När en plastikoperation misslyckas …

Vad skönt att få komma hem idag efter en heldag i butiken. Blir trött på radion en heldag och älskar den relativa tystnaden som är hemma. Relativ då min hund ligger och snarkar lite =)

Jag har blivit som min morfar som aldrig förstod varför de var tvungna på tv att dansa när de sjöng eller sjunga när de dansar men det bjuder jag på …

Häromdagen fick jag lite manicure och gick jag från färg till fransk manicure av en enkel och komplicerad anledning.

På tisdag skall jag opereras och då måste naglarna synas för man kan läsa av om något inte står rätt till under operation av dem. Viktigt så klart …
IMG_9149
För tre år sedan gjorde man en liten lättare fettsugning på mina innelår som dock blev en katastrof, en sådan jag har levt nu i tre år med.

Läkaren försökte i efterhand rätta till det med ytterligare en operation och efter 1 1/2 med en lårplastik för att dra åt huden men inget hjälpte. Istället fick jag bekosta halva operationen för lårplastiken (pengar jag vill ha tillbaka) och fick två ärr, allt utan nytta.

Jag kommer att berätta allt om jag inte känner att de nu tar sitt ansvar för man skall verkligen vara medveten att man lämnar sig i händerna till någon som man litar på men risken för att det blir fel kan man aldrig komma undan. I mitt fall blev det så och jag har förvisso stor tålamod för det mänskliga faktorn, för att saker och ting kan gå fel (även om det gäller min kropp). Är man 42 år (som i mitt fall) förstår man detta.

Däremot har jag ingen som helst förståelse om man som klinik inte tar sitt ansvar när ett synligt fel kan bevisas. Allt låter alltid så bra på alla hemsidor och besök men när det väl gäller så är man liten och de missbrukar sin position som läkare med den statusen som de anser ha själva och anses ha … Man är värdefull när man kommer som kund och betalar för en operation men när de har själva gjort fel och man vill ha någon slags rättvisa så försöker de komma undan.

I dessa lägen ger jag mig inte för jag har rätt och de har gjort fel. Har två ben som bevis på detta. På tisdag kl. 7 skall jag infinna mig på denna klinik. (namnet på den med all fakta kommer när jag känner mig mogen för det och i så fall efter att jag har pratat med platschefen för att se om de tar sitt ansvar) Då skall jag gå igenom en tredje operationen med hoppet på att det hemska som är kan bli bättre.

Vissa anser nog att jag skall ”skylla mig själv” då det var en frivillig operation där ytan styrde valet. Lite ironisk att något försämrades betydligt istället för att förbättras som tanken var den dagen för 3-4 år sedan. Med detta sagt vill jag inte skrämma från plastikoperationer men jag vill även att alla de som funderar på en tar sig en liten extra tankeställare för man kommer aldrig undan att det finns en risk i bakgrunden, en risk som inte alltid ”drabbar andra men inte mig” som man ofta tänker i de lägen när man så gärna vill göra något som man tror och hoppas blir bra.

På tisdag skall de göra en snitt på innelåret för att dra åt huden med hoppet att det buckliga området som är pga. att jag har för lite fett där kan jämnas ut lite.

Min rekommendation är därför att träna bort det där lilla extra fettet du har istället för att välja kniven. Plastikoperationer är jag inte emot då de kan vara helt fantastiska i mån och mycket men fettsugning ställer jag mig kritisk till och speciellt på innelåren. Många kliniker avråder till dem just pga. den risken som finns för ett dåligt resultat.

Är inte mogen än för att visa vad jag pratar om med en bild med den kommer kanske, vissa saker måste jag bearbeta och måste fundera om det kan medföra något positivt för någon att se hur illa det kan bli för annars är det inte så att jag tycker att det är roligt att visa något hemsk ute på nätet.

Jag söker inte efter sympatier men detta är ett hjärtligt inlägg om att det inte alltid blir som man har tänkt sig …

Ikväll skall jag ha en skön hemmakväll så har du tips på någon bra blog? Jag läser ju bara 2-3 stycken så tar gärna emot tips <3

 

25 thoughts on “När en plastikoperation misslyckas …

  1. Ibland skall man även skriva för att ge en tankeställare så tack … Ja, alltid onödigt att döma men det ligger nog i människans natur att göra det ibland =) De intelligenta och starka håller det för sig själv, de svaga med dåligt självförtroende måste skriva det =)

 1. Hej!
  LYCKA TILL på Tisdag!
  Hoppas de tar sitt ansvar och att du får det resultat du önskar.
  Kram Eva

 2. Hej och tack för titten! ❤️

  Jag följer dig på instagram efter att jag såg dig på någon bild med Johanna Toftby. :) Världen är liten. Nu hittade jag till din blogg också, här har jag aldrig varit. Ska börja följa dig också.

  Nä, jag skriver inte bara recept (tack o lov, då skulle jag rulla fram). :D Men en del blir det då jag var med i Hela Sverige Bakar första året. Imorgon ska jag skriva om sexlust, fniss fniss…. :)

  Håller alla tummar för att din operation går toppen. Vad trist när det blir sådär, helst när de inte vill ta sitt ansvar. Usch, först betala massa pengar, ha ont och sen ska det inte bli bra. Uruselt ju. Men som sagt, nu ska det bli toppen!

  Ps: sugen jag blev på dom där jeansen med lite extra rumpa i. Aldrig sett tidigare! Bra att det finns hjälpmedel.

  Kram och fin kväll till dig! ❤️

  1. Alltid roligt att hitta märken och plagg som inte finns överallt =)
   Vad heter du på Insta och skicka gärna ditt mail så skall jag kolla angående jeansen.
   Ja, nu måste det bara bli bra annars måste jag lära mig Photoshop i framtiden om jag skall visa mina ben =) <3
   Kram och detsamma till dig!

 3. Håller tummarna att det blir lyckat denna gången och att de tar sitt ansvar. Starkt av dig att berätta. Lycka till! Kram Annika

  1. Tack och om jag kommer att känna mig dåligt bemött igen av dem så skall jag verkligen berätta alla fakta med bilder, även om det känns inte alls roligt att visa hur jag ser ut på benen men kan det avskräcka någon så medför det något positivt … Kram

 4. Men det flesta plastikoperationer blir förhoppningsvis lyckade? Hur många blir misslyckande? Knappt 5% är min gissning. Är absolut för plastikoperationer, dina bröst tillexempel :) Tänk vilken dröm att få vakna upp bredvid dom varje morgon! ;)

  1. Så klart att jag är nöjd med vissa operationer, med detta kompenserar inte hur den kliniken jag tänker på agerat (inte agerat). Som patient vill man bli sedd när något blir fel och att inte ta sitt ansvar gör mig ledsen och irriterad.
   Brösten är jag nöjd med också men de är inte gjorda på samma klinik…

 5. Hoppas innerligt att det blir bra den här gången. Visst finns det alltid en risk för att resultatet inte alltid blir som man önskat , men jag tycker absolut att klinikerna ska ta ansvar och stå för det arbete de har gjort.
  Tycker bristen av ansvarstagande gäller över lag i samhället….vi kan alla göra fel men det gäller att stå för de val/handlingar man gjort…
  Önskar dig lycka till redan idag ifall jag skulle glömma bort det på tisdag ;-)
  Kram

  1. Visst är det så. Jag förstår att en läkare (hur snygg CV han/hon än har) kan göra fel men att inte ta sitt ansvar som läkare/klinik när felet är gjort tycker jag är under all kritik så jag hoppas att de visar respekt och ansvar för det som har faktiskt drabbat mig pga. dem.
   Kram

 6. Stort Lycka till med operationen!
  Hoppas det blir bra den här gången.. och stå på dig, när det är dom som har gjort fel! Man tycker ju att dom borde vilja ha nöjda kunder/patienter, och även känna att dom har gjort ett bra jobb..för dom borde väl kunna bättre när du inte alls är nöjd..
  Jag håller tummarna för dig :)

  Kram

 7. Tycker det är bra att du berättar. För det är ju risker. Men oftast ser man att det bara är bra, eller bara är dåligt med plastikkirurgi.
  Du visar både ock, vilket är sanningen.
  Kram!

  Och min blogg får du gärna kika in på ;-)
  / Malin
  malinedlund.blogg.se

  1. Jag är inte emot plastikoperationer generellt sätt men är emot fettsugning då risken för ett sämre resultat är rätt så stor speciellt på innelåren. Detta visste jag inte innan men nu när jag har även pratat med andra plastikläkare vet jag bättre … Tyvärr för sent för mig men kanske att det kan avskräcka ngn och så är det viktigt att klinikerna inte missbrukar sin makt när de har felat …

 8. Jag tycker du har helt rätt i det du säger. Jag har själv varit överviktig (VÄLDIGT) och kan säga att efter min operation har jag tränat och ätit hälsosamt kontinuerligt i nu över 1.5 år, från 140kg till 100 med operation och sedan ner till 80kg nu via träning. Känner mig otroligt nöjd och kroppen ömmar inte på samma sätt. Men när jag först bokade min operation på http://stockholmfettsugning.se/ och sedan skrev om hela händelsen på min blogg blev jag tvungen att ta bort inlägget. Jag var tydligen dålig som ångrat mig och ville fortsätta leva mitt liv men behövde lite extra hjälp i början då jag förstört så mycket för mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *