Start på gymmet …

Dagen startade på gymmet där min och Jessicas PT Anna Gren väntade med piskan i handen =) eller med ett program (om vi skall vara ärliga) som vi kan använda oss när vi skall dit själva (för visst skall vi det också =).

Här Anna och Jessica i full koncentration.
IMG_2989
Då jag inte gillar pass där koordination är viktig för utförandet av momenten så uppskattar jag gymmet mest och att lära sig ställa in maskinerna och lära sig vilka vikter man har i början kräver lite tid i starten. Man skall dock inte låsa sig i att man verkligen känner sig och är en nybörjare när det gäller sådant för lovar att alla har varit där.

Det har hänt vid flertal gånger att jag har suttit i en av de många maskinen och inte förstått vad jag skulle göra trots bilderna som finns på varje enstaka maskin. Kanske hade de kända blondin skämten passat väldigt bra in de tillfällen men gör man fel och någon visar en så lär man sig.

Har gjort bort mig måååånga gånger på gymmet men sådant bryr jag mig inte om … Alltid roligt om någon kan skratta med en för så länge man skrattar själv kan ingen skratta åt en =) Enkel grammatik och matematik =)

Man skall trots allt inte vara blyg eller tycka att det är pinsamt att man inte kan eller vet bättre. När jag för 7 år sedan hade mitt första PT pass ramlade jag nästan av löpbandet och fick lägga mig efter 10 min då jag var svimfärdig trots att min dåvarande sambo hade sett till att jag hade en massa accessoarer som röda svettband och dylikt … Jag gick tillbaka och började min dåvarande resa …

Idag är jag kanske inte tillbaka på steg 1 för då var jag i värre form än vad jag är idag men behöver komma igång med rutinerna och känna att jag åter har suget att gå tillbaka för lovar att man blir lätt beroende av de stunderna på gymmet när man har kommit in i det. Jag blir lätt det när jag har tränat i några veckor.

Glöm aldrig att tre veckor är hemligheten. Stå ut i tre veckor så blir det en vana så tänk på det när du är på väg att ge upp, kämpa extra i 21 dagar för att underlätta det för dig själv efter dessa dagar.

Det där med träning och kost är verkligen något som vi alla söker någon magisk formel till och det magiska är faktiskt att vi skall röra oss mer och äta inte för att vara sociala men för att inte vara hungriga hela tiden. Det är ganska intressant att en enkel formula kan vara så svår att fullfölja ibland och tidningar, bloggar och tv-program tjänar massvis med pengar på vår önskan att finna hemligheten bakom detta.

Vi kanske lyckas gå ner i vikt och komma igång med träningen för att sedan gå upp allt och tillbaka till soffan. Tror att just den sist nämna risken gör att vissa personer är så rädda att de skall gå tillbaka till sitt gamla ”jag” att de utvecklar ett slags manisk relation till träning då de vill ha 100% kontroll på allt som rör detta.

Det är även ganska intressant att man ofta skall behöva förklara sig om man nu har valt en hälsosammare livsstil vilket istället borde inspirera oss som kanske inte riktigt är där ännu.

Samma sak händer mig när jag är ute och kanske inte dricker de mängder som de flesta andra gör. Jag får nästan be om ursäkt för att jag inte vill bli full  vilket är rätt så märkligt i sig.

Om man väljer grönsaker eller något annat nyttigare alternativ en lördag kväll så måste man ursäkta sig liksom om man väljer att ta något som inte innehåller alkohol. Varför skulle man vara tråkig som person för valet om att inte äta ohälsosamt eller dricka något som påverkar oss mer än vad vi tror?

Den frågan låter jag vara obesvarad så länge för jag kan nog inte svaret som gäller alla …

Måndagen startade med lite träning och faktiskt redan ikväll känner både Jess och jag att vi har redan lite träningsvärk. Gott tecken!

Nu är det dags för mig att jobba lite och sedan skall jag åter komma tillbaka med ett roligt inlägg om något spännande som kommer att inträffa i Göteborg … Kul för er som gillar kläder och billigare priser =) Kram så länge!

 

4 thoughts on “Start på gymmet …

  1. Håller helt med dig om att det är absurt att behöva förklara varför man inte dricker alkohol. Jag slutade helt för 10 år sedan ca. Och får ännu frågan om man är en gammal AA medlem bara för att man inte tar sig en drink då och då. Det är inte en vacker syn en helt dygn rak människa som annars är hur smart som helst! Lycka till med allt och stå emot grupptrycket för den kommer mer än man tror..Nykterist Ja Vist!

    1. Är inte nykterist men dricker lite och oftast max ett glas då jag gillar inte annars hur alkohol påverkar mig eller andra =)
      Är inte så lätt påverkad och tack för orden <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *