Om sex & lust …

Började först med att döpa rubriken ”Om kåthet” då jag läste precis Mias krönika om just ämnet men så klarade jag inte av att benämna det så. För mig är mer lust det rätta ordet, troligtvis för att jag kan inte prata sex, jag kan bara göra det =)

Först tycker jag att du skall läsa Mia Skäringers krönika HÄR som nu gillas och delas på många facebook sidor. Just efter att ha läst den häromdagen började jag tänka kring vad jag själv tycker i en fråga som de flesta kan tycka något om.

Visst känner vi igen oss? De flesta av oss gör det så klart men en sak kvarstår … Mia skriver ”take it or leave it” när det gäller sin egna lust/olust till sex men jag vet dessvärre att många ”lämnar inte” men de ”lägger till” någon så att de får även lusten bejakad.

Är detta rätt eller fel? Skall man verkligen behöva ha en förspel på 2 veckor som hon beskriver det? Kanske vid något enstaka fall men jag tror på det enkla faktum att om du som kvinna inte ligger med din man så kommer han att ligga med någon annan. Djuriskt? Omoroliskt? Egoistiskt? Kanske men även sant, inte alltid, men ofta …

Jag minns att när en väninna i Italien gick till sin gynekolog efter att ha fött barn ventilerade hon för henne/honom  (minns inte om det var en kvinnlig eller manlig sådan) den oviljan hon kände för att ha sex. Hon var ju mamma och hade gått in i den rollen. Gynekologen sa dock det som många skulle kanske tycka är primitivt men som jag log åt för det ligger mycket sanning i det rådet han gav henne.
tumblr_lkrm89eYaj1qfmtsto1_500-7187
”Som kvinna ökar inte din lust genom att inte ha sex och vill du behålla din man får du helt enkelt göra det även om du inte känner för det just nu” Skulle du känna dig kränkt över att få höra liknande ord? Troligtvis men tror du när du har kommit över chocken att det finns bakom orden någon slags sanning?

Jag är singel därför att jag inte har träffat någon som har fångat mitt hjärta men något jag har är sex. Brutalt & sakligt skrivet men även underbart och mänskligt. Det handlar ändå mer än bara det. Vi tittar på en film, äter en middag, pratar, umgås och ja, har sex …

Det är inte bara männen som behöver det. Vi kvinnor kanske behöver det i en kontext för att uppskatta det mer men jag kan tända även väldigt mycket om killen/mannen bara tar för sig snabbt för stunden för att sedan ligga sked i sängen stunden efter. Rått och romantiskt, jag uppskattar och tror på variation och på kontrasterna i livet då det ena utesluter aldrig det andra.

Jag skulle trötta på någon som är bara romantisk och jag skulle känna mig objektficierad om någon skulle bara ”sätta på mig”. Vi kvinnor skiljer oss i stor mån från männen gällande lust/begär/sex men jag tror att om vi kvinnor slutar ha sex med mannen och kräver förspel gång på gång på 2 veckor så kommer han att ligga med någon annan.

Mias ord träffar rakt i hjärtat för så känner nog alla ibland men ibland är det även så att vissa faktum kvarstår, otrohet ökar och jag tror att det kan bero delvis på att kvinnor går in i sin roll som mamma och utesluter lite mannen, att kvinnor blir mammor till sina egna män och har inte sex med dem så ofta som mannen önskar.

Ja, det kanske är ”take it or leave it” men frågan är också mer komplicerad än så … Allt är inte svart eller vitt i livet, det finns så många nyanser, så många olika situationer men min åsikt är ”utan sex söker sig majoriteten av männen till någon annan”. Trots att jag är kvinna skulle jag känna mig något kränkt om inte min man skulle vilja ta på mig, ha sex med mig så jag skulle definitivt lämna/söka den bekräftelsen någon annanstans för 2 veckors förspel skulle bara göra mig frustrerad och i förlängningen hade jag tolkat det ”fel eller rätt” som en avsaknad av attraktion gentemot mig.

Mina ord är inte lika folkkära som Mias men de speglar min raka och ärliga åsikt om sex.

Godmorgon förresten =)

En av er läsare som jobbar även som beteeendevetare skickade länken till lite tips att ha med sig i sitt förhållande så titta gärna in HÄR för lite tips om att vårda sin relation.

P.S. Skyll inte på huvudvärk för forskningen visar att sex hjälper mot huvudvärk =)

14 thoughts on “Om sex & lust …

 1. Men jesus, vad vill Du säga, så snurrigt inlägg, fattar inget. Å då tycker jag ändå om Dig o Ditt driv.. You go girl, men detta är… jag vet inte

  1. Hahaha! Du får läsa i lugn och ro kanske … Snurrigt? Får läsa om det och kolla om jag har skrivit italienskt och bara översatt .. Det jag vill ha sagt är att man inte kan begära att männen väntar i 2 veckor gång på gång för att ha sex för då är risken att han har det på annat håll =)
   Tydligare så? =)

 2. Jag tycker inte det var det minsta snurrigt! Förstår precis vad du menar och håller med fullständigt!

  1. Tror att man måste ha läst Mias krönika innan för att kanske förstå helheten =)
   Tack för jag har bett ngn läsa det jag har skrivit för att kolla snurrigheten men de förstod också =)
   Svenska är trots allt inte mitt modersmål så ibland kan jag skriva helt galet fel =)
   Tack för orden…

 3. Återigen ett inlägg som får en att tänka till lite extra :-)
  Framförallt ett inlägg som berör och där det finns lika många åsikter och tyckande som det finns människor som läser ;-)
  Jag håller verkligen med dig om att man ibland kanske måste ha sex bara för att….
  Samtidigt får vi heller inte glömma bort hur viktigt det är att faktiskt låta bli den där sexakten, för att istället bara vara nära, få tillgodose vårat behov av att få känna sig älskad, utan ytterligare krav på prestation. Vilket sex ibland kan kännas som ;-)

  Åh vilka bra tips till förhållandet. Skrev ut dem för att alltid ha dem med.
  Små enkla tips men ack så viktiga sådana!!!

  Fortsätt ha sex Michela och fortsätt blogga om allt mellan himmel och jord!!!
  Kramar

  1. Hahaha! Skall definitivt fortsätta blogga om allt och skall definitivt fortsätta med att ha sex också =)))
   Ja, man skall verkligen värna om den romantiska för att kunna ha det djuriska =)
   Kram på dig ..

 4. Men Gud så galet, detta var precis vad jag skulle skriva om i mitt inlägg också. Om Mia Skäringers text.

  Du är så rätt ute och det är så svårt detta. Har väninnor som verkligen tappat all form av sexlust efter barnen och haft det svinjobbigt med den här krocken som blir. Jag känner att ALLA borde vara måna om sitt sexliv. ALLA! Ska skriva mer sen…. :)

  Puss ❤️

  1. Ja, tyckte att det var lustigt när du skrev igår att du skulle beröra ämnet men visste inte att du också hade läst Mias text =)
   Visst är det så att många kvinnor slutar ha sex med sina män efter att ha fött barn men det är som att be sin man ha sex med någon annan för självklart känner han sig avvisad. Sex är ju trots allt en stor del av ett förhållande för ingår inte det i en relation så kan man lika gärna bara vara vänner …
   Att få känna åtrådd är ju trots allt en härlig känsla oavsett om man är man eller kvinna ..
   Skall gå in och läsa ditt inlägg när du har skrivit den =)
   Puss <3

 5. Kan inte låta bli att läsa mellan raderna…är det så att det är DU Michela som då träffar dessa besvikna män och du på nåt sett vill ”försvara” dig? Förstår om du inte vill svara

  1. Jag skriver mellan raderna att visst finns det män i ett förhållande som söker sig till andra och det kan nog både jag och andra vittna om och så finns det säkert även tjejer som gör detsamma.
   Om jag ligger bland annat med någon som är gift har inte med inlägget att göra och har skrivit om sådant tidigare så försvarar mig inte alls.
   Jag är singel och ligger helt enkelt med vem jag vill =)

 6. Halva mitt inlägg försvann som vanligt…både du och Mia har rätt och man får inte glömma bort att ett förhållande måste jobbas med hela tiden. Kramisar

 7. Ha, ha ser framför mig dig o en man ”under the dark” ha, ha. Hoppas de inte händer, stor humor.

 8. TACK Michela för ett intressant inlägg!
  Det väckte viljan i mig att fundera över ämnet och ventilera mig :)

  Jag tror att främsta orsaken till varför lusten till sex uteblir (i detta fall i ett kvinna/man-förhållande) är att det i de allra flesta fall FÖRVÄNTAS från samhället att kvinnan ska ta hand om barn OCH laga mat, diska, städa, tvätta och liknande (listan går att göras lång). Det är en sådan invand föreställning hos alla – kvinnor och män – att det bara blir så per automatik för de flesta.

  Jag tycker att du, Michela, har rätt i att närhet och sex är viktigt – samtidigt som jag också håller med Mia om att hjälp och stöttning för varandra i vardagslivet är enormt viktigt i ett förhållande (något som borde vara en självklarhet) för att ha ork och energi till att känna och bejaka lusten.

  Om längtan efter närhet och sex leder till otrohet, är det inget jag lägger skam eller skuld på – inte heller om lusten inte infinner sig, då livets faser förändras och ser olika ut från person till person.

  Precis som du skrev, Michela, tror jag att det är mänskligt att vilja ha närhet. Kanske är det tabu för många beroende på vilka värderingar och synsätt som har präglat livet.
  Jag tror att alla känner lust och längtan någon gång i livet :)

  Jag hoppas själv att jag alltid kan bevara en brinnande glöd av lust och vara fri att leva ut den även om den ibland inte är en flammande eld!

  Jag önskar dig en härlig helg med solsken och sköna stunder!
  Fortsätt vara, fortsätt älska, fortsätt leva <3

  KRAM~*~Ida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *