Att stänga igen en dörr …

Livet består av många olika typer av resor. Ibland åker man iväg till ett annat land och gör en fysisk resa och ibland gör man en av livets resor som tar dig inte till spännande platser men som innebär en psykisk och emotionell resa som är en berg och dalbana, där relationer, känslor och ekonomi sätts på spel då du tror på något.

Den här sista resan har hetat Greta&Anna och nu lämnar jag denna lokal som jag har älskat och faktiskt även avskytt då jag ville lämna den redan efter 2 månader av en mängd olika orsaker men framförallt av en.

Jag kände därför ingen som helst sorg när jag ikväll kl. 18.00 stängde igen dörrarna och låste för sista gången den här butiken som har lärt mig så oerhört mycket (mer än vad böcker någonsin kan göra) i vad driva en butik verkligen innebär och att stå bakom kassan är verkligen långt ifrån det som är själva ”jobbet” om man själv äger och driver en butik.

Jessica och jag har haft Greta&Anna tillsammans i 2 1/2 år och trots all den press vi har haft ekonomiskt, jobb mässigt, personligt och more så vill vi fortsätta och är ännu starkare i vår team Castellari/Söderberg än någonsin, i vår vänskap och i vår relation som partners. Vi har våra roller, vi kompletterar varandra i hur vi är och vi kan ta våra små egenskaper. Vi har lärt känna varandra på ett djupt plan och vi vill fortsätta tillsammans …

Att få det att fungera med någon i relationen som delägare är verkligen inte det lättaste men vi har klarat det och vi vet att vi älskar det vi gör och vi vet att vi kommer att älska ännu mer vår nya butik som vi själva bygger upp med hjälp av två personer som vet hur vi vill ha det.

Idag stängde jag med en lättnad och en längtan till nästa steg, med insikten att det är dags att gå vidare, lämna vissa energier som ändå har präglat dessa väggar och komma in i positiva sådana. Man skall dock inte ångra vissa beslut då de är lärdomar i sådana resor som du inte kan köpa eller se i olika kataloger.

Du ger dig in i dem utan att veta … Dess förtjusning och dess risker …
DSC_0111
Framtiden är framför och vår nya butik som är ”vi” från början får mig att le även om det kommer att handla om slit, jobb, stress och allt vad det innebära att vara egen, bland nya väggar, kläder och med vårt nya koncept.

När jag var 15 sa jag till mamma att den boken jag kommer att skriva en dag skall heta ”e la porta si apri” som på svenska betyder ”och dörren öppnade sig” då jag redan då kände så för den där metaforen.

För att en en dörr skall öppna sig måste en annan stänga sig så ikväll stände jag den <3

DSC_0106
Att stänga för att öppna är viktigt inte bara för detta men skall tillämpas på det mesta om du vill ha en förändring.

Jag tror på att man skall följa den där ”känslan” man har i magen och den säger till 100% JA till The Little Showroom <3 och jag längtar efter att få öppna den där dörren till något nytt …

Snart skall jag börja ladda upp information angående våra märken på vår kommande webshop. Jobbet är igång!

 

12 thoughts on “Att stänga igen en dörr …

 1. Hej !!!
  Kul med en ny Webshop , måste bara säga att dom jeansen du har på dig är så snygga I vilka st kommer ni att ta in ???

  Lycka till med affären / / kram Tina

  1. Vi har de redan så vill du beställa dem kan du ringa till ”gamla” butiken mellan 10-12.30 imorgon då Jessica är där (033-107595) eller skriva ett mail till michelacastellari@hotmail.com där du skriver ditt nr så ringer vi dig inom ett par dagar eller så väntar du till webshopen kommer 24/1 =)
   Kram

 2. Hej

  Ohh, vilken känsla att stänga dörren och öpnna en ny och nu startar The Little Showroom ännu mer…Spänningen stiger….Jag är glad för ej och Jessica skull..Lycka till …
  Vet du om Jessica fick pengarna från mej till bling bling topparna ” Be famous ” ?
  Ha en fin kväll
  Kram Nettan

 3. hej michela

  har du en mejl jag kan få av dig för att kunna mejla en del frågor angående att driva eget och att starta webshop? min största dröm är att driva eget och jag har varit i kontakt med handläggare som mejlat mig papper jag ska fylla i, jag har läst böcker, jag har mejlat andra som har internetbutik men med andra koncept än de jag vill syssla med. att få lite input från dig också om hur de, vad man ska tänka på osv hade jag varit otroligt tacksam över. otroligt.

  kram louise

 4. hej igen

  tack för din vänlighet, jag sätter mig ner någon dag framöver (kanske i helgen) när jag filat på lite frågor som jag funderat på. och de är ju absolut ingen brådska så jag väntar såklart till du hinner/orkar ta tag i de frågorna. är som sagt bara tacksam över att jag ens får :)

 5. E la porta si apri… så blev det för mig också under hösten som var. Efter många års slit med butiken så blev det en förändring. Än så länge bra..,
  Vet exakt hur det känns trots att jag själv är kvar i gamla lokalen. Men nystart var viktigt mentalt. Önskar er stort lycka till och efter att gjort ett besök i er ”gamla” butik i somras, så tror jag att ni gör rätt. Det kändes som att alla butikerna på er lilla gata körde med samma stuk..
  Förändring är nog ledordet för att det ska kunna funka.
  Det är som ni ju vet otroligt svåra tider att driva butik nu.
  Stort lycka till nu, och bit ihop för det blir säkert lite jobbigt ett tag.
  Kram!

 6. Hej! Ja, det kommer att bli ytterligare en tuff period framför oss i en svår bransch men vi hoppas på näthandeln då vi redan idag säljer en hel del via telefon … Roligt att höra att din nystart var rätt för dig så hoppas både Jessica och jag att det blir vad vi behöver för att kunna få jobba med något vi så starkt tror på …
  Jag håller med ang. typen av butik. Allt för många har den industriella looken i Borås så nu gör vi något wild&crazy … med betoning på det =) Det som är temat för inredningen i butiken har åtminstone jag inte sett någonstans i en klädbutik så nu gör vi något som inte finns på flera ställen iaf. =)
  En stor kram till dig och tack för din positiva energin, den behöver vi =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *