Sång & middag på en mysig restaurang …

Innan vi gick ut för lite middag i Rhodos stad igår kväll ringde jag min syster för att sjunga den traditionella italienska Grattis låten som lyder så HÄR.

Hon tackade redan efter första versen ”Tanti auguri a te …”  vilket fick mig att förstå att hon var nog inte så noga med fortsättningen men då dessa tillfällen, högtider, är mina enda chanser att få sjunga så gav jag mig inte och fortsatte vidare. Efter några skratt och en längtan att träffas skickade hon en selfie via whats up på sig och en kompis (äntligen en kompis som jag själv tycker ”tummen upp” på.

My,  Sara och jag tog en selfie som vi kunde skicka till henne. Resultatet =) Älskar What´s Up =)IMG_5046Med taxi kom vi till stan. Vi gick in i en sko butik där två skor stack ut helt klart från övriga.

”Tvingade” My att prova dem och kan nog säga att hon gjorde inget vidare motstånd =) Det slutade med att hon köpte båda vilket jag förstår då de var ursnygga och inköpet gjorde att hon hade ett leende resten av kvällen. Att shopping inte kan göra någon glad (åtminstone för stunden) är åter bevisat.IMG_5049Två par ursnygga skor för ca 1500:-, det får man allt säga är ett någorlunda bra pris. Kunde ana hur hon visualiserade på en snygg enkel oufit med istället läckra skor som den snygga läckra detaljen. You go girl! =)

Vi letade vidare efter en restaurang, vilken som helst med lite grekisk mat men detta visade sig vara allt annat än lätt den här kvällen.

Vår orienteringsförmåga visade sig vara under all kritik. Min fd. skrattade alltid åt mig när jag insinuerade att ”nord” ligger alltid framför näsan på mig.

Smart och logiskt tyckte jag, något helt annat tyckte nog han =)

Vi gick runt samma plats som hamstrar i hjulen samtidigt som vi skrattade så att tårarna rann av skratten. Efter hjälp med att hitta till gamla stan kom vi äntligen fram, dock endast efter att ha yrat runt även där lite …

Vi passerade förbi en mysig ”enoteca”,  en vinkällare/butik  eller vad det kan tyckas heta på svenska språket.
DSC_0578
Det såg så mysigt ut men vi fortsatte vidare för att komma till den restaurangen som fångade vår estetiska sinnet.
DSC_0593
DSC_0580
DSC_0581
DSC_0587
En riktig mysig kväll och se även grann restaurangen! Tack till er med …
DSC_0585
Vi åt souvlaki på kyckling, klappade några katter efter att ha försäkrat oss att de får mat och så njöt vi av ett glas vin. En enkel och god middag i en mysig miljö … Det räckte för oss ikväll.

Efter att ha gått runt utan att hitta ut (igen) kom vi fram till taxin och nöjda med att ha hittat tillbaka avslutade vi med en kaffe på våning 11. Alla kvällar avslutas där …

Nu väntar löpning och frukost så jag får skynda mig. Kl. 8 väntar de på att jag skall knacka på dörren och jag är alltid i tid …

Önskar dig en underbar dag, vi skall pressa i solen. Sista dagen idag …

En riktig mysig kväll och se även grann restaurangen! Tack till er med …

2 thoughts on “Sång & middag på en mysig restaurang …

 1. Så mysig och fräsch restaurangen ser ut! Oftast är det ju så att de ”enkla” restaurangerna är de bästa, jämfört med de större tjusiga krogarna med höga priser, lite mat och ofta lite ”stel” personal..Den erfarenheten har jag… Det gäller ju bara att hitta dom små pärlorna!.. och då blir man desto gladare, när man inte förväntat sig något så bra :)

  Njut av sista dagen nu!
  Ha det så bra i solen :)
  Kram

  1. Jag håller fullständigt med dig på den frågan … En enkel trattoria har så mycket mer karaktär ibland än en dyr restaurang men minns med ett leende en dyr restaurang som dock var charmig och med en servitör som var något utöver det vanliga. Den ligger i Paris och mitt sällskap hade koll på det bästa. Den middagen var helt ljuvlig och annorlunda så ibland finns allt under samma tak men generellt är jag för det enkla när det gäller mat… =)
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *