En annorlunda flygresa …

Idag har jag flugit till min syster i Bologna från Arlanda men jag har flugit på ett annorlunda sätt då jag har fått möjligheten att sitta i cockpiten tillsammans med kaptenerna.

I England är det lag att ingen får det men i Sverige är det upp till kaptenen själv att avgöra… Jag fick och är väldigt glad för denna möjlighet. Kände direkt att jag förvandlade mig till Kapten Castellari när jag fick sitta bland viktiga knappar och datorer.IMG_6073

DSC_0021
Kaptenen (den riktige) gick igenom liten säkerhetsrutiner med mig och visst blir man imponerad av allt i en cockpit. Vet kaptenerna verkligen vad allt går till?
DSC_0023
DSC_0029
DSC_0027

DSC_0022
This is Kaptenen speaking …
IMG_6088
Flyget tog ca 2 1/2 timma och det var mestadels autopiloten som skötte jobbet samtidigt som kaptenerna ansvarade dock för att se till att den skötte sig.  Just nu minns jag inte alla termer för de olika moment men jag är så tacksam för att ha fått denna möjlighet idag och tackar all personal på planet för vänligheten …

Vädret var strålande så vi hade en klarblå himmel under hela resan. När det var dags för landning tog kaptenen över och det var en riktig mjuk sådan vi fick ta del av. På italiensk mark …

När vi hade landat och alla passagerare hade åkt iväg med bussen så kom man på att även jag fanns ombords instängd i cockpiten =) Blev hämtad av en kille med bil så jag fick en liten egen körning … Väntade in min väska och så gick jag ut… More will come i nästa inlägg … Nu är det dags att sova och jag hoppas att min internet är tillbaka imorgon …

2 thoughts on “En annorlunda flygresa …

  1. Hej

    Vad spännande och coolt….Om jag förstod rätt satt du i cockpit hela resan…hur kändes de? Jag vill veta mer…De är inte lite knappar…Jag älskar att flyga och snart gör ja de….

    Kram Nettan

  2. Jag har haft lyckan att sitta med 3 gånger (!) väldigt spännande och trevligt. Kapten med personal kan det där med att ta hand om passagerare. Önskar dig en trevlig Italien resa!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *