Morsdag …

Idag firas Morsdag i Sverige medan i Italien och i de flesta andra länder firades detta för över 2-3 veckor sedan. Undra varför vi skall ha olika datum för detta…

När jag imorse la ut en bild på mig och Nicole med önskningen till alla mammor om en mysig Morsdag så visste jag också att det finns barn som inte har kvar sina mammor, mammor som inte sköter sina barn, mammor som inte har kvar sina barn och alla möjliga scenario på en dag som annars skall kännas mysig och där barnen får en möjlighet att uppskatta sin mamma med det där lilla extra.

Samtidigt så skall ni veta att jag förstår känslan om att inte ha det som på film. Jag satt trots allt själv på Julafton och somnade i soffan med min hund och även på Nyårsafton så kände jag att det var roligare för min dotter att få gå på ett riktigt Nyårsfirande med sin pappa och familj då jag hade ändå inte hittat på något. Vissa dagar på året kan smärta lite extra om vi är känsliga för ”hur det förväntas vara”.

Dessa ord bara för att ni skall förstå att jag kan till viss förstå vissa av er samtidigt som jag kan absolut inte föreställa mig smärtan som vissa mammor upplever dagligen då deras barn är sjuka eller har gått bort och jag mår så klart dåligt över insikten att det finns alldeles för många barn i våra samhällen som kanske firar en mamma som lider av missbruk eller som tom. misshandlar sina barn.

En enkel tradition kan kännas och upplevas som något hån för många så när jag gratulerar alla mammor så tänk på att jag vet att allt är inte som det borde vara för många. Ville bara påpeka detta …

Min dotter är hos mig så jag vaknade och såg att hon sov djupt. Jag gick ut och rastade lite snabbt Knut och la mig tillbaka i sängen. Jag hostade till lite för att väcka men förgäves …
IMG_6723
Mitt hostande gav resultat och två ögon öppnades …
DSC_0041
Bad om frukost i sängen och paket men lillan är tuff, inget paket förrän vi skall träffa mormor, Jessica, Millie och Isabella för en blandning lunch/middag då bord är bokat till 16. Endast då får jag mitt paket … Suck! När jag dock sa att idag kunde hon få överraska med valfri frukost så var hon snabb att ta på sig något och springa till City.

Hon återvände med ett stort leende till sovrummet där jag fortfarande låg och väntade. Min hälsosamma liv kan börja … Ja, imorgon dvs. =)
DSC_0044DSC_0049
Nu avslutar jag detta inlägg med en favoritbild på mig och Nicole och med en sång som alltid får mig att gråta för jag älskar orden och melodin. Låten hör du HÄR.
995781_1333895452528_full
DSC_0050
HÄR i vår webbshop finner du varor som vi nu har sänkt med Halva Priset så titta in på länken …
Kärlek <3

6 thoughts on “Morsdag …

 1. Hej

  Vilken frukost du fick…Och underbara fina rosor…Jag fick en mms från min syster hur extra fint hon har gjort vid graven till mina föräldrar…Om ditt inlägget tidigare är de nog bra att boka hotell nu, så ni får… för den helgen är nationaldag och kungligt dop i Stockholm

  Kram Nettan

  1. Det ser man =) Har redan hunnit boka nu … Skönt att höra att hon har gjort vackert på graven, sådant känns bra att ha gjort … Kram till dig <3

 2. Så kloka ord michela, jag är förvisso 40 år och vuxen, men för två år sedan gick min mamma bort, alldeles för tidigt. Trots att jag är vuxen idag och firad av mina egna barn, är det inte utan att jag har fällt en tår och känner en oerhörd saknad efter min mor, som jag hade behövt ha stöttande i många och svåra situationer från den dagen hon somnade in….. Det är viktigt att njuta av nuet och detvi har idag, imorgon kan det vara borta och då har vi bara våra minnen kvar.

  1. Visst är det så … Inga garantier finns för en morgondag. Minns att jag var tillsammans med en amerikansk basketspelare som dagligen bad en bön på kvällen där han hoppades få se morgondagen. Lite dramatiskt tyckte jag men förstår tanken … Styrkekramar till dig <3

 3. Jag grinar också varenda gång jag hör den där låten, precis varenda gång…Jag önskar att vi gjort fler saker tillsammans, åkt på bilsemestar, åkt till Frankrike som jag lovade. ”What happened to the wonderful adventures The places I had planned for us to go, Well, some of that we did, but most we didn’t”… Tiden går så fort, min stora tjej har flyttat hemifrån nu.

  1. Man skall verkligen inte alltid vänta på morgondagen, skjuta fram sådant man vill göra… Vissa saker tvingas man spara ihop till och därför kan man inte göra dem när man vill men mycket kan göras istället för att välja att ”inte orka ta tag i det” … Du får göra något med henne nu, överraska, det är inte för sent … =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *