Värdig vinnare av Let´s dance 2014 …

Redan en timma innan la Nicole och jag oss i soffan och njöt av en halv pizza samtidigt som vi pratade och var eniga om att vi skulle hålla på Benjamin gällande årets ”Let´s Dance” final.

Position intagen =)
DSC_0102
IMG_5679
Vem som är en värdig vinnare väcker ofta känslor och helt plötsligt gäller det att se vad tävlingen egentligen handlar om. Är programmets mål att den som har gjort bästa utvecklingen vinner eller är programmets mål att bäste dansaren vinner?

Minns själv att jag undrade redan vid första avsnittet vad Benjamin gjorde där då han rörde sig redan som en vinnare eller som en riktig dansare. De som ligger bakom programmet valde dock att ha med honom så det skall nog vara samma premisser som gäller. Bland alla som är med, vem av de är den bäste dansaren? Om vi skall svara på just den frågan tror jag nog att de flesta svarar just Benjamin.

Minns när jag var 15 år och pluggade på ett privat gymnasium i Italien. Den professor vi hade i italienska språket var någorlunda hård men även en rättvis sådan. Minns att hon sa att högsta betyg hade hon givit till en elev vid ett enda tillfälle och då till en elev som hon inte gillade pga. elevens åsikter som denne redovisade i sin italienska uppsats.

Hennes jobb som lärare i språk var dock inte att tycka något om åsikterna men att bedöma språket som enligt henne var utan anmärkningar och hade används på ett utmärkt sätt. Hur tråkigt och motvilligt det än kändes fick eleven bästa betyg just på grund av prestationen i det som skulle mätas där och nu.

Självklart väcker en person som Steffo sympatier hos alla i och med den personliga utveckling som han har gjort men det handlar trots allt inte om det … Vi kan glädjas, le och må bra av att han har kommit så långt men vinnaren var för oss här hemma den unge killen på 16 år som numera kommer att bli känd för vad han själv har gjort och inte för sina föräldrar.

Att han förutom duktig verkar även vara ödmjuk och trevlig gör inte saken sämre så klart.

Nicole röstade 14 gånger ifall Pernilla du läser detta =)
DSC_0103
Vi gratulerar vinnaren till ”Let´s dance” 2014, en värdig sådan trots att det ligger nog i hans blod … Man skall dock inte glömma  en sak.

När man redan är otrolig duktig och ändå blir bättre kräver detta nästan ännu mer då den skillnaden syns inte för oss ”icke experter”.  Den insatsen/prestationen behöver inte vara lättare bara för att den var bra redan innan.

Grattis även till Steffo och Cissi för en underbar andra plats. Tror dock att Steffo hade alla anledningar att fira med sin cigarr innan vinnaren utsågs för jag känner mig väldigt säker på att han såg sig själv som en vinnare ändå. Programmet har givit honom något mer än vad den stilett pokalen hade givit. Han fick tillbaka sin kropp, sin hälsa och en kondition som han kunde nog bara drömma om innan.

Bra jobbat, bra kämpat.

”Let´s dance” tillhör nog det enda programmet jag tittar under sändningstid om jag är hemma då den bjuder på en riktig feel good känsla samtidigt som man får se människor prestera i något de känner sig något vilsna i.

Ett underbar familjeprogram så kul att det kommer tillbaka nästa år och vem vet om det då är kanske någon som man känner till som är med? Det hade varit lite extra roligt =)

Själv blev jag tillfrågad att vara med i ett annat program i en annan kanal men tror att anledningen till att de frågade var mer för att se om jag skulle sjunka eller flyta =) Ja, självdistans har jag som ni hör =)  Själv är jag ingen tävlingsmänniska alls, jag gillar mer att tävla mot mig själv men roligt som här att få möjligheten att lära sig något nytt som ser även roligt ut.

Ja, nu är det dags att lägga sig då jag öppnar imorgon. Jessicas lördag men då hon är på någon övernattning med dotterns klass så kommer hon lite senare. Misstänker att hon lär vara trött efter natten med en massa barn som går i fyran =) så jag lägger mig nöjd med att ligga precis där jag är och åter grattis Benjamin och Sigrid!

Bilden är hämtad från Let s dance facebook sida.
1506601_711548858891660_8311516947972981080_n
Godnatt till er <3

 

 

2 thoughts on “Värdig vinnare av Let´s dance 2014 …

 1. Hej

  Visst är programmet LD bra, jag älskar de…Och jag tycker Benjamin och Sigrid hade bäst shownummer, jag säger stort Grattis till vinnarna. Steffo och Cicci var bra också men Benjamin hade ” det ”

  Skulle du vilja vara med i LD? Jag ser att du skriver att du inte är någon tävlingsmänniska…Men L.D är underhållning, skojigt, utmaning och visst tävling…Jag skulle vilja se dej där…

  Ikväll en annan tävling ” Eurovision ” jag tycke Sanna låt är så bra och gör hon sitt framträdande med sång, ljus , ljud och stil, snygg klänning som i tisdags,,,Ja då kan segern vara vår…Sanna har tänkt på allt runt om…Ska du se finalen?

  Ha en fin lördag /Kram Nettan

  1. Jag kan säga så … Är inte ledsen över att inte vara med då jag är verkligen ingen som gillar att utsätta sig publikt för saker jag ej kan men jag skulle nog inte kunna tacka nej då jag tror att det är något man skulle ångra sig för alltid.

   Själv skulle jag nog göra ”fågeldansen” och åka ut efter första avsnittet =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *