Traditioner …

Midsommarafton imorgon och vissa får någon slags nedstämdhet över att alla förväntas dansa små grodorna runt en vacker Midsommarstång, sjunga visor och se glada barn leka med blomsterkransar i håret.

Är traditioner bra eller är det sällan man kan leva upp till dem? Är bilderna vi vill leva upp till som en Disney saga där verkligheten är sällan en saga?

Jag är ingen traditionalist då den stora styrkan i livet är anpassningsförmågan till de nya förhållanden man finner sig i. Vill vi ha samma tradition som alla andra men kan inte pga. ens familjeförhållanden, ekonomi eller umgängeskrets så gör dessa bara att vi mår dåligt över att inte leva upp till det som vi tror skall vara.

Glöm bort alla andra och ruska av dig av alla de förväntningar som vi är så duktiga på att göra oss skyldiga till.

Vet ni. Imorgon är det ”bara” Nicole och jag och det är inte ”bara” …

De flesta andra jag känner firar med familjer och i sina stugor med kransar, sill, nubbar och allt som de flesta förknippar med just denna dag.

Min syster bor inte här och jag är inte född med Midsommar, gillar inte sill och vill inte dansa små grodorna som 42 åring runt en stång som Freud ändå skulle tycka symboliserar en penis (sorry, kunde inte låta bli) Sju sorters blommor för att drömma om en ende? Nja … tror inte på det heller =)

Nubbar ogillar jag och att sjunga i stora sällskap känns för mig löjligt och likaså lekar. Nej, jag är absolut ingen Midsommartjej som ni kan antyda mellan och i de tydliga orden =)

Imorgon skall Nicole och jag istället åka till Liseberg (hennes val med tanke på hur vi har det och med tanke på att inga vidare inbjudningar på fester har kommit =), vi skall istället spela bort ett par hundra kronor och åka hem på eftermiddagen för att titta på Italiens match.

Jag tänker helt enkelt fira Midsommar på kvällen med Gli Azzurri och min dotter och jag har absolut inget dåligt samvete för den dagen som väntar imorgon. Tvärtom tycker jag att det skall bli en helt underbar ledig dag utan måsten.

Jag är helt enkelt en samhällsrebell och emot traditioner som stressar och där man skall jämföra sig med alla andra på sociala medier och i livet.

Det gör vi ändå och vi behöver inte ytterligare en dag på året för detta =)

Bara en liten tanke från mig <3

17 thoughts on “Traditioner …

 1. Hej !!
  Det där låter trevligt att åka till Liseberg och slippa alla måsten med midsommar som kan bli lite hysteriskt tycker jag . Här har du en till som inte gillar sill och nubbe men jordgubbar får det ändå bli i morgon . Hoppas ni får en fin dag Michela i morgon massor av solar

  1. Ja, jordgubbar är goda och kan ätas även ätas alla andra dagar =) Hoppas det inte blir regn men annars får vi helt enkelt ta med oss ett paraply =)
   Tack snälla och glad Midsommar … <3

 2. Ha en fin och mysig dag på Liseberg i morgon :) själv kommer jag att sitta i bilen mellan Oslo och Linköping hela kvällen kommer tyvärr inte hinna hem till matchen… Forza Italia

 3. Hej Michela
  Jag älskar Midsommar, och jag firar den med min man och vår son som är 10. Ingen stor fest här, utan bara mina ”grabbar”.
  Oscar (sonen) gillar absolut INTE att dansa runt Midsommarstången, utan vi firar här hemma med god mat & dessert. Dricker heller inte nubbe, utan det blir möjligen Strawberry Blush till efterrätten. Efter detta åker vi till Lysingsbadet & tar en fika.
  I år har jag inte stressat ihjäl mej med städ & dekoration, det tar jag lite imorgon, däremot vet jag vilken klänning jag ska ha och det räcker så bra.
  Nu vill jag önska dig & Nicole en underbar Nidsommarafton . Kram Lena

 4. Hej svejs !

  Önskar er en riktigt härlig dag =)

  Låter som om det blir en fin dag !

 5. Vi bojkottar också midsommarfirande, det mer traditionella då. Vi drar till Liseberg på midsommar varje år istället. Tyvärr för mig som hatar att köa så är det fler och fler som kommer på samma tanke varje år. Gällande midsommarstången så är det just en fallossymbol och något med fruktbarhet så det hade inte varit något nytt som dåren Freud skulle kommit på i så fall.

  1. Men resten kom ju inte med ju. Önskar dig en trevlig midsommar Michela. Du är en inspirerande människa! /Erica igen.

  2. Nej, det är ingen nytt han kom på men tror inte alla tänker på det när de dansar runt den =) Jag hoppas att det inte är allt för mycket folk där idag men vi har inte bråttom heller, huvudsaken är att jag är hemma till matchen =)
   Tack detsamma <3 och tack för orden …
   Vet inte hur inspirerande eller inte jag är men försöker få med lite verklighet och tankar bland det ytliga =)
   Kram

 6. Jag gillar inte heller sill och nubbe men som ateist tycker jag det är trevligt att det finns helger utan direkt anknytning till något ut Bibeln. Hos oss blir det grillning och fotboll, såklart! När inte Sverige är med håller jag på Italien, mest för att de har de snyggaste dräkterna. Forza Azzurri!

  1. Då är du ”en troende ateist” =) De flesta som är ateister väljer att ändå gifta sig i kyrkan vilket för mig är lite märkligt =)
   Låter som ett bra upplägg och ja, de har helt klart de snyggaste dräkterna !!!
   Längtar redan till ikväll och hoppas på en bra match oavsett resultat … Kram

 7. Tack Michela!! Precis vad jag behövde höra idag. ”Firar” midsommar för tredje året utan mina barn nu. De väljer att vara med sin pappa istället, för de vill ha det som det alltid har varit… Försöker att inte ta det personligt utan att det är tryggheten de väljer först och främst :-)
  Tycker om att varje midsommar blir olika från år till år beroende på hur livet ser ut för övrigt. I år tillbringar vi midsommaren på två ställen. Först sill (i mängder….älskar sill ;-)) och utebliven nubbe för min del eftersom jag erbjudit mig att köra hos arbetskollega med familj. Sen packar vi in oss i bilen och transporterar oss till nya bekantskaper för grill, bad och snack långt in på småtimmarna :-)

  Hoppas ni får en underbar dag på Liseberg!!!!
  Kram

  1. Den stora styrkan i livet är att anpassa sig till det som råder så tummen upp för att du gör något annat som ändå känns roligt eller bara ok.
   Julafton tillbringade jag exempelvis själv med Knut i soffan och det gick det.
   Tack, hoppas att vi alla får en mysig dag <3
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *