Bombhot i Borås …

Vid 12 tiden gick Jessica och jag ut för att ta en lunch med lite möte för att snabbt inse att alla uteserveringar vid Viskan var fyllda av människor som hade väntat och längtat efter samma sak som oss: sitta ute och njuta av det vackra vädret.

En gata längre upp var det dock lugnare så vi satte oss och åt en nyttig wrap istället för något lite lyxigare. Enkelt är dock gott. När vi sedan gick igenom Brogatan såg vi att något hade hänt eller skulle hända då många polisbilar var parkerade i rad och ett stort område var avspärrad.
IMG_6548
Vi gick in till Akademibokhandeln för att köpa frimärke och frågade där vad som var på gång. De hade fått i uppgift att evakuera och stänga butiken kl. 13 då ett bombhot hade nått Rådhuset. Ett mail hade skickats till personalen med orden att kl. 15 idag kommer en bomb att detonera och att detta var inget skämt.

Mer om händelserna kan du självklart läsa i BT HÄR.
IMG_6553När vi stod på Akademibokhandeln sa frågade vi lite på skämt och lite på allvar om vi hann köpa våra frimärken. Hur reagerar man egentligen i en sådan situation? Har du någon gång varit på en plats där brandlarmet gått och tänkt i lugn och ro ”När stänger de av det” istället för att snabbt ta dig ur lokalen ifall att?

Vi människor har nog en tendens i sådana lägen att tolka vissa situationer mer som ett störande moment än med allvar.

Nu är klockan över 15 och ingen bomb har tack och lov detonerat. De flesta trodde nog på att inget skulle ske på allvar men tänk om? Varför stod folk vid avspärrningarna och ändå nyfiket tittade istället för att ta sig ifrån platsen för att säkra sig själva och de som man var ute med?

Själv var jag hemma kl. 14.15 då min lilla var då där också. Någonstans tycker jag inte att man skall underskatta vissa hot då allt är inte alltid på skämt och så bor jag mitt i stan och butiken finns också precis i det området som tillhör de avspärrade områden.

När jag gick på gymnasiet i Italien kom polisen till klassrummet och en hund gick igenom skolan. Även då hade ett bombhot  ringts in men det var en grej vissa elever gjorde för att skolorna skulle stängas för att vi elever skulle skippa skolan.

Nej, historien om vargen (vet ni vilken jag menar?) känns väldigt aktuell för visst kommer många falska larm och hot men man skall ta dem med respekt och tänka att man aldrig kan veta.

Just nu är jag tacksam över att inget har hänt och att förhoppningsvis kommer inget att hända men varningen i det hela är att hör du ett brandlarm gå se till att lämna lokalen för … you never know och att vara naiv och dumdristig i sådana lägen kan leda till en avgörande skillnad.

One thought on “Bombhot i Borås …

 1. Hej

  Ja det är otäckt med bombhot, skönt att inget hände…Undra varför folk står kvar och kollar…Konstigt…

  Det är underbart att de är helg, redan på torsdag kvällen känner jag av en extra bra känsla i kroppen och extra härligt att vi får fint väder

  Har jag sagt att jag älskar senaste bling bling tröjan med ett ? och leo ärmar, så cool som jag köpte hos eran fina butik, jag ska försöka komma till er sommar och shoppa..Hoppas jag får ihop de med semestern och att ni båda är på plats det vore trevligt

  Ha en fin helg du och din dotter ( Hälsa till Jessica )
  Kram Nettan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *