Julgodis á la Michi och Nichi …

Ikväll var det dags för att göra något lite juligt här hemma då Julen syns knappast i mitt hem i år. Har inte haft tid, ingen motivation och ingen lust att ta in gran, julgransbelysning, tomtar och dylikt.

I år får en guldig ren vara den som symboliserar Julen i vår lägenhet. Dessvärre har jag inte ens något ”dåligt samvete” för att inte se till att min dotter får en gran här då hon har den hos sin pappa där hon skall fira Julafton på kvällen och det är för mig det viktigaste.

Låtsas eller är kanske lite bohemisk och mot strömmen när jag vägrar men kanske är det så att jag är en liten rebell gällande vissa samhällsnormer, sådana som man skall följa för att ”alla andra gör” och förväntan om att följa dem finns där som en skugga och ett pekfinger.

Trots detta så får renen och ett blockljus med 4 siffror vara de enda representanter för Julen som kommer och går … =)

Mitt motto är ”keep it simple” och misstänker att i år är det verkligen ordet ”simple” som jag har fokuserat på, mer än någonsin =)

Trots detta tycker jag nog att dessa två ting lyckas ändå förmedla en julig stämning =)

DSC_0016

Julgodis var vi dock tvungna att göra men då inget traditionell sådant som knäck eller annat men en egen variant av något =)

Julgodis á la Michi och Nichi (Michi är och har alltid varit mitt smeknamn i Italien) med Marabou mjölkchoklad som har fått smälta i vattenbad, bitar av marshmallows och nötter, allt i en enda röra som sedan har fått vara i kylskåpet i ett par timmar för att sedan göras i bitar.

Så himla gott och så mätt efter en enda bit, en riktig succé blev det =)

DSC_0018DSC_0017

En bit, that´s it och kom ihåg att det är inte vad du äter under Julafton/Juldagen som gör att vågen blir ditt fiende =), det är vad du äter mellan 26/12 – 23/12 året därefter =)

När det gäller träning så älskar jag att röra kroppen för endorfinerna, för att bli piggare och orka mer men allt för tränade kroppar blir lätt för manliga eller för skinny för vad jag själv anser vara snyggt. Den här bilden visar att former är vackra så träna för att må bra och i lagom mängd men glöm inte att former är allt annat än fula när du tittar dig själv i spegeln och önskar gå ner de där kilon.

601693_608696915825735_945964930_n

Hade jag varit man så hade jag varit en sucker för kvinnliga former vilket man nog kan förstå genom mina val =)

En underbar kvinnlig och glamourös bild á la old Hollywood efter att ha ätit min julgodis med min dotter som nu har satt på filmen ”The Holidays” som hon säkert har sett 12 gånger och med ett tänt adventsljus och en guldig ren som tittar på mig. Ja, Julen är trots allt snart här <3

Önskar er en trevlig lördag kväll …

3 thoughts on “Julgodis á la Michi och Nichi …

  1. Nu vet jag vad jag och min lilla Amanda ska göra för godis imorgon. Den får vi ta med storebror den 23/12, då hon ska vara hos mor på julafton. Ha en skön kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *