Italien Vs Uruguay, VM 2014

Svårt att inte känna mig besviken efter en match där jag trodde & hoppades skulle sluta med att Italien gick vidare då det hade räckt med oavgjort för oss denna kväll.

Ett orättvist rött kort som innebar att Italien tvingades spela med 10 man och en Suarez som biter Chillieni utan att bli utvisad då ingen såg detta. Vad skall man säga? En rättvis match? NEJ.

Tycker dock synd att Uruguay knappast kan genuint glädja sig åt vinsten då så mycket var fel, orättvist och respektlöst.

Så kände jag före matchen …
IMG_8749
Så kände jag mot domaren och Suarez …
IMG_8775
Alla kan göra fel men har man bitit andra spelare tidigare så kanske man borde söka efter hjälp? Jag hoppas att Fifa går nu in och visar att fotbollen skall inte acceptera ett sådant beteende på plan, totalt oacceptabelt när spelarna är hjältar, idoler för många pojkar/tjejer med liknande drömmar.

Suarez får sedan själv ta sitt eget ansvar och jobba med sin störning för jag gillade honom så under matchen mot England och tycker självklart synd att han inte kan kontrollera sig själv i vissa situationer.

HÄR en av många artiklar om detta tråkiga och absurda händelse och från samma hemsida är även bilden hämtad.
secondColumn-16x9
Chiellini var smart nog att tydligt visa betten som nu sprids på youtube så att ingen tvekan finns om saken. Detta påverkar dock inte resultatet som kunde ha sett annorlunda ut om inget orättvist rött kort hade påverkat matchen och om domaren hade sett Suarez sjuka beteende och bett honom lämna plan.

Det är bara att inse att fel bedömning av domarna kan påverka en hel VM. Tråkigt tycker jag även om jag inte är opartisk så klart … Tycker att Buffon, den italienske målvakten, gav ett mycket diplomatiskt uttalande men så kände han nog inte inombords och tycker att Cesare Prandelli skall stanna kvar som landslagstränare …

Men vad vet jag?
Cesare_Prandelli_Euro_2012_vs_England
Som Jessicas ena dotter sa ”Michela, varför är du så nu när du inte ens gillar fotboll i vanliga fall?” och då tänker hon nog på att hela deras familj brinner så för Elfsborg medan jag själv kan inte nämna tre spelare. Här är det dock VM och då brinner hela jag av detta …

The same sport but different =)

Nu håller jag på Chile, Ghana och Brasilien!

Bytt om till pyjamas, blandning mellan HM och VS ikväll och intar soffan för sista matchen för kvällen …
IMG_8808

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *