En fantastisk historia om en underbar tankeställning om livet …

Det finns små historier som jag älskar och en favorit om inte favoriten är den här:

Det var en gång en affärsman som satt vid stranden i en liten brasiliansk by. När han satt där, såg han en brasiliansk fiskare ro en liten båt mot stranden, fiskaren hade fångat ganska mycket fisk. Affärsmannen var imponerad och frågade fiskaren,
”Hur lång tid tar det dig att fånga så många fiskar?”

Fiskaren svarade: ”Åh, bara en kort stund.”
”Så varför inte stanna längre i havet och fånga ännu mer?” Sa affärsman förvånad.
”Detta är tillräckligt för att föda hela min familj”, svarade fiskaren.
Affärsmannen frågade: ”Så, vad gör du för resten av dagen?”
Fiskaren svarade: ”Jo, jag brukar vakna tidigt på morgonen, gå ut till havs och fånga ett par fiskar, sedan går jag tillbaka och leker med mina barn. På eftermiddagen tar jag en tupplur med min fru, och när kvällen kommer går jag med mina kompisar till byn för en drink eller två – vi spelar gitarr, sjunger och dansar hela natten ”.

Affärsmannen erbjöd då ett förslag till fiskaren. ”Jag är en en oerhört duktig företagsekonom. Jag kan hjälpa dig att bli en mer framgångsrik person. Från och med nu ska du spendera mer tid på sjön och försöka fånga så många fiskar som möjligt. När du har sparat tillräckligt med pengar kan du köpa en större båt och fånga ännu mer fisk. Snart kommer du att ha råd att köpa fler båtar, ställa in ditt eget företag, en egen produktionsanläggning för konserver och distributionsnät. Då kommer du att ha flyttat ut från denna by och till Sao Paulo, där du kan ställa in HQ för att hantera andra grenar. ”

Fiskaren fortsätter nyfiket fråga: ”Och efter det?”
Affärsmannen skrattade då hjärtligt, ”Efter det kan du leva som en kung i ditt eget hus, och när tiden är rätt kan du gå allmänheten och flytta dina aktier på börsen, och du blir riktigt rik.” Fiskaren frågar återigen: ”Och efter det?”

Affärsmannen svarar: ”Efter det kan du äntligen gå i pension, kan du flytta till ett hus vid kusten, vakna tidigt på morgonen, fånga ett par fiskar, sedan återvända hem för att leka med barnen, ha en trevlig eftermiddag och en tupplur med din fru, och när kvällen kommer kan du gå med dina kompisar till byn för en drink eller två spelar gitarr, sjunga och dansa hela natten.
Då svarade fiskaren- Men är inte det vad jag gör nu?

 Ibland är det  viktigt att stanna upp och fundera lite vad vi jagar och anledningen till det för tittar man på den här historien så hade han redan det viktiga i livet för honom.
10372034_10152153666173660_3446095339844478265_n
Känner du dig träffad? <3

6 thoughts on “En fantastisk historia om en underbar tankeställning om livet …

  1. Riktigt tänkvärd text <3. Varför ska det vara så svårt att leva idag och just nu….varför tänker vi oftare på sen….sen ska jag…om jag bara får det sen då blir allt toppen. Nä, lev nu och här!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *