Buchetto & 10 timmars tåg …

Igår var jag bjuden på middag med vänner i Stockholm så vid 17 tog jag tåget för att vara framme vid 20. Blev hämtad på centralstationen och efter lite bubbel i lägenheten gick vi till restaurang Buchetto som ligger bara 10 meter från lägenheten för att hämta middagen.

Buchetto ägs av Claudio som kom upp till lägenheten efter en stund för att sitta med oss andra och prata om italiensk mat, kvinnor (alla som har italiensk ursprung gillar att prata om kvinnor =) och familj. En liten kuriosa är att Claudio har varit med i någon ”gammal” serie som hette ”Temptetion Island” och samma år var även en boråsare med så det blev lite roligt ”snack” kring att alla ville bli utröstade så fort som möjligt för att komma till det hotellet dit alla utröstade singlar hamnade =) Inget jämfört med ”Paradise Hotel” verkar detta ha varit =)

Oavsett vad som hände eller inte hände misstänker jag att det är en rolig grej att skratta åt när man blickar tillbaka på det flera år senare. Här några bilder från den underbara italienska restaurangen vars hemsida du finner HÄR och HÄR deras facebook sida som uppdateras med dagens lunch samt diverse annat.
DSC_0098
DSC_0102
DSC_0103
Mello gjorde att få gäster åt ute igår och vi gjorde detsamma även om jag kan knappast säga att det berodde på Mello som dock fick ändå finnas som bakgrundsbild.

Maten blev kanske inte så fint upplagd när den är hämtad men smaken var himmelsk. Äter du där eller hämtar så rekommenderar jag verkligen manzo med tryffel risotto … Mums!

Buchetto betyder ”lilla hålet” på italienska vilket gjorde att jag var lite nyfiken på valet av namnet =) Claudio berättade att när han var liten hade han en favorit bar i Italien där han var uppvuxen på Capri med samma namn så när han öppnade sin restaurang pga. storleken kom han på baren och hyllade sitt barndomsminne på detta sätt.

Älskar att ta reda på sådana här saker för jag älskar det personliga. Bruschetta följde också med … Goooott!!!
Tishan från Religion, 699:- (har M på mig) och den finns HÄR.
DSC_0119
DSC_0111
DSC_0107
DSC_0105
Mätta och belåtna satte vi oss och pratade vidare om allt möjligt och sedan lånade jag jacuzzin för jag har en slags förkärlek för badkar och då speciellt jacuzzi då jag har en vanlig dusch hemma… Det som dock hände även den här gången är att jag nästan svimmade. För några månader sedan om ni som läser min blog minns så svimmade jag på riktigt men nu stannade det vid känslan …
DSC_0123
Imorse blev det kaffe och lite OS. Tårarna rann när Ryssland vann brons/silver och guld på 5 milen. Vilken känsla och vilken stolthet killarna måste ha känt …

Efter att ha tittat på en tavla till toaletten som blev riktig snygg där gick jag de få metrar över till Magdalena för att hälsa på dem men även för att leverera en tröja från Religion som hon hade beställt. My var också där då hon skulle ha en mysig långhelg i Stockholm och tanken var att vi skulle ha brunschat på Nordic Light men ibland händer sådant som man inte vill och som heter maginfluensa. Magdalenas lille son Charlie drabbades och så även My så det var ingen idé att ta fram någon kamera och fota runt =)

Den enda som kanske kunde tänka sig att hamna på kort var Pyret som ni som läser Magdalenas blog kanske känner mer som Lilla Äcklet =)
IMG_1570
Efter min påhälsning tog jag med åter till stationen för att vid 14 ta tåget mot Borås. Fick redan under min promenad mot centralen så himla ont i magen att jag fick gå in till ett apotek och köpa Treo.
Så här såg jag ut i verkligheten när jag knäppte upp mina Please jeans som du finner HÄR.
IMG_1573
Bilden jag la ut på Instagram var dock mer ”proper”
IMG_1576
Pga. förseningar kom jag hem kl. 20 istället för 18 så 10 timmar på tåget av 24 =( Tack och lov att jag hade min lilla mini Ipad som sällskap. Fodralet finns i webshopen HÄR och passar den vanliga Ipaden men den lilla är också utmärkt till den.
DSC_0125
Nu är det riktigt skönt att vara hemma hos Knut. Skall nu hoppa in i duschen för att tvätta håret och bara ”vara” … <3

4 thoughts on “Buchetto & 10 timmars tåg …

  1. Michaela skulle du kunna lägga med ett sånt Ipad fodral i min order? Vill ha de du har på bilden.. Ja la en order i lördags.. om det är okej? Pia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *