Snart mot New York …

Imorgon klockan 7 skall vi vara på Landvetter för att påbörja vår resa till New York, en stad jag aldrig har sett tidigare och som jag nu skall uppleva för första gången med min dotter. Jag vann den här resan genom Finest och resebolaget Mr Jet så otroligt tacksam för detta.

Knut har vi lämnat till  vänner som har haft hand om honom vid tidigare tillfällen också, vi har tvättat och snart skall vi packa.

Min mamma kom vid 9 för att lämna ett kuvert till Nicole och där i fanns 500:- redan växlade i dollar. Väldigt tacksam för detta då vi alla som är ensamstående med barn på heltid eller deltid vet hur kämpigt det är ekonomiskt och de flesta av oss vet också att man vill så gärna att de skall få uppleva lite shopping när man väl är i en stad där vissa saker är billigare och där allt finns.
New_York_Midtown_Skyline_at_night_-_Jan_2006_edit1
Så väldigt glad att någon tänkte på detta och såg till att lillan fick lite mer extra pengar. Hon har även sålt grejer så att hon har fått ihop ca 900:- och så har hon sparat de dollar hon fick av mig i Julklapp. Det är nämligen en hel del som står på hennes lista om saker hon skulle vilja köpa =) och sådant kan jag så lätt relatera till … Är man tjej så är man =)
DSC_0002
Vad har du för tips till oss? Självklart har jag bokat en Broadway musikal och då ”The Lion King” då jag såg den i London för några år sedan med min mamma och min syster och älskade den. Vi tar gärna emot tips och självklart skall vi googla på några vi har redan fått.

Nu skall vi packa efter att ha tagit en liten promenad. DESSA Please skall med då de är något ljusare och blir perfekta … Självklart skall mina bruna och vita chinos från italienska 2W också med i resväskan. De bruna har jag i storlek 27 men de vita har jag tagit i storlek 29 för jag vill verkligen ha ett par som är baggy så att jag kan ha en annan känsla på dem. Roligt med byxor som man kan ha tajtare eller baggy och som just är sådana att de tillåter den typen av variation.

I det stora hela blir det inte så mycket packning då plats skall lämnas för lite shopping på plats så att inte övervikt väntar vid incheckningen på vägen hem =)

Nu måste jag jobba på lite här hemma innan jag kan kanske koppla av för att lämna plats till längtan efter nya minnen i den banken som jag alltid säger ger mest avkastning: minnesbanken <3

Strusar nu runt hemma med nytvättat hår och detta coola linne/klänning från Religion, finns HÄR, 869:-
IMG_2645
Idag i Borås imorgon i New York och här skall vi bo de få timmarna som vi tänker spendera på hotellet =) En riktig mor och dotter resa väntar …

Helt plötsligt kommer jag på att jag skulle vilja ha lite av en reseblogg, det hade faktiskt inte alls vara dumt att ha men vi börjar här i The Big Apple och hoppas att du tittar in här då jag skall självklart försöka hinna (eller ta mig tid att hinna) skriva några inlägg …
577916_10151374811790345_1534398868_n
En stor kram till er alla som faktiskt har hjälpt till för att denna resa kan bli av <3

Glömde att säga att nu finns hatten från igår i vår webshop här =)

17 thoughts on “Snart mot New York …

 1. Hej Michela,
  Så fantastiskt att få åka till NY! Längtar tillbaka!
  Tips:
  – Mata ekorrarna i central park
  – Ta en båttur och kolla in staden samt frihetsgudinnan, man måste inte gå i-land och upp i henne( eftersom ni har lite tidsbrist)
  – Shopping i Soho, mycket mysigare än runt 5th avenue
  – Bara gå och gå(bra skor krävs) finns så mycket att se
  – Åk upp till ”top of the rock” bättre än Empire state building för här har du vyn mot den och ta det klassiska fotot på skyskrapebalken.
  Ha en jätteskön resa!
  Kram

 2. Hej

  Jag önskar dej och din dotter en underbar härlig semester…Jag har inga förslag eftersom jag har aldrig varit där…Men du får gärna berätta och visa bilder sen när du kommer hem

  Kram Nettan

 3. NY skit häftigt :) var där för 3 år sen.om man vill dricka drink The View, bar som går runt på en timme cirka, barn kan man ta med

 4. På hotell Marriott Marquis ligger en bar längst upp (våning 48 tror jag det var). Denna snurrar sakta runt så man kan se hela Manhattan därifrån. Vi satt där för två veckor sedan och tog en drink. Jag vet dock inte om barn är välkomna men kan vara värt att kolla.
  Annars fyndade vi mest på Macys – bra priser och alla märken. Börja med att gå till informationen och be att få en rabattkupong för visitors, denna ger 10% på nästan alla varor. Om du går in på deras hemsida så hittar du säkert kupongen du behöver lämna in i informationen.
  Hoppas att ni får varmare än vi hade – det var mellan -5 och -10 hela veckan!! Men vad gör det – NYC är FANTASTISKT!!

 5. Century 21, ligger vid ground zero. Bra shopping, många olika märken, låga priser!
  Ha en fin resa
  Anette

 6. Ta med bästa träningsskorna! Jag har varit där några gånger och man går så otroligt mycket att fötterna behöver det absolut bästa! Första gången gick jag med klackar första dagen, ballerinor andra och sen enbart träningsskor… Mitt andra tips är att köpa fika och gå till Central Park, sen bara sitter man och tittar alla sköna människor! Gott, underhållande och nästan gratis! :-D

 7. Hej igen,
  Ville bara förtydliga:
  Century 21 är en outlet! Alltså ”gamla” grejor, sånt som inte blivit sålt och sånt som tagits in i för stora partier. Men visst man kan göra fynd där

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *