Ren matematik …

Fredag och det innebär (för oss) att få starta dagen med en liten trevlig addiction. Cappuccino och jag tar min på lätt mjölk för då går jag upp 8kg på ett år istället för 12kg (som man gör om man dricker den på vanlig mjölk).

Detta stod i någon fitness tidning för flera månader sedan. Köper inga sådana tidningar för istället för att bli motiverad får jag istället bara dåligt samvete… ) Med tanke på att vi dock dricker det en gång i veckan så är min kalkyl att jag kommer att gå upp endast 1,5kg om året på det =) Ren matematik =)
DSC_0106
Apropå mer matematik och statistik tänkte jag dela med mig av lite kunskap kring detta. Om jag är vid Lisebergs hjulet och ser framför mig en stjärnvinst som består av en stor Marabou choklad så är jag en av de som tänker lite fel. Mina siffror är 7 och 8 (vet egentligen inte varför). Om en siffra aldrig vinner tror jag med bestämdhet att statistiskt sätt borde den ha större chanser att komma nästa gång vilket är totalt fel. =) Ren blondin matematik skulle någon kanske tänka men så tänker jag nog =)

Trots detta så har jag FEL. Detta är rätt så intressant: i ett italienskt lotto kunde man satsa vilket belopp man ville på ett valfritt tal mellan 1 och 90. Under en period på två år (mellan 2003 och 2005) hade numret 53 inte kommit upp en enda gång. För varje ny dragning som 53 inte kom steg spänningen och spelintresset. Folk blev som besatta av möjligheten att vinna stort och vissa satsade alla sina besparingar i hopp om att 53 nästa gång skulle vara det vinnande numret. Flera konkurser och självmord hann inträffa innan 53 slutligen drogs i februari 2005.

Logiskt sätt vet vi att 53 inte har större sannolikheten än någon annan siffra men vi har däremot känslan att det snart ”borde bli” hennes tur. (Exemplet är hämtad från boken ”Bestäm dig”)

Från statistik till vädret som gör att man verkligen behöver ta på sig lite extra så den sköna stora koftan i ljuvliga rosa färger fick hålla mig varm idag,  koftan finner du HÄR 

Under har jag fortfarande Jessicas tisha =) Ser ni de vackra lamporna från Kamelo? Snart kommer de till webshopen och idag har vi mailat in en ny order till både Kamelo för lite inredning och till Italien för nya tishor med nya print. Riktigt roliga sådana med mycket glimten i ögat. På en av dem kommer det att stå ”I´m a blogger, i m not a saint” … =)
IMG_1453
Jessica i sin vita Cia blus som finns HÄR. Vi rekommenderar att gå upp en storlek på den.
DSC_0138
Jessica slutade kl. 15 idag så Knut och jag höll stämningarna de sista timmarna men det var rätt så lite folk på stan denna fredag kväll för alla har väl bråttom till sina hem för lite fredagsmys, eller hur?

Jessica skickade mig den här bilden häromdagen. Vi tror att den bara är 5 år gammal men vi ser ut att vara så mycket yngre än så… Vad hände? Frågade min vän Fazli som hade fixat vårt hår till några kort och han sa ”det är ditt stressiga liv” Okej då =) Sedan sa han dock även något som gjorde mig glad. ”Nu ser jag dock att dina ögon börjar gnistra igen så du är på väg tillbaka till att le” …

Ja, jag har sagt att jag skall se till att förgylla detta år med en massa konstigheter och roligheter så det är kanske det som gör att han såg lite bus i mina ögon eller så har han dåligt syn och såg något som inte är =)

Om två veckor skall vi få den där pushen i baken av PT:n Anna Gren och så skall i dagarna ringa en kompis som tar ut mig på löpning för jag älskar att springa trots att jag hatar det =)

Imorgon blir det gymmet 7.45 innan jobbet och efter det skall jag sätta mig på tåget för att komma fram lagom till en god middag á la italiana =)

 

 

 

4 thoughts on “Ren matematik …

  1. Bra med PT! Tränade med min idag och det känns.
    Vad fin butiken ser ut! Bor i Stockholm men måste besöka Borås vid tillfälle.
    trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *