Amning på offentliga platser …

Ett aktuellt ämne man diskuterar i radion och i tidningar är ”amning på offentliga platser”. Vad tycker du? Personligen har jag som mamma full förståelse för att barnet behöver ammas när den är hungrig men har även full förståelse för de som kanske sitter på en middag eller på en kafé och kanske inte uppskattar att se en kvinnas bröst amma ett barn mitt framför ögonen.

Att amma är naturligt, matning är naturligt men som kvinna och mamma har vi ändå valmöjligheten att visa det naturliga öppet eller inte. Det räcker egentligen att ha något framför sig så att det inte blir så påtagligt trots att alla vet =) … Ämnet är naturligtvis provocerande och alla kan tycka något.

Visst kan man reta sig över vissa saker på olika sociala medier men där gör man som läsare ett val att gå in i den personens blogg eller inte så de som vill göra den jämförelsen har inte riktigt förstått skillnaden =) Detta skriver jag ifall ni tycker att jag själv visar lite konturer emellanåt =)

Jessica lyssnade på radion där detta diskuterades och berättade att Aschberg sa att ”inte vill du väl sitta och äta en glass framför en bröst som ammar” eller något liknande. Jag tycker att han har en poäng trots att jag är kvinna, mamma och trots att jag ammade i närmare 10 månader.

Jag vill välja vem som får se mina bröst och tycker att amning är en intim sak mellan mamma och barn.  Detta är min egna åsikt och respekterar att du har en helt annan syn på detta. Att vi människor tycker olika är just det som gör konstruktiva diskussioner intressanta så länge respekt för andras tyckandet finns med i bilden.

Ett litet snabbt inlägg från butiken där jag står ett par timmar till. Snuvig, lite febrig, röda ögon och en hes röst … Det blir att lägga sig tidigt ikväll för jag blir andfådd av att gå upp för trapporna och har mycket som väntar i veckan så måste bli frisk snabbt … =)

Kram från en solig Borås

 

2 thoughts on “Amning på offentliga platser …

 1. Hej!

  Tycker verkligen det är ett intressant ämne det där med amning på ”offentlig plats”.
  Jag har själv varit ammande mamma till 2 tjejer :) så man vet hur det är, MEN jag själv ville gärna sätta mig lite avsides. Dels för att man vill vara ifred och dels inte ha flera gloende ögon på sig … Men en liten nätt filt från axeln och ner är inte fel om man vill sitta med på cafe eller vart man nu sitter.

  Tråkigt att du är sjuk :(.

  Krya på dig Michela!
  Kram Lotta <3

  1. Jag tycker detsamma som dig Lotta, man behöver inte visa upp allt =) bara för att det är naturligt =)
   Ja, sängen väntar så hoppas jag vakna lite friskare =)
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *