Accessoarer …

På torsdag åker min mamma till Italien för att vara där i hela 2 månader även om hon får säkert hjälpa min syster med en massa, skulle jag allt kunna tänka mig =)

När jag var i Bologna 2 dagar för 3 veckor sedan glömde jag av att lämna de två tröjorna som jag hade köpt till mina syskonbarn under resan i New York i mars. Man kan inte åka till USA utan att köpa lite Ralph Lauren då priset på detta märke är såååå mycket lägre. Nu ligger dessa i mammas resväska och kommer att få klä Matilde och Leo denna sköna sommar.
DSC_0085
Får ofta på instagram frågor om min klocka, mina ringar och mitt armband då dessa syns rätt så tydligt ibland på alla de korten jag tar framför spegeln (och de är några stycken =).

Tänkte därför besvara frågan här. Klockan är en present jag fick för 3 år sedan, märket heter Toy Watch och efter att så många gillade min och ställde frågor om den så tog vi in några till butiken. Idag har vi inga kvar men googla gärna så kanske du finner den på nätet.

Snart kommer dock den nya klockan jag har beställt HÄR så att jag får lite klockvariation på armen.

Mina ringar är några år gamla och från märket Thomas Sabo medan armbandet är från italienska Azzallure som finns HÄR.
DSC_0086
DSC_0093
Igår fungerade SJ utmärkt och jag kom fram i tid tack och lov.
IMG_8151
Vad tycker ni om stor ålderskillnad mellan en man och kvinna oavsett vem som är yngre eller vem som är äldre? Är vi ”snällare” mot en man i plus 40 som träffat en tjej i 20 årsåldern jämfört med vad vi skulle vara mot en kvinna i plus 40 som träffat någon som är hälften så gammal?  Hur tänker vi egentligen?

Här hemma har det blivit fotboll för nu har Tyskland vunnit med 4 mål mot Portugal. Ännu en match vars resultat förvånar … Spänningen stiger denna VM 2014 <3 och jag skall absolut bada i fontänen på torget om Italien vinner hela turneringen <3

10 thoughts on “Accessoarer …

 1. Eg handlar ju inte kärlek om en ålder men alla har väl sina egna gränser. Att det fortfarande är mer accepterat med äldre man/yngre kvinna är mycket tydligt tycker jag. Se bara i tidningarnas värld om en känd kvinna träffar en yngre man. Då slår de upp det med rubriker som att hon har en toyboy osv. Händer inte på samma sätt när det gäller män.
  Har oxå märkt att det ofta är kvinnor som reagerar negativt. Varför vet jag inte?!

  1. Blir själv så trött på den där ”toyboy” uttrycket så fort den ålderskillnaden finns mellan en kvinna och en yngre kille. Tror nämligen på att ”leken” sker från båda sidorna och inte bara från kvinnans.

   Det är nog mer killen som lever ut en fantasi i att ligga med någon som är äldre än tvärtom. Kan ha fel men pratar så klart utifrån egna referensramar …

   Det är alltid kvinnor som kränker andra kvinnor så inget nytt där. Tror att det finns några läsare här inne som läser min blogg bara för att ”reta upp sig” så det där är ingen news för min del =)

   Tack för att du kommenterade … Kram

 2. Har försökt att ha en neutral syn på detta men märker ju äldre jag blir, att jag reagerar mer och mer negativt på alltför stor åldersskillnad. Visst kan det ligga en hel del i att jag själv blir äldre men tror också att en hel del beror på att jag har en dotter som börjar komma upp i ålder. Skulle jag vilja att min dotter träffar en 20 år äldre man….absolut inte… Sen hjälper det inte hur mycket kärlek det är med i bilden ;-) Har väldigt svårt för ”gubbar” som spanar in yngre snärtor ;-)
  Har själv levt ihop med en 11 år äldre man och visst fungerade det bra många gånger, men det blev också en hel del slitningar mellan oss då vi hade lite olika uppväxtförhållanden. Framför allt det större skillnader mellan oss ju äldre vi blev ;-)
  Äldre kvinna / yngre man har jag nog mindre synpunkter på….. Kanske ändrar mig där också när sonen kommer upp i ålder ;-)
  Kram

  1. Det ligger nog något i det du skriver … Sedan får man ju tänka att det är skillnad i en attraktion som kanske resulterar i något tillfälligt för stunden och ett förhållande som skall hålla i framtiden.

   Tror att många yngre killar och yngre tjejer kan känna en attraktion för någon som ser bra ut i deras ögon och är äldre just för att den personen besitter en helt annan typ av självsäkerhet och pratar om kanske lite andra saker. Det där har blivit bara vanligare tycker jag själv även om jag får väldigt förvånad första gången någon som är yngre visade sitt intresse.

   Kunde inte förstå varför man ville ”vara” med någon som är äldre jämfört med en ung fast tjej =) men har insett att det finns många fördelar i min ålder som få i 20 årsåldern kan ha.

   Jag träffar män i min ålder men jag träffar även yngre killar då jag idag tänker verkligen inte på åldern. Viktigt dock att tänka på att det handlar inte om förhållanden och därför tycker jag att ålder som faktor är mindre relevant, däremot är den det om man skall satsa på en gemensam framtid…

   Kram och tack för att du delade med dig …

  2. Visst är det så att man ser helt andra egenskaper hos den som är äldre…. Jag själv attraherades ju bara av äldre när jag var runt 20 års åldern ;-) De var mycket lungare och harmoniserade mycket bättre med mig där jag var då…

   Idag kan jag inte tänka mig att ha någon annan än en i min egna ålder… Känns så skönt att vi är på samma våglängd när det gäller det mesta. Går och nynnar på samma barnprogramsintron, växt upp med samma musik mm :-)

   Sen vill jag absolut inte döma någon. Var och en gör som den vill, så länge det känns bra – oavsett ålder, kön eller ursprung !!!
   Ha en toppendag!!!

  3. Det där med musik, serier och filmer har verkligen fått mig att känna mig gammal ibland =) men då har jag kunnat komma med otroligt bra tips som de aldrig hade vetat annars =)))
   Ja, alla får göra precis som de vill även om vi är ofta duktiga på att skriva det men sedan är vi ofta där med pekfingret ändå för ibland skulle vi själva vilja vara mer åt hållet ”bryr mig inte vad andra tänker” och vi är lite avundsjuka när människor är så starka att de verkligen inte bryr sig om samhällets tyckande.
   Kram och njut av en solig skön dag …

 3. Av någon outgrundlig anledning så har näst intill alla mina förhållanden (låter som jag har haft massor men så är det inte) varit med yngre män.
  Jag har funderat mycket på varför, för jag kan inte säga att jag medvetet söker mig till yngre män, men någonstans undermedvetet måste det ju ligga något bakom (inbillar jag mig)

  Mina barns pappa är 7 år yngre än mig, tyvärr fungerade inte förhållandet vidare bra och vi är idag separerade mycket pga hans omogenhet och en hel del andra faktorer, men ålderskillnaden har definitivt varit med i bilden när vi separerat. Jag var redo för något som han inte kunde hantera.

  Jag känner mig inte gammal, det är ofta (väldigt ofta) som folk reagerar när jag säger min ålder och tror att jag är yngre, för jag har nog en yngre approach utåt, och kanske är det i det att jag är barnslig till min läggning att jag alltid söker mig till yngre. Inte på det viset att jag klär mig pinsamt ungdomligt ;), men jag klär mig inte som en tant heller… och mitt sätt kanske är lite barnsligare än andras i min ålder…

  Jag har oftast inga synpunkter på det här med ålder, jag tycker att de flesta får göra hur de vill och det som passar in i deras liv. Det jag dock kan tycka är lite synd är när en man i 60 års åldern skaffar barn med sin ”nya” som är runt 35… för att någonstans känner jag med barnet…. Inte för att han som är 60 är en sämre pappa på något vis, men jag ser lite framför mig när barnet ska gå ut skolan och pappa är 80 år… hur orkar man som 70 åring med ett tonårsbarn tex…. och hur länge får man som barn ha sin pappa vid god vigör….

  Bara några små tankar från mig så här på morgonkvisten :)

  1. Intressanta tankar så roligt att få läsa … Man får heller inte glömma att vissa som är 40-50 beter sig omoget och vissa som är 20 beter sig och är mognare än andra.
   Håller med dig angående att äldre människor (oavsett kön) borde tänka till gällande barn för visst påverkar det barnet men kärleken är självklart viktigast och det känner man nog till sitt barn oavsett ålder.
   Barn är jag klar med men dras också till något yngre samtidigt som jag kanske kommer att bli kär i någon i min ålder om jag nu blir det någon gång =)
   Kram

 4. Alltså man blir kär i en människa inte en ålder kön hudfärg…. Folk kommer alltid ha åsikter om ditten och datten. Man umgås ju med vänner som är nästan halva sin ålder och ingen reagerar direkt eller gör dem det ?Hmm har inte tänkt på det.
  Och om man brydde sig vad andra tyckte hela tiden så skulle man knappt våga andas. Man ska njuta av livet och bry sig mindre om vad andra tycker eller tror att dem tänker. Så dejta du snygga killar oavsett ålder.Blink blink Alltid retar det nån!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *