger på topp år ut och år in? Det tror inte jag men älskar varandra det gör vi❤️❤️❤️

  1. Jag tycker att man jämför helt olika situationer. Jag skriver inte att det är bättre att ha sex utan kärlek eller att man inte skall värdesätta kärlekens olika nyanser men jag skriver att en gång i veckan är nog för lite för MIG då jag tycker att en parrelation handlar även om sex och inte bara att finnas där för varandra.
   Närheten och attraktionen är viktig … Att jag igår och idag har sex utan att känna att jag vill gifta mig någon av de har att göra att jag inte har blivit kär men jag upplever kärlek för en natt som jag brukar kalla det för det är faktiskt helt fantastiskt att vara där man är i de ögonblicken också även om man kanske inte delar allt… Jag har dock haft turen att ha i min omgivning vänner som jag har visst delat säng med men även en massa skratt och värdefulla stunder med människor som bryr sig och som jag bryr mig <3 Kram fina!

 6. Till saken (som inte var att kommentera eller värdera DIN åsikt som du dessutom har all rätt att ha i DIN blogg, utan var vår/min åsikt eller erfarenhet av antalet sexuella upplevelser per vecka är):

  Är gift och lever i ett 10 år långt förhållande, två barn och två bonusbarn. Skulle tro att vi snittar på 2-3 ggr/veckan och då blir det där det passar oss: i sovrummet, vardagsrummet, köket mm. Är barnen vakna händer det att vi kör en snabbis i badrummet/duschen/tvättstugan.
  Känner lika stor attraktion och passion idag som för 10 år sedan.
  Man måste hitta på nytt, nya sätt, nya platser, utforska och testa, det lilla extra. Superviktigt att se varandra, göra saker bara vi två, inte bara som föräldrar utan som man och kvinna, de vi var innan barnen kom.
  Självklart är kärlek, tillit, värme mm jätteviktigt men ett bra sexliv är skitviktigt!
  Kram på dig :)

  1. Det är just DET jag önskar kunna ha med någon om jag nu blir kär någon gång =) Jag vill känna en attraktion och att känna det innebär inte att jag vill utesluta respekt, tillit, att finnas där för varandra, jag tycker BARA att sexlust till den personen jag vill leva med är en viktig ingrediens då det är en av ingredienserna som skiljer en vänskap från en den typen av relation …
   Glad för din skull att ni lyckas med allt för det är nog inte alla som klarar det enligt den artikeln. Man får verkligen jobba på det och det säger jag som singel och utan någon större erfarenheter men fortfarande med en rätt till en åsikt trots operationer =) Tack Helene <3

 7. Hej! Måste hålla med både Bella och Nina när de svarar dig i detta ämne! Men det verkar inte som om du förstår hur de menar riktigt…Man undrar ju även hur mycket/lång erfarenhet du själv har av längre relationer, är det en till antalet? Antalet ggr/vecka säger inget om kvalitén, du kanske tror/tycker att man är bättre i sängen/nån sexatlet, för att man vill/gör det oftare? Ytligt och töntigt isf! Sen vill du ofta och gärna berätta att du dejtar/ har dejtat yngre killar, men tror du allvarligt att du är den enda som gjort/gör det? Det finns vi som utan operationer och annat tjafs, även gör det serru!

  1. Men varför skall vissa ta upp mina operationer som inte har med saken att göra? =) Jag skriver även att jag äter jordgubbar, går ngn pw på morgonen, detta innebär INTE att jag tror i min vildaste fantasti att jag skulle vara DEN ENDA att göra det!!!
   Jag hänvisar till en artikel och skriver att jag tycker att 1 gång i veckan är för lite sex, DET står jag för … Att vissa sedan kontrar det med att flera gånger skulle vara ytligt, snabb sex (det behöver det absolut inte vara bara för att det sker 3 ggr i veckan), DET är er tolkning och inte min erfarenhet.
   Som sagt, skippa det där med operationer och att jag skulle tro att jag skulle tro att jag är den enda som träffar ngn yngre kille … Vet lite bättre än så =)
   Igår åt jag på restaurang och förstår att jag inte var den enda som gjorde det trots att jag bloggade om mitt besök =)

 8. Skulle vilja veta varför vissa bland kommentarerna blandar in Michelas operationer? Vad har de med saken att göra? Det är en sak att man tolkar och kommenterar inlägget och Michelas åsikter men var sjutton har hennes operationer med vad hon anser om sex att göra?

  1. Tack Helene, helt otroligt att människor känner det behovet …
   Att ha olika åsikter om ett ämne är en sak men att ta tillfället i akt för att försöka kränka någon är pinsamt och bevis på dålig egen självkänsla.

 9. Lycka till med att hitta den stora kärleken! Glöm bara inte att man kan hitta kärleken på oväntade platser ( äkta o förhoppningsvis
  livslång kärlek) och att kvantiteten av olika ting inte är ett mått på kärlek:)

  1. Har aldrig trott på att kvantitet är viktigare än kvalité, och är den som kanske värderar kärlek mer än många andra och just därför är jag singel.
   Livet är för kort för att vara tillsammans med någon bara för att …
   Så just i detta tror jag mig vara mer romantisk än många andra =)

 10. Det där hänger inte ihop enligt mig! Sex utanför en relation vore för mig bara sex. Kärlek och sex däremot är något vackert:) Men att bara vara tillsammans med någon för att… Det skulle jag heller aldrig vara !!! Vad gäller romantik så har du säkert rätt.. Eller?

  1. Jag uppskattar sex med någon jag är attraherad av och behöver inte vara kär. Skulle jag vänta på att bli kär så hade jag levt i celibat de senaste 7 åren =) så för min del går det utmärkt att ha fantastisk sex så länge kemin stämmer =) Så fungerar jag =)

 11. Tänker du inte på din dotter ibland, att folk läser din blogg och att du har ”tillfälliga förbindelser” med både upptagna och yngre män. Nu kanske hon inte tänker på det men snart?

  1. Helt klart en relevant kommentar men att jag tror faktiskt att hon föredrar att jag är singel och dejtar människor hon aldrig ens får träffa än att hon skall känna någon svartsjuka över att det finns en man i mitt liv hela tiden.
   Det finns nog väldigt få som vet vem jag dejtar eller inte och delar aldrig med mig om sånt i bloggen eller. Om jag skriver att jag satt med en yngre vän (brukar inte skriva så heller) på innegården och pratade mode så kan det faktiskt vara så att just den personen var bara en vän och inte en dejt. Jag föredrar ofta manliga vänner då de har ofta mindre fördomar än kvinnor och sedan jag var liten har jag alltid pratat lättare med killar än tjejer. Så manliga vänner har jag och detta behöver inte innebära att de är mer än det. Att hon en dag förstår eller redan vet att mamma har sporadiska träffar ser jag som något helt naturligt, träffar aldrig någon den veckan hon är hos mig …

 12. Menar inte att du har nåt ihop med varende kille du träffar:) Du har insuinerat att du träffar yngre/ upptagna män en del dock. Är det en självbarelsedrift/ skydda din dotter- inte svika henne, ge fullständig uppmärksamhet, eller är du rädd för att gå in 100% i en relation med allt det innebär, plus/ minus?

 13. Ha, ha älskar att Du vill försöka få oss tro att Du är erotikens värsta gudinna.Vi vet vilka saiter du är på, tro inget annat. Ha kul, det är det allt handlar om!

 14. Michela, har du blivit sviken av någon man i en relation någon gång? Känns nästan som om du hämnas på någon genom att, som det låter på dig, ligga med relativt många olika partners. Dessutom verkar inte ens andras äktenskap vara heligt för dig. Bara en fundering.

  1. Jag har inte blivit sviken av någon man faktiskt men har blivit sviken från en förälder som prioriterade kärlek till en man kontra kärlek till sin dotter.
   Dock förstår jag INTE varför tyckandet om att sex 1 gång i veckan är lite skulle tyda på någon hämnd aktion =) Helt obegripligt att så många drar den slutsatsen av något så enkelt.
   Får jag tycka att sex 4 ggr i månaden är LITE? För DET tycker jag nämligen oavsett vad ni andra tycker och upplever. Alla har ju rättigheten att få tycka sitt är min åsikt och då detta är min blog är det inte alls märkligt att jag skriver min åsikt … Att man så starkt reagerar på detta är bara ett bevis att de som kommenterar genom konstiga tolkningar som inte ens hör hit, troligtvis är de som drar ner statistiken vilket inte är fel så länge man är nöjd med det.
   Jag kan dock få känna och uttrycka mitt hopp om att den dagen jag blir kär att jag känner den starka sexuella attraktionen till min man att jag själv vill ha den beröring och passion som jag tycker hör till ett förhållande. En av många så klart men fortfarande en som jag anser vara viktig …

  2. Varför skulle M se andras äktenskap som heligt om de inte gör det själv?
   M är singel och det är fri konkurreras…
   Nu gör jag liksom du, drar en slutsats:- Du verkar inte ha någon självkännedom!
   Bara en tanke!

 15. 1 år senare läser JAG samtliga inlägg, och förundras över den lilla människans fördomsfulla tolkningar och färglösa inlägg, patetiskt!
  Man får tycka att sex 4 gånger i månaden är för lite. Det tycker jag också.
  ”känner mig alltid som en gudinna” egentligen är det mannen jag vitaminiserar med som är den riktiga hjälten, då han alltid säger att jag är hans gudinna!
  Kvantitet är inte ett mått på kärlek, nej det är fullt möjligt att det förhåller sig på det sättet. men för somliga kan kvantitet vara lika kvalitativ oavsett hur många gånger man än tar sig ett nyp.
  En () jag har inte bra ett barn för att det är kvalitativ, jag har två till kvantiteten och älskar dem båda precis lika mycket?
  Och det där med yngre män…. det borde vara lika normalt som att män träffar yngre kvinnor.
  För övrigt så har dina silikonbröst eller andra delar, inget att göra med svenska folkets sexliv.
  Sex och kärlek behöver inte alls hänga i hop, hade det gjort det så hade världens äldsta yrke inte figurerat som ett skändande ord i somliga sammanhang.
  Vid de fantastiska tillfällen då det hänger ihop kallas det för ”lyckligt” äktenskap, sambo, särbo snarbo, partnerskap el. dylika.
  Japp, sedan var det själva kärnan till tråden……
  Aftonbladets artikel! Svenskens sexvanor…. Jag är Svensk, inte en kotte som har frågat mig om mina sexvanor. Jag är nog inte ensam om det och kan således känna lite spontant att den där statistiken har ett missvisande resultat.
  För övrigt skulle jag inte vilja att någon förde diktamen och statistik över mina sexvanor.
  Aftonbladet kunde göra statistik på alla otrogna i stället, där sköt nog statistiksiffran i höjden!
  Vidare så skulle jag nog göra en egen statistisk bedömning på alla det formidabla inläggen jag har haft nöjet att läsa här på sidan, bortsett i från Michelas inlägg så behövs det nog pökas på en hel del mer än vad alla verkar göra. Kärlek eller inte men sex är som balsam för själen att vitaminisera. Vetenskapen inte statistiken bevisar att blodflödet och cirkulationen ökar, endorfiner frigörs. Hade så varit fallet skulle det inte varit så mycket bitterfittor som agerar sakkunniga skribenter med kommentarer som genomsyrar ett ”ego”. dvs: efter sig själv känner man andra!

  1. MC… kommentarerna i mitt inlägg är riktat till alla andra som kommer med banala uttryck och vridna påhopp i din blogg.
   INTE till dig, då jag håller med dig till 100%. Jag har också respekt för andras åsikter.

 16. Jag har varit tillsammans med med min man i 9 år. Vi hade ett aktivt sexliv i början, sen har det bara gått utför. Vi har gjort flera ivf försök men inte lyckas. Nu har vi sex 1-2 ggr i månaden. Och när vi har sex så går det för honom direkt jag hinner inte ens njuta. Vilket gör att jag tycker ingen av gångerna vi har sex ger något till mig. Har tagit upp detta med honom och han säger det ska bli annorlunda men samma visa igen på gång. Jag hittade massa porrfilmer på nätet och blev ledsen när han sa att jag tyckte hennes bröst var likadana som mina och blev givetvis ledsen över detta. Jag är 35 år gammal och han är 44 år. Vi funkar bra tillsammans bråkar aldrig men sexdriften är borta vi kan pussas och smeka varandra. Är detta hälsosamt äktenskap att leva i jag vill ju fortsätta ha en sexualdrift jag är så ung fortfarande. Lite råd till en behövande:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *