Möte & nya butiken …

Klockan 10.30 träffades Jessica och jag på Kafé Viskan för att gå igenom kommande dagar och planera allt som måste göras. En lång ”to do list” där vi står ansvariga för olika saker för att vinna tid … Mycket att tänka på … Vissa saker tar energi och andra ger, den eviga balansen mellan tråkiga saker och roliga saker men att blicka framåt är alltid så otroligt viktigt då framtiden är just … där.
DSC_0074Lik Lady och Lufsen delade vi på en omelette för visst har även vi sett och förstått hur nyttigt detta är när man tränar och skall gå ner i vikt.
DSC_0077
Efter en omelette kom vår revisor Anders för att gå igenom webshoppen och det nystartade bolaget (vi som ägare) som skall äga den. Mycket pappersexercis så klart och då man själv inte kan så mycket om vissa saker gäller det att ta reda och få reda på sådant man ej kan. Att därför ha en revisor känns tryggt … Att Anders sedan har ett hjärta av guld gör saken inte sämre. Min kollega är inte sämre hon så kvalite före kvantitet <3
DSC_0080
Efter mötet som gav oss lite mer fakta och kunskap om vad som gäller gick Jessica, Anders och jag till nya lokalen där Martin (som hjälper oss med renoveringen) redan var för att få bort mycket av det gamla som förre ägaren hade fått lov att lämna.

Häromdagen visade jag bottenvåningen, den man kommer in till som kund men idag tänkte jag visa de två rummen som finns en trappa ned.

Det första rummet kommer med stor sannolikhet att bli också butiksyta. Här rummet som självklart skall nu förvandlas till ”something special”. En ren vägg med en cool tapet så att vi kan även fota kläderna till butiken då vi inte hinner ta miljöbilder.
DSC_0082
Som ni redan vet agerar vi ägare, butiksbiträde, vaktmästare, sekreterare men även modeller och fotografer. Allt för att hålla ned kostnaden och allt för att försöka leva upp till det ”personliga” som vi tycker skall spegla vår koncept. Självklart skall vi dock försöka övertyga någon väninna att posa lite modell också så att det blir en variation på bilderna.

På nedre våning finns ytterligare ett rum längst in som kommer att vara vårt kontor och lager. Helt fantastiskt att få känna att vi har ett kontor!!! Vi skall även ha ett bord med 2-3 stolar så att vi kan sitta och äta lunch, något som har varit omöjligt i gamla lokalen där lagret sluttar, är svinkallt och litet. Äntligen kan vi nu sitta och äta utan att ha på oss vår vinterjacka =) Vilken lyx!

Här kommer skrivbord och hyllor att komma till och självklart skall det målas så att det står härliga till …
DSC_0085
Tillbaka till övervåningen genom att gå upp den gamla ingångna trappan som har historia. Knut kunde visst inte gå ner för den så han väntade på oss alla och höll vakt.
DSC_0087
Tillbaka till den våning som ni kunder kommer att komma in till … La märke till att jag visst hade slarvat med hårborstningen denna morgon. Hahaha!
DSC_0093
DSC_0094
Ju mer vi pratade ju mer idéer ploppade upp … Ni kommer inte ana vad denna yta kommer att användas till som är mot den minsta av skyltfönstren i butiken. Nytänkande och annorlunda! Exakt som det skall vara =)

Weird kanske för vissa som gillar ”normalitet”, helt normalt för oss som gillar det spännande och det som förvånar. Att hjärnan tänker ”?” är bara roligt anser vi =)
DSC_0091
På Instagram (michelacastellari) la jag ut en bild från denna nya butik i fas av en make over och jag tackar alla er som har gillat och som har skickat någon snäll kommentar. Tack till ägarna och de anställda på klädbutiken Jolina som också har skickat sina lyckoönskningar. Alltid mysigt när andra verksamheter skickar lite energi och vill gärna att det skall gå bra för alla som vågar satsa på en bransch som idag är svårare än någonsin och som gör att Borås blir lite mer levande i och med att butiken inte försvinner helt trots satsningen på näthandeln.

Vid 15.30 gick Jessica och jag så att Martin och Ulrika som hjälper oss med att få färdigt butiken till den 24/1 kunde få fortsätta arbeta utan att vi störde med vår närvaro… =)<3

Underbart när man finner personer som det känns rätt med och som själva tänker på sådant man själv inte har tänkt på. Fyra hjärnor tänker trots allt bättre än två och det är fantastiskt skönt att även Martin och Ulrika är så engagerade i vår lilla butik.

Tusen tack snälla ni för att ni är så drivande och kommer med sådana underbara idéer. Vi mailade till varandra att när allt är klart kommer vi att ha en liten picnic i butiken för att sedan gå vidare på stan. Martin mailade tillbaka om ”att kul att ni redan tänker på fest när vi inte ens har hunnit börja” … Hahaha!
DSC_0103

5 thoughts on “Möte & nya butiken …

 1. Hej

  Ohh vad detta är skoj att få hänga med på er resa i butiken/webbshop….Det pirrar i min mage av spänning och lycka och då är de inte ens min butik haha..Men jag är så glad för er skull och jag tror stenhårt på er och ni är båda så fina personer…Du & Jessica är så snygga på bilderna…och det syns att ni har mycket G som ni vill få fram
  Kram Nettan

 2. Det kommer bli så bra tror jag:)
  Med två toppentjejer så kan det inte bli annat!
  Det är kul att ni tänker outside the box.
  Måste bara säga det, men han Martin var faktiskt lik din dotter lite. Nästan så man skulle tro att det var hennes pappa:)
  Kram på er & lycka till med nya butiken/webbshopen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *