Mille Miglia …

Nu är nätet åter tillbaka i min mobil och sms/telefoni fungerar åter … Tack till den personen som KUNDE något som inte övriga kunde på 3G =)

Efter att ha lämnat bagaget hemma hos min syster i söndags kväll gick vi direkt till hjärtat av Bologna för att titta på gamla bilar och njuta av den varma sköna kvällen.

Mille Miglia är en träff för gamla veteranbilar som handlar inte om att tävla om snabbhet men om skönhet.

Många samlas för att beskåda denna skönhetstävling som lockar deltagare från hela världen. Skådespelaren Jeremy Irons var också där med sin fina bil.

Hann aldrig ta nära bilder på när bilarna passerade med sina ägare vid ratten men kan säga att alla var så himla snygga. Medelåldersmän bakom ratten som verkligen körde den italienska klassiska stilen som jag älskar att se då det visar att oavsett hur gammal man är behöver vi inte sluta bry oss gällande stil och klädsel. Ytligt  förknippas ofta med något negativt vilket jag ser som en av många pusselbitar som även djupa människor kan ha.

Oavsett djuphet så fanns dock den snygga italienska ytlighet där och jag njöt av att se det.

Ser ni det paret som går förbi här? Detta är ett typiskt äldre Bologna par. De är nog kring 65-70 men looken finns där. Rätta accessoarer, märkeskläder, frisyrer, solbrännan, you name it … Hade jag hunnit fota från framsidan hade ni förstått vad jag menar =)
DSC_0042
Melissa och jag satte oss på Bar Zanarini som är en av Bologna anrikaste barer som har alltid ansetts vara lite exklusivare … Min egen pappa hängde här som ung då dåtidens italienska bratz killar hängde där … Vi beställde in var sitt glas och till det får man alltid lite snittar.

Tänk om svenska barer kunde ta efter något så enkelt och lyxigt. Det handlar om det där lilla extra och även om man har ”betalat” för dem i glasvinet så känns det som att man har fått något… Chips och oliver ingick också.

Till er som kanske är intresserade av pris jämförelser kostade detta 22 euro.
DSC_0046
DSC_0044
En selfie kände vi för att ta när vi äntligen satt tillsammans och njöt av kvällen och att vi var tillsammans.
IMG_6109
I fönstret på Bar Zanarini olika vackra tårtor där denna vill jag att någon skall göra åt mig=)
DSC_0040
Många som var ute och på barerna samlas man fortfarande med sina vespor. It´s Italy!
DSC_0038
Min syster hade på sig DESSA Please jeans (lite mindre än de vanliga trots att det är samma 3 knapps model) så var inte rädd för att de är stora om du tar de i samma storlek som du alltid har köpt de i. Till dem en t-shirt från Happiness som hon har köpt här i Bologna och en klassisk svart enkel väst.
DSC_0035
Vi gick till Piazza Maggiore där några av bilarna samlades för att bli beskådade …
DSC_0047
DSC_0052DSC_0049
Lite hungriga gick vi och satte oss på en mysig restaurang och där beställde jag in italiensk parmaskinka och ett italienskt friterat bröd som är typiskt från regionen här kring Bologna. Onyttigt men gott!
DSC_0063
En kompis till min syster kom och höll oss sällskap så vi satt där länge och njöt …

Detta var från i söndags och om igår kommer senare för snart skall vi äta italiensk glass här =) Banta/äta hälsosamt gör jag på onsdag för då skall jag börja med en kur jag har blivit rekommenderad. En sådan som man bara kör i en vecka för att rensa kroppen från Rhodos kilon och från de som har kommit efter det =)

Kram så länge <3

8 thoughts on “Mille Miglia …

 1. Hej snygging.
  Skulle Du kunna skriva kuren , Du blev rekommenderad som rensar kroppen?
  Tack på förhand.

 2. Hej pratar din syster svenska? Ha en härlig helg ) själv älskar jag Italien , Amalfi kusten o cinkoterre kram på fig

 3. Hej

  Vad skönt att du har nät igen, jobbigt att vara utan när du har jobb med blogg och även vill ha kontakt med din dotter m.m
  Jag ser på bilderna på dej och Melissa hur lyckliga ni är nu när ni är tillsammans….Uj,uj vilka mumsiga snittar…Och wow vilket konstverk, ja menar tårtan
  Kram Nettan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *