Mitt råd för att tappa följare på Instagram …

Tror knappast att någon har kommit med tips om hur man tappar följare då det handlar om att få följare om man nu tycker att det säger något att ha en massa. För mig är det så klart ett sätt för att visa de kläder vi säljer men även för att få vara lite mig själv bland de bilder jag lägger ut på kläder, hund och barn.

Sättet att driva lite med sig själv är nämligen och tämligen inte speciellt uppskattad på sociala medier, speciellt INTE om du är över 40, blond, har något större läppar och stor byst. Helt klart förbjudet att visa upp det och definitivt förbjudet att skämta om det för då innebär det att man står för att man har hjälpt naturen på traven =)

Driver du med dig själv med sk ”fulbilder” då kommer följarna och likesen men bilder där man försöker eller visar upp någon slags sexighet premieras inte på sociala medier och bland folk. Tro inte något om dig själv, försök inte sticka ut och håll dig på plats, Jantelagen finns där med sitt moraliska pekfingret …

Håll dig till bilder på mat/barn/kattungar/champagne flaskor så har du en skara människor som trycker på gilla knappen. Var helt enkelt ”folklig” =)

Men vet ni? I m italian och har en helt annan syn på vissa saker och framförallt har jag min egna personliga åsikt om vad jag står för i vissa frågor så för mig handlar det om självdistans i något som verkar provocera. Som utbildad beteendevetare var jag nyfiken och inväntade att se vad som skulle ske på insta om nu något skulle ske.

Ca 30-35 valde att avfölja pga. denna bild med texten ”My lips are big, but my talent is bigger …” Tyckte att citatet säger en hel del om hur man kan välja att se på någon för stannar man på ytan så är man nog rätt så ytlig själv. Det är vad jag tror … Tänk om jag hade omvandlat citaten till ”my lips are big, but my tits are bigger”. Hahaha! Undra vad som hade hänt då? =)

@michelacastellari
IMG_9987
Detta är allså mitt råd om du vill få mindre följare =) men då flest följare vinner  tror jag inte att någon annan kommer på att göra något liknande.

För mig är det dock otroligt intressant då det säger en hel del om tankesättet som präglar många. Jag fortsätter dock att vara den jag vill vara, skämta om vad jag vill, stå för vad jag vill och de som följer följer just pga. det =)

Livet är för kort för att försöka vara det man förväntas vara. Hade jag trott att man skall handla efter det så hade jag nog aldrig haft mina över 500 universitetspoäng för blond, opererad kan väl knappast vara välutbildad också eller? =)

Ha en underbar kväll min vän <3

24 thoughts on “Mitt råd för att tappa följare på Instagram …

 1. Men eller huuuur?? hur svårt kan det va att bara le lite och acceptera att vi alla är värda respekt oavsett vilka val vi gör!! själv hjälper jag gärna naturen på traven och det betyder INGENTING när det kommer till huruvida jag är en bra eller dålig person! det får den som känner mig avgöra! Vi tänker lika Michaela och jag är väldigt svensk!!! inte ens italiano ;-) Puss

  1. Ja, lite märkigt det där men du är nog en liten ovanlig svensk då =) men så generaliserar jag grovt vilket jag inte skall göra så klart =) Puss på dig <3

 2. Ma chi se ne frega di cosa ne pensano gli altri, du chi si offende e di chi crede di essere meglio degli altri, l’importante secondo me e’ essere se stessi, io sono d’accordissimo con te Michela. Bacio

  1. Infatti Carol, ma chi se ne frega? =) Peró é abbastanza interessante a vedere che la gente vede certe cose come una grande provocazione … Strange =)

 3. Jisses!! Då följer ju de inte dej för att ”du är du”
  Suveränt inlägg & jag räds inte för att fortsätta följa en så härlig, ärlig & super fin person.
  Con il desiderio di una bella settimana

  (hoppas det blev grammstiskt rätt…. lolol)

  / Kram

 4. Jag såg bilden och citatet och tyckte det var skitbra!

  Jag som också driver både blogg och har instagram, facebooksida och Twitter märker ju att politiskt korrekt är det som är mest godkänt i Sverige. Så fort Du väljer att gå utanför den ramen eller tycker och tänker lite vitt och brett så ogillas det. Som att man ska gå i någon slags rät linje där allt är väldigt lagom för att accepteras. Jag har drivit blogg i 11 år och ska säga att jag är lyckligt förskonad ifrån många elakheter, men ska också tillägga att jag haft en del som varit riktigt elaka för en del saker jag valt att skriva. Helst när de stuckit utanför ramarna.

  Men att 35 personer väljer att avfölja för att Du lägger ut ett citat som på något sätt ändå är feministiskt och lite girlpower är för mig helt ofattbart!? Ska inte sådant lyftas och uppmuntras? Är det avundsjuka ? Varför blir det såhär? Jag fattar inte… Det är ett mysterium!

  Stor kram till dig och tack för att Du vågar vara Dig själv och stå för dina val i livet!

  1. Men visst är det intressant att vi människor är sådana. Fulbilder gillar men inte en bild som kanske visar upp attribut som skulle kunna anses vara ett försök till att vara sexig dissas totalt om man nu även lägger till en liten kaxig text till den.
   Bilder på mat får ofta många likes och så även champagne flaskor … Märklig fenomen det där med sociala medier och människor =)
   Ja, har man bloggat och varit med länge i dessa sammanhang har man troligtvis fått en bild över hur det är.
   Är själv förskonat från elakheter på min blog och insta då jag tycker och är tydlig med att skriva att kränkande ord säger mer om den som skriver dem än om den som de är riktade mot =) men man vet om vissa följer och läser just för att reta sig =)
   Tack för att du tittade på bilden med glimten i ögat, för den är så menad =)

 5. Jag tycker du är härlig Michela!..så fortsätt bara ”vara du”. Dom som inte förstår din humor får skylla sig själva. Jag gillar din stil och kommer absolut att fortsätta följa dig :)

  Ha en fin dag :) (och hoppas dina ben känns bättre)

  Kram

  1. Tack Lotta för orden och ärligt, skulle nog inte klara av att vara någon annan =)
   Tack detsamma och benen känns faktiskt ok, tror att läkaren lyckades få bort det mesta och skall träffa klinikchefen nästa vecka med förhoppningen att vi kommer överrens om något så håll tummarna …
   Kram

 6. Förstår mig inte riktigt på folk, lite humor skadar inte, tycker citatet var riktigt roligt :)
  Jag har inte tidigare följt dig på Instagram, men nu ”vann” du en följare.

  Fortsätt med att ha starka åsikter och fantastisk humor!

  Ha en toppendag!

  1. Tack Ann för att du började följa =) Kul att även de finns =) och så får man tänka att ibland är humor lite kulturellt betingat så som icke svensk skrattar jag åt andra saker än fylleri =)

 7. Så otroligt löjligt!
  Jag personligen tycker att det är upplyftande att läsa din blogg-jag blir glad och känner igen mig i mkt.
  Var och en av oss bestämmer själva över vår kropp och vem har rätt att döma vad du eller jag väljer att göra med den!!??
  När jag väljer mina vänner så gör jag det för att jag gillar insidan hos den personen.
  Neej det här handlar om ren o skär AVUNDSJUKA- den fulaste sjuka man kan lida av!!!!!! Va glad att du slipper sådana följare Michela!
  Let’s go! Ha en bra dag! Kram kram

  1. Tror nog att även de följare finns här inne men de uttrycker sällan sina åsikter. Skall man ställa frågor eller komma med någon kritik får man absolut göra det men man skall göra det med respekt för att någon annan tycker olik mig. Så tycker jag =)
   Tack snälla och ja, let´s go =)

 8. Väldigt intressant! Hur mkt avundsjuka kan det finnas…människor vill se ut som du..vågar inte sticka ut…sen svider de för mkt i ögonen att någon annan vågar…bara för att operationer har en stämpel, ”bimbo”, o inte ses som något där personen i fråga faktiskt vill se vacker ut, lyfta sig själv,få bättre självförtroende…listan e lång..nä men, jag lägger nog 100000 tals kronor på att operera mig för att sticka folk i ögonen…jäkla normer o jantelag hit o dit ;) jag har varit med om något intressant på Facebook igår…bilden va på en detox flaska. Tänkte rensa ut lite gifter, e trött o svullen osv. Då reagerar folk med att detta borde man vänta med, på sommaren måste man nämligen dricka rosé ;) bara för att de flesta inte väljer detox framför rosé på sommaren..så borde jag vänta….alla borde göra samma?! Nä…jag brukar göra som det passar…min dansk/norska gen ;) kommer alltid resultera i att en del inte gillar det jag gör..psyket får ta några törnar…man måste arbeta med att styrka sig själv hela tiden…men det e värt varenda steg! Att våga stå för sig själv o vara lite onormal ;)

  1. Tycker verkligen att där kom du med något intressant för hur många flaskor rosé/champagna visas inte på sociala medier speciellt som du nämner under sommaren? Är det någon som påpekar då att berusning påverkar och dödar del av dina hjärnceller, att man kanske borde inte lägga ut sådana bilder då det finns så många som i vårt land lider av missbruk och att man kanske inte borde visa för våra barn att vin/sprit är det som ÄR sommar och semester för den normale svensken? Kan inte annat än att le åt den dubbelmoralen som finns bland de som tittar/läser och värderar det ena kontra det andra så detoxa du, jag är lite avis att du klarar det som jag skulle vilja göra men ger du mig lite konkreta tips och vilken kur du kör så kanske att jag kan bli inspirerad och motiverad.
   Kram till dig!

 9. Tycker att du är helt underbar. Fortsätt vara dig själv.
  Härligt med en 40+ som vågar vida upp sig.

 10. Och jag följer dig mer än gärna, med förhoppning om att jag ska våga visa lite mer av mig själv och inte vara så tråkigt svensk som man förväntas vara :-)
  Du inspirerar mig!!!!
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *