Njuter av det ljuvliga i att inte göra något …

För första gången på länge längtar jag hem till en stor och skön soffa och till att lägga fötterna på vardagsrumsbordet då både soffa och bord är nu på plats. Återstår att välja tapeter och har velat så länge mellan två olika så måste bestämma mig snart …

Nicole har kompisen Matilda här och då det är lite minihelg så har vi faktiskt ätit lite Mc Donalds ikväll … Riktig tjejkväll här hemma och imorgon får jag väl ta mig till gymmet för att förbränna lite på löpbandet som kompensation =)IMG_4483Medan flickorna myser och tittar på tv skall jag bara ligga i soffan och njuta av tända ljus, regnet som smattrar på fönstren och vetenskapen att imorgon har jag inga tider att passa.

För mig är sådana här kvällar så otroligt uppskattade då jag verkligen njuter av att inte göra något. Har sällan något behov av att hitta på något då hjärnan går i hög varv ändå. Lite avkoppling i hemmet är en lyx som få njuter av då vi skall alltid hitta på något istället för att ibland stanna upp lite … Jag stannar och vägrar röra mig =)

Blusen på bild finns HÄR förresten …
IMG_4467Hur sköööönt som helst.

Idag har jag fått i butiken besök av Maja som jobbar eller frilansar för Radio Sjuhärad.

Hon hade frågor om handeln i Borås och självklart har jag vissa åsikter om de frågor. Tycker nog att det är svårt att överleva som butik  om man har bara boråsarna som klientel. Visst går det om man har ett inarbetat namn som funnits länge och då även när det var lättare att få en butik att fungera men om man skall generalisera för att få fram något att säga så behöver man nog komma ut till flera plausibla klienter som kan hitta det sortimentet man själv gillar/säljer.

Som jag har skrivit tidigare klagar vi ibland i våra småstäder att vissa typer av butiker inte finns eller har stängt igen men den intressanta frågan är vad du själv har gjort för att se till att den kunde ”överleva”. Där kan man som konsument göra en skillnad. Om vi inte konsumerar i våra städer så kommer de mindre butikerna att stänga för att lämna plats åt bara de stora kända kedjorna.

Är det så vi vill ha vår stad? Kedjor och kaféer? Sååå tråkigt det vore …

Pratade för ett tag sedan med en vän som jobbar i Ralph Lauren butiken i Stockholm. Julhandeln har t.ex. blivit bättre då de ser att många kunder kommer just från andra mindre städer i Sverige. Familjer, vänner, par tar kanske en helg trip till Stockholm, Köpenhamn eller dylikt och passar på att Julshoppa då. Självklart jätte mysigt men konsekvensen blir att den julhandeln som många väntar på i småstäderna har minskat drastiskt för att nästan utebli.

Har nog aldrig sett så lite folk i butikerna som jag gjorde under Julen. Till och med BR som är den kedja som borde sälja bäst då man trots allt alltid köper till barnen, tom. de hade REA innan Julen. Helt galet sjukt och ett bevis på att de sålde inte som förväntats …

Tänk på hur du vill att din stad skall se ut och tänk på att även du har faktiskt ett ansvar i detta. Det var nog mina ungefärliga ord som kommer att sändas på Radio Sjuhärad under Påskhelgen.

Tack Maja för ett trevligt samtal.
IMG_4441
Apropå radio profiler hittade jag den här bilden på mig (längst bort) och underbara Sarit som är en känd lokal radio pratare … Våra föräldrar känner varandra sedan läääänge då Sarits pappa är utbildad i min hemstad Bologna.

Alltid roligt med gamla bilder och det ser ut att jag fyllde år där…
IMG_4489
Nu skall tjejerna titta på ”Top Model Sverige” och jag fortsätter min ego kväll liggandes i soffan och njuter av ”il dolce far niente”, dvs. av det ljuvliga i att inte göra något …
DSC_0491
Önskar er en underbar torsdag kväll <3
IMG_4500

 

3 thoughts on “Njuter av det ljuvliga i att inte göra något …

  1. Hej

    Jag håller med dej visst är det skönt att ” bara va ” inte ha något inplanerat….Det är så härligt nu har jag 4 dagar utan att klockan ska väcka mej för att jag ska till jobbet…NICE…. Ohh, är det på söndag du åker till värmen…Trevlig resa och hoppas du visar lite bilder antingen där eller när du kommer hem..Njut o må gott..
    Tusen Tack för min nya vita ” please byxor” de kom idag, sååå fina…Tack, jag önskar oxå, Glad Påsk till dej och Jessica ( Ni är så snabba med leveranser , ni är underbara)
    Kram Nettan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *