Woodbury Common Premium Outlets in New York …

När vi vaknade denna tidiga morgon redan vid 5 låg vi kvar i våra sängar en stund men efter att ha tvättat håret gick vi till nedre plan för att igår njuta av en hotel frukost.

En gång fick det bli för 60 dollar för två frukostar är lite onödiga pengar med tanke på att jag äter inte speciellt mycket på morgonen =) men just idag var det skönt att slippa leta efter något ställe då vi är helt nya i denna hetsiga, kaotiska, pulserande, men ack underbara stad …
DSC_0012
DSC_0014
Efter denna (o)nyttiga frukost som dock gav oss precis den sköna starten vi så gärna ville ha tog vi taxi fram till The Grey Line.

Jag hade köpt biljetterna online hemifrån så vi fick först gå till deras kontor för att byta ut den printade vouchern till vanliga biljetter och sedan upp till våning 3 därifrån bussarna utgår till respektive ställe.

Det var enkelt att förstå vilken kö som var ”våran” då det var mer än bara vi som hade shopping som en prioritet denna dag. Bussen var inte så modern men efter en långsam början då det var mycket trafik som stoppade flödet kom vi fram till destination. Resan tog ca 1,5 timma men så kom vi till Woodbury Common som med sina 220 butiker anses vara en av världens största outlet.
DSC_0019Skönt att få kliva av även om det var rätt så kyligt i luften. Vi gick till Woodburys kontor för att få några kuponger och en karta över hur de 220 butikerna är uppdelade. Ett stort  utomhus område med butiker, en för varje brand. De flesta fanns där: Gucci, Missoni, Brunello Cucinelli, J.Brand, Ugg, Moncler och 213 andra butiker väntade bara på oss.

Vårt första besök gick till Michael Kors butiken då Nicole hade sparat till just en väska. Hon såg sin favorit direkt och trots att vi tittade även på flera andra så var fortfarande den första DEN som skulle bli hennes.

Man kan självklart tycka en del om att en 11åring köper en Michael Kors väska och plånbok men hon har verkligen sparat … Hon sparade de hon fick i Julklapp av mig, hon har jobbat ihop lite och så har hon även sålt lite på en egen bloppis plus fått pengar till plånboken av min mamma. Jag är den som tycker hellre något dyrare som är något man kan ha länge än alla små prylar som kostar pengar och som bara försvinner och aldrig används.

Hon betalade med glädje och det leendet sa allt … Happy girl! Hon skippade den fina kassen och såg till att väskan hängde på hennes axel direkt.

Vi var nog bland Michael Kors favorit kunder då vi var där en bra stund och då vi handlade en hel del … Jag själv som alltid brukar vara  säker kunde inte riktigt bestämma mig då jag såg väskan i den modellen jag gillar i en färg som jag älskar men som lätt blir för mycket ”Guld”!

Too much? Troligtvis men är det någon som vågar vara ”för mycket” så är det jag så jag köpte mig denna guldiga väska som jag tänker ha till vardag, till jeans och till den t-shirten jag köpte i samma butik idag. Perfekt till sommaren =) men visst är det en färg som sticker i ögonen då den är väldigt guldig av sig.

Köpte även en väska till en väninna som beställde via sms och en liten väska som jag dock kommer att använda till passhållare och lite annat …
DSC_0029
DSC_0033
Då jag sällan har på mig något som vi inte säljer i butiken köpte jag även två S och en M till butiken av samma t-shirt så att jag kan ha på mig min egna även i butiken några gånger innan de säljer slut. Vill du redan nu beställa en av dem ring 033-255151 mellan 10-18 vardagar så kan Jessica ta din beställning direkt och så skickar vi den på måndag nästa veckan.

Vit och guld är och kommer alltid att vara en kombination jag älskar och som för mig känns fräsch, lyxig och kaxig. Vill du beställa en av dessa t-shirt kostar dem 599:-/styck  så bara att ringa då de kommer att sälja slut rätt så snabbt när de sedan hänger i butiken.DSC_0036
Även ett linne och två t-shirtar från amerikanska Guess köptes in av mig för att säkerhetsställa samma färg kombination =) Pris här, ca 130:-/styck …
DSC_0037
Så såg det ut innan vi tog bussen tillbaka !!!
DSC_0018
Juicy overaller skulle jag kunna sälja enkelt så om någon butik som säljer detta märke vill ha ett samarbete maila mig gärna =) då jag verkligen älskar dessa overaller som är och har alltid ansetts av mig vara mina bästa köp. Jag tänker då pris kontra hur ofta jag har använt dem och då är de värda varenda krona även om de ligger strax över 2000:- i Sverige.

Mina är efter 4-5 år fortfarande ok trots stor användning. Hade dock redan innan bestämt mig för en ny då jag har inte ”investerat” i en ny sådan på länge. Nu kunde jag köpa en för 1000:- och då en som inte är exakt som mina övriga då den har fickor på rumpan och en glittrig J på dragkedjan av luvtröjan. Kunde inte heller låta bli en nyckelring från just Juicy Couture som liksom mig uppskattar ibland den glittrande och guldiga världen.

Nicole köpte sig sin första Juicy set i en ljus lila ton. Då hon kunde ha byxorna för barn kom hon ändå billigare undan vilket kändes bra för hennes plånbok. Hon vill använda den redan idag när vi skall ”klättra” på Empire State Building =)

Min är i denna ljuvliga ljusbruna nyans …
DSC_0021
Mitt oväntade och icke planerade inköp blev två saker från samma märke. En sommarhatt samt en gul vårig väst från Ralph Lauren. Älskar stilen och då detta märke är den som är betydligt billigare här fick jag båda för strax över 1000:- . Otroliga skillnader i pris som får mig att häpna varenda gång.

DSC_0028
DSC_0026
Vi åkte från NY 8.30 var på outleten vid 10 och tog bussen tillbaka 15.30. De timmarna räckte för oss och gjorde att tom. jag blev lite trött kanske mest för att jag höll de flesta kassar med beställda grejer även till vänner så det blev lite tungt =) men man får väl tänka styrka i de sammanhang =)
DSC_0063
Det roliga var när vi gick in till Adidas i ett försök att finna de ursnygga sköna träningskläderna jag hade sett bild på men när vi var där inne sa Nicole att ”mamma, det här känns inte riktigt din stil och förresten du kan faktiskt träna i din Juicy” … Hahaha! Detta kommentar tar jag verkligen som en pik för att hitta en träningsstil för jag har verkligen tränat i rosa byxor från Juicy då jag inte finner träningskläder jag gillar.

Verkligen ”ogillar” starkt tajta byxor, våga vägra och blir som ett tjurigt barn om jag skall tvingas ha på mig något som jag får gåshud av. Spelar verkligen ingen roll om alla säger att de är det bästa för löpning eller annat då jag först och främst inte är någon löpare på elite nivå och då jag skulle inte ens gå ut med de typer av byxor. Jag vill ha de jag såg på bild helt enkelt men hittade dem inte igår…

Nöjda med vår shopping lämnade vi denna outlet. Jag sa till Nicole att ”nu har vi gjort den värsta dagen så dessa andra kommande två dagar kan vi njuta av NY” Hennes svar var klockren ”hur kan du säga så, detta är den bästa dagen!” … Det handlar om perspektiv, som vanligt =)

Då jag har även varit i Florida tyckte jag att det var mycket billigare i Orlando än här. VS fanns exempelvis inte så mestadels var det dyrare finare märken som kanske var ngt billigare men fortfarande något dyra.

I Orlando minns jag att jag köpte badlakan för 15 dollar och piké tröjor för 25. De priserna fanns inte riktigt här så en exklusiv outlet som är värd ett besök men åker du till Orlando kommer du att göra betydligt större fynd där, kan garantera det. Det man kan säga är just att amerikanska märken är verkligen värda att köpa här för då betalar du mellan 30-50% mindre än i Sverige. På Ralph Lauren skiljer det tom. mer för den västen jag köpte kan tänka mig ligger på 2500-3000 hemma. Gissar dock …

Tillbaka i NY tog vi taxi från busshållplatsen för med alla kassar gick det inte att gå =)

Nu skulle jag göra något man har sett på film. Tillkalla en taxi mitt i rusningstrafiken i NY och det var inte lätt. Försökte heja fram armen men Nicole sa ”mamma, gör inte så, det ser ut som Hitler hälsning” vilket fick mig att skratta för det var nog det sista jag ville göra … OMG tänkte jag och gick fram till två killar och förklarade att vi behövde en taxi men att få en var inte så lätt som på film. De skrattade och började vissla, vinka och gå ut på gatan men icke. Alla var stressade och hade kunder… Vi gick några meter och till slut lyckades jag med ett nöjd leende få en att stanna. YES!!!

Vi lämnade vår shopping på rummet och gick lite på stan för att bekanta oss lite med gatorna.
DSC_0053
DSC_0052
DSC_0049
DSC_0051
Sopor utanför Chanel … Kontraster och mycket NY över detta =)
DSC_0061
Efter att ha ätit lite på en italiensk restaurang, jag lite skicka och annat och Nicole lasagne kände vi att det var dags för hotellet.
DSC_0058
Efter ett bad låg vi i sängen och bara pratade lite över dagen.

Nu är klockan 5.30 (vaken sedan 4 =) och idag skall vi turista NY och ingen outlet =) Empire State Building är ju mer eller mindre en turist attraktion man vill ha gjort och så får vi se … Kvällen kommer att avrundas på Broadway då jag köpte i Julas biljetter till ”The Lion King”.

En underbar dag väntar på oss och en massa kort kommer …

Kram från oss Castellari <3
IMG_2725

 

 

14 thoughts on “Woodbury Common Premium Outlets in New York …

 1. Åh, Juicy Couture. Jag hade en dress som jag köpte i deras butik i NY hösten 2012. En svart, jag ångrade mitt köp då jackan var alldeles för tight och gärna åkte upp när jag använde den så jag sålde den.
  Men jag hade så gärna velat ha en i grå och då gärna med fickor som du köpte i byxorna samt med tryck.
  Ha så kul nu och sup in så mycket du kan. Jag kan ff inte fatta att jag varit där och längtar efter att jag kan åka dit nästa gång. Ett tips till din dotter, vi bodde på Empire Hotel när vi var där, på samma hotel i foajen har de spelat in flera avsnitt av Gossip Girl samt Sex and the city-filmen. Ett tips :)

  1. Hon pratade om det igår men ligger den nära Empire State Building? Skall absolut ta dit henne =) Tack snälla …
   När det gäller Juicy köpte jag S på byxor och L på överdelen =)

 2. Hej! Vad härligt det ser ut! Vi besökte New York i höstas, vill bara dit igen! Vill ge er ett tips på en mysig italiensk restaurang som vi besökte flera gånger. Den heter Luna Piena och ligger på 53rd street B/w, 3rd/2nd avenue . Njut av semestern! Kram Malin

 3. Hej! Åh va härligt ni verkar ha det! Nicole är väl bara för söt :). Klart att det är den BÄSTA dagen när man får shoppa det man längtat efter och sparat sina pengar till :).

  Kul att ni hittade massa saker :). Önskar mig också till NY nån gång och SHOPPA :) … Då får du ge bästa tipsen :D.

  Ha det super duper mysigt!
  Kram <3

 4. Hej! Ville bara tala om att jag brukar läsa din blogg och gillar den skarpt, du bjuder alltid på dig själv!
  Så härligt att läsa om er resa, gärna mer bilder mm :-) ÄLSKAR NY!
  Ett tips är att köpa en bagel mm på nån deli på morgonen och slå sig ner på nån barstol, så härligt att se alla dessa stressade människor i morgonrusningen.
  Ha det fortsatt underbart…

 5. Hej igen.
  Nej de ligger på 44 West 63rd Street, Upper West Side. Det finns massor med kartor att kolla i för att gå eller så tar man bara en taxi och meddelar adressen och sedan tar en promenad därifrån tillbaka. Vi var på SoHo och shoppade de va ett ställa jag skulle rekommendera. Vi gick aldrig till Brooklyn Bridge, de kan jag ångra. Hoppas ni haft en härlig dag och får en härlig dag till :)

  1. Glömde meddela att restaurangen till höger, om du står framför entren av empire hotel, har grymma miniburgers med pommes! Ett mattips!

 6. Så härligt!! Jag ska också dit i maj med 16-åriga dottern!!:-)) Är det billigare på den outletten än i själva NY/stan? Tacksam för tips!!

 7. Hej!

  Åhh… Ni verkar ha det så bra! :)
  Nicole är bara så söt, spara till en väska och plånbok det är verkligen starkt gjort utav henne… Duktiga hon!

  Njut nu av eran tid i NY!

  Hoppas på ett inlägg om eran resa med allt om bästa shoppingen och erat hotell. För och nackdelar! :) älskar märken och ordet shopping! ska själv åka dit om några månader tillsammans med min mor!

  Stor kram till er!

 8. Hej!

  Skulle vara jätte tacksam om du hjälpte mig med mina frågor:) det är så att jag skall åka till new york om ca en vecka och klart man skall till woodsbury outlet:) var du nöjd med stället? och hur mycket gav ni för dom underbara väskorna från michael kors?:)

  MVh Sandra

  1. Jag tyckte att det var värt att åka dit även om jag kanske inte hade gjort det om man bara är där i tre fyra dagar då det finns annat viktigare och roligare att titta på i NY än en oulet by =)
   Väskorna låg runt 2-2500:- om jag minns rätt så ca 20% rabatt kontra ordinarie NY priser … Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *