För 23 år sedan …

Idag för 23 år sedan kom jag till Borås för att bo hos mina morföräldrar över sommaren. Min morfar fixade ett sommarjobb till mig och på så sätt träffade jag andra i min ålder som jag hade så otroligt roligt med och fick prata det här språket som låter både märkligt och ser något märkligt ut med alla prickar över några vokaler.

Jag kom med ett öppet sinne då alla hemma i Italien trodde att jag skulle komma tillbaka. Är man van att vara ”svenskan” i Italien så lär man nog sakna den uppmärksamheten men det ingen nog hade räknat med var att jag blev ”italienskan” i Sverige och det får jag nog erkänna var i folks ögon minst lika exotisk.

En annan klädsel, ett annat språk, en annan kultur i sig och då ett godkänt sådan för hur orättvist det än må vara så blir man som ”invandrare” exotisk om man kommer från vissa länder och inte från andra. Just detta är ett kapitel för sig som har med närhet och igenkänning att göra men även ett provocerande ämne som skall behandlas med respekt och som kräver mer än bara några ord.

I vilket fall så fick jag nästan mer uppärksamhet här än hemma hur märkligt det än låter. Kanske att det hade att göra med att jag kom med ett öppet sinne, kanske att jag hade den extroversionen som människor dras till då man sprudlar ett glatt humör som även påverkar andra i omgivningen.

Hade en otrolig rolig sommar och älskade att bo hos min mormor och morfar. Har så otroligt många trevliga minnen som jag håller varma om hjärtan och som gjorde nog att jag helt enkelt stannade kvar i ett annat land än mitt.

Fortfarande idag tänker jag på italienska vilket blir väldigt påtagligt när jag skriver ”fel” då felen handlar om att man skriver så på just mitt modersmål italienska. Jag kommer nog aldrig att känna mig helt hemma någonstans då mitt hem är ”båda länderna” men det är de första åren som präglar oss människor som mest och dessa är tillbringade i Bologna med den italienska kulturen som samhällslärare …

23 år … Otroligt och ofattbart att så många år har gått sedan jag bestämde mig för att starta ett nytt kapitel i min bok om mitt liv.

Idag vill jag med detta få fram hur viktigt det är att ”våga” för livet lär oss mycket när vi går ut från vår trygghetszon oavsett om det handlar om en flytt, studier utomlands, bryta ett mönster, en livsstil or whatever.

Nu skall vi snart förbereda oss för Åhaga och loppisen där och ikväll har lillan och jag bokat bio. Underbar trailer så vi tror och hoppas få njuta av en underbar tjejig film ikväll …

Önskar dig en underbar Första Maj och se fram i livet <3IMG_5276…<3

 

8 thoughts on “För 23 år sedan …

 1. Vilken ”livsresa” du har gjort! Otroligt modigt att våga bryta upp och börja om i ett nytt land.. Dina små ”stavfel” tycker jag bara är charmiga och personliga :) Ibland önskar jag att jag också hade modet att flytta iväg, om så bara till en ny stad..få nya intryck och uppleva nya saker..men man blir ju ”fast” på en plats där man har jobb, föräldrar och syskon. Även om jag i stort sett trivs, vore det som sagt ”uppfriskande” att prova på något nytt. Och eftersom jag varken har barn eller någon kille just nu (tyvärr..) så kanske jag skulle passa på :)

  Önskar dig en trevlig 1:a Maj :)
  Kram

  1. Du borde verkligen passa på Lotta …
   Som Nike reklamen säger ”Just do it” <3
   Livet är så otroligt kort egentligen så man skall verkligen använda tiden till att göra det man önskar, prova sina vingar och när man inte har något fast i livet så borde man verkligen …
   Man kan alltid komma tillbaka =)

  2. Kloka ord Michela :)Kanske får bli så.. ”Just do it” – svårare än så är det ju faktiskt inte!

   Kram :)

 2. Hej

  Ja åren går fort tänk 23 år, jag är glad att du kom hit och att du ställde upp i ” Småstadsdrottningar ” så jag fått läsa om dej i bloggen och upptäcka affärerna ”Greta&Anna ” och nu ”The little showroom”….När du skriver om hur länge du bott i Borås så tänker jag på mej…Jag och en kompis flyttade från Småland och till Stockholm för 28 år sedan i aug…Oj,oj…inget jag ångrar jag stormtrivs…
  Ha en fin 1maj och vilket fint foto med alla rosa blommor..wow!!!
  Kram Nettan

  1. Vi gör ibland val som påverkar oss mer än vad vi tror och ibland väljer vi att stanna kvar där vi är vilket också är ett val i sig.
   Skönt för i slutändan är det verkligen så att jag hellre ångrar något jag har gjort än något jag inte … =)
   Kram på dig Nettan!

 3. åh vilken härlig dag!!!! jag hämtade ut mitt paket från dig idag och blev superglad för den fina solhatten och flip floppen. Hatten är jag extra glad för vilken tur att jag såg hatten på poolkanten på Amathus beach hotell hoppas ni hade en trevlig semester min nästa beställning är redan gjord haha ha det gott kram //Ulrika

  1. Världen är bra liten ibland och så kul att du handlade den just hos oss efter att ha sett den live på My. Tack för det och hoppas att ni njöt av er semester också … Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *