Gold is a favourite colour …

Guld har alltid varit en favoritfärg. Minns fortfarande en MonCler jacka jag såg för kanske 25 år sedan som var i guld och min favorit från amerikanska polismärket har alltid varit en favorit trots sina år på nacken. När de flesta älskar vitt guld och silver så älskar jag guld och då helst den som inte är för röd då jag är uppvuxen i Italien där den är inte röd, om inte det är rosé.

Att guld nyansen är sedan ett par år trendigt igen spelar mindre roll för min del men trenden gör att jag kan nu finna färgen i en mer utbredd skala vilket jag uppskattar. Guld passar väldigt bra med beige och bruna nyanser, varma och mjukare färger kontra de gråare som jag tycker själv är snyggare till silver.

Självklart är det dock roligt och snyggt att blanda men jag håller mig till favoriter för då tröttnar jag inte …

Precis innan Jul var jag på Mariella Inredningar och köpte ett Voluspa ljus till mig i doften Crisp Champagne och en till Jessica i en liten juligare doft som hon kunde njuta av med familjen i deras stuga i Olofsbo där de firade Julen men där de även firar Nyår.

Lite lyxigare ljus är något man kanske sällan unnar sig men alltid så roligt att få.
DSC_0001
DSC_0002Förpackningen tyder redan på en lyxig känsla. I en bok jag läste som heter ”Alla får ligga” skriven av författaren Flexeus beskriver han hur viktigt det är att tänka på sitt yttre när man går exempelvis ute och handlar och inte tror att man stöter på någon man känner för det är kanske just då du möter någon som intresserar dig.

Flexeus skriver tydligt och provocerande (för de känsliga som tycker att vi skall tycka tvärtom) att hur vi sköter vårt skal, vårt yttre, vår förpackning visar hur dyra vi gör vårt inre. Det är nämligen bevisat att en billigare present inslagen i ett dyrare paket får ett högre värde medan ett dyrare present i ett billigare eller slarvigare paket värderas mindre. Det som syns är ett första intryck som säger något även om det som finns där inne.

Det är ingen idé att tycka att detta är fel, att det är ett ytligt lärdom eller en ytligt rekommendation från honom att inte gå utanför dörren utan att känna sig snygg och dyrbar men även om vissa regler är generella så reagerar vi människor rätt så lika på många olika saker och detta är en av dem oavsett om det handlar om en snygg Voluspa ask och ljus eller om ditt eller mitt yttre.

För att återgå till min gold tema för inlägget kommer här även de vackra ljusstakarna i guld som jag gav mig själv i Julklapp och som också kommer från Mariella.

DSC_0001Även dessa kommer förpackade i en cylinder formad svart ask och inte bara i plast … Värdet på innehållet värderas redan från förpackningen… Visst är det intressant och provocerande? =) Går själv ner till City och handlar med håret upp och ner, iklädd i mjukis men som tur är har jag inte stött på (än så länge) någon jag har tittat lite extra på =) Läs boken om du inte har gjort det ännu.

Mer guld finns i mina lampor från Kartell som också kommer från Mariella, eller rättare sagt en av dem. Den andra fick jag i Julklapp av en vän förra året. En fantastisk present …

DSC_0009
DSC_0008
Min läckra papegoja kommer också från Mariella, köpte den strax före sommaren och minns jag rätt ligger den på 798:- och den säljs i en otrolig vacker vinröd låda med sidenband. Telefon numret till Mariella är 033-107576 och de skickar varor som vi i väntan på sin webshop. Deras beräknas komma lagom till våren (mars/april).

Kuddar har jag av alla möjliga slag med den här är helt underbar och kommer att finnas i vår nya butik och i vår webshop i slutet på januari. Helt ljuvlig …

DSC_0013
En väska från samma märke som kudden, Kamelo, finns kvar i butiken. Nya kommer att beställas till nya butiken men vill du köpa den här redan nu så kostar den 1598:- och är verkligen en fantastisk väska.
379193_477106645670424_592474314_n
Ikväll har jag varit hos min vän och frisör Fazli för att ta bort mina extensions. Nicole tycker att jag ser mycket yngre ut utan det långa hårsvallet och med en mer ”lagom längd”. Sötare kanske men även yngre? =) Det ser man …

Ser ni att korten ovan är tagna med en systemkamera? Ja, bra gissat i så fall… Idag har jag nämligen varit och köpt en ny sådan och så har jag ringt försäkringsbolaget för att berätta det inträffade. Med tanke på att jag i tre år har bara betalat så hade jag 600:- mindre i självrisk som nu är alltså på 900:- istället för 1500:- . Glad för det lilla …

Hur de värderar den som stals och som köptes i april återstår att se men nu har jag iaf. ringt de samtalen jag skulle och så får jag vänta på alla papper som skall fyllas in.

Här är min nya systemkamera som jag skall vakta över …
DSC_0021Kunde inte vänta då jag på torsdag åker till Stockholm för att lära mig webshopen av vännerna på Workbox som har fått uppgiften att designa den så att den står snart klar. Vill ha så klart några kort färdiga så att jag kan testa på plats att lägga in varor i den. Jag är den som lär sig enligt den klassiska principen ”learning by doing” så jag får testa och anteckna.

Efter utbildning skall jag sova över i storstaden för att fira lite nyår dagen efter för på den europeiska nyårsafton är jag hemma med Knut. Skrattar för det ser ut som att jag bara umgås med min hund men skulle aldrig lämna honom själv när det smäller ute. De flesta hundarna är livrädda denna natt och även om han inte ser ut att lida som mina två andra hundar gjorde så vill jag inte lämna honom.

Har därför köpt en flaska champagne som jag skall ta med till min nyårsafton =) för om ni inte visste det så är den egentliga nyårsdagen först den 6/1. Alla dessa traditioner som egentligen faller olika genom historien och i geografin. =) Just därför tycker jag att man verkligen kan hitta på sina egna och inte låta sig styras så blint av de som regerar … =) Njut av den men kan du inte så bli inte ledsen för det … Capisci? =)

Flaskan är dock också i lite guld för att vara kvar i inläggets tema …

DSC_0015
Nu skall Nicole och jag spela lite kort här =)

Önskar er en underbar kväll med tända ljus och förhoppningsvis lite avkoppling, om inte annat när barnen har lagt sig för den stunden minns jag som underbar … <3

Vi älskar dem när de är vakna men inte mindre när de sover … =)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *