En djurisk dag …

Inatt efter fotbollen gick jag och la mig vid 1.30 för att efter en stund höra en katt iama högt någonstans ute på gatan. Kunde bara inte låtsas som ingenting för tänk om det var en liten kattunge i behov av hjälp eller en hemlös katt utan mat? Tog på mig en rosa morgonrock och iklädd i den och i Superga skor gick jag ut och letade mig fram till katten.

En tjej stod också där, även hon tagen av ljudet och så kom även hennes mamma. Katten var en fullvuxen rödvit sådan som såg allt annat ut än att lida. Kelsugen var den dock då den ville bara bli klappad och kliad bakom öronen. Vi kände att vi inte kunde ta hem den då den såg allt för välmående ut för att inte tillhöra någon så efter att ha givit den vatten och ost lämnade vi denna underbara katt med förhoppningen att den sökte sig hem igen.

Några killar gick hem mitt i natten och såg mig där i rosa morgonrock klappandes en katt… En syn helt klart =)

Efter att jag hade lämnat butiken idag för att gå till Fazli som nu har klippt mig något kortare (så skönt!) kom ett samtal från Jessica.

En gråsparv hade hittat in till butiken och det gick inte att få ut den… Vår lilla vän på bild =)
DSC_0069
Kunde man kanske söka på youtube efter förslag? =) En kund hade lite frön i fickan som de slängde på mattan precis där den öppna dörren var men lilla fågeln höll sig uppe och sökte sig inte neråt …IMG_9925
Jessica gick och köpte något vi trodde skulle hjälpa oss för att fånga in den men icke …IMG_9926
Jag gick sen till delikatessbutiken Cassise här i stan och fick av dem en hel god brödlimpa med en massa gott i och medan Jessica gick till nedre våningen slängde jag lite bröd vid dörren …

Lilla fågeln började äta och när den närmade sig dörren såpass mycket som jag tänkte att NU så sprang jag fram och skrämde ut den.

Vilken lättnad!!! Det jag dock inte hade räknat med var att efter en stund stod fågeln åter i vår butik och ville äta resten av brödet. Hahaha! Cassise bröd får därför högsta betyg och genom att åter slänga lite mer till den vid dörren kunde jag få ut den igen för att den här gången stänga dörren.

En dag med katter mitt i natten och fåglar mitt på dagen men nu är det bara Knut som gäller resten av dagen …

Att ha butik är inte bara att stå bakom kassan som ni kanske redan vet, idag fick vi agera fågelskrämmare eller vad vi kan tänkas ha haft för roll i detta räddningsarbete … =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *