Det roligaste på länge … Mot La Scala …

Varje år vid något tillfälle berättar min mor om när hon och mormor skulle komma och titta på mig dansa balett då jag som liten tjej i kanske 5-6 års åldern gick på en sådan kurs i Bologna, Italien, där jag är född och uppvuxen.

. Och alltid skall hon berätta att hon och mormor nästan kissade på sig av skratt. Anledningen? Alla andra i gruppen såg ut som graciösa fjärilar medan jag såg visst ut som en arg bi som tvingades dansa runt i tyllkjol och rosa kläder.

Behövde visst aldrig gå färdigt den kursen men ikväll hände det märkliga och något som har fått mig att le inombords i ett par timmar nu =)

40 år senare är det nämligen dags för ”revange” =)

Min väninna Tania, Pia och jag är nu anmälda på en kurs i balett för vuxna nybörjare och jag ”vrider” mig redan av skratt för går det att vara seriös på en sådan kurs?

Lär bli utkastad från salen redan vid första lektionen =)

Läste info om kursen:

Kursmaterial
Balettklädsel är inget måste men det ökar känslan, bär kläder som är bekvämt att dansa i. Det är bra att ha någon form av tekniksko eller liknande för att minska halkrisken.

Hahaha! Någon balettklädsel lär inte gå på min kropp för då lär jag se ut så här

1291B

Former och tyll är ingen bra kombination nämligen =)

Mer beskrivning om kursen:

Balett är en graciös dans som passar både för barn i alla åldrar och danssugna äldre med balettdrömmar. Denna balettkurs ger dig som vuxen möjlighet att dansa balett kravlöst med likasinnade för nöjets skull. Genom baletten tränar du din hållning, styrka och vighet till vacker klassisk musik.

Oh HERREGUD!

Graciös är det sista jag är men rätt så vig är jag nog… vad roligt detta kommer att bli och jag längtar redan till den 22/2 då vi möts för att träna inför avslutningen på La Scala i Milano för självklart skall man sikta högt =)

Har självklart ”fjantat” runt mig här hemma i denna ”ballerina klädsel” medan Nicole har skakat på huvudet och påpekat (vid flera omgångar) hur ”konstig” jag är …

IMG_3601

Jag är både tondöv och har ingen som helst känsla för dans så detta kommer att bli en riktig rolig grej =)

Ser ut mer som om jag härmar munsticket på en dusch än annat =) men kanske kanske att efter 8 tillfällen så håller jag armarna lite mer som den prima ballerinan jag trots allt kanske är <3

Tänk dig om jag lutar mig framåt med min byst som hon på bild, mamma mia, svårare för min del med balansen helt klart …

Måste lära mig hur man lägger in video snuttar här i bloggen för de som vill få sig några skratt.

IMG_3602

 Har redan bjudit Nicole till den avslutningen som kanske ingår i kursen och hon kunde under sin chockade min över sin pinsamma mamma inte låta bli en skratt, den såg jag =)

Nu skall jag borsta tänderna och pussa godnatt på alla här i lilla famiglian för det är dags att sova snart <3

Buonanotte <3

Att gå på dejt och inse att det är en annan person som står framför dig …

Sitter nu på jobbet med mina torra läppar (skorpa på de efter tatueringen) och huden som fjällar bort. Känner mig så fräsch så =)

IMG_3434

Även om jag vill självklart ha kunder i butiken så blir jag inte ledsen om inte allt för många ser mig dessa dagar =)

Igår kväll när jag satt och läste nyheterna så stannade jag upp vid namnet av ett företag som jag kände igen och minns som igår en liten rolig dejting händelse som är något typiskt mig och som skedde typ för 5-6 år sedan (har lite dåligt minne =)

Troligtvis  genom en sådan där dejting sida som en man tog kontakt med mig och jag föll  lite för hans sätt att skriva då jag oftast går efter det verbala språket.  Självklart bad jag om ett kort vilket han skickade men då på sig själv med 3 andra män då en artikel hade skrivits om deras företag och det var just den med bilden som han skickade till mig.

Det kändes ok då jag var lite uttråkad så middagen såg jag som ett trevligt sätt att komma ur den bubblan om att det händer aldrig något i mitt liv så tackade ja och vi skulle mötas framför hans hotel för att gemensam ta taxi till den restaurang han hade bokat (Thörnström Kök  i Gbg).

När jag dock mötte upp honom så insåg jag väldigt snabbt att den mannen som stod framför mig var INTE den av de 4 som jag trodde att jag skulle på middag med.

Att bara där helt plötsligt skylla på något kändes lite väl påtagligt och oförskämt så fick helt enkelt skylla på mig själv och följde med på middagen som får väl ändå säga var trevlig då han var väldigt intellektuell och kunnig (gillar att imponeras av andra) men när frågan senare kom i taxin om jag ville följa med till hans hotel, just där gick min gräns för min artighet =)

Då skyllde jag helt plötsligt på en ovetande stackars Knut och hänvisade till 6 timmars regeln som säger att man får ej lämna själv en hund längre än så.

DSC_00151-670x1005

Knut hade självklart en vän som gick ut med honom men den informationen höll jag för mig själv och tog tåget hem med ett leende på läpparna för min virrighet.

Av artikeln att döma så har det gått bra för honom trots att han kanske just den kvällen hade hoppats på en annan utgång…

Min lärdom blev: be alltid om ett kort utan att andra är med på det =)

Har du också en lite sådär virrig, rolig dejting historia att dela med dig?

Here we go again …

Som den lilla samhällsrebell jag är så har jag ”våga vägra köpa träningskortet den 2/1″ som 80% kanske gjorde men så är den egentliga sanningen även den att influensa, svullna fötter pga. blodtrycksmediciner och annat satte lite stop för det men idag så var jag där men då ingen personal fanns på plats så skrev jag en lapp som jag lämnade i receptionen så att de vet att ”i m back” =)

Min väninna Nettan som är utbildad PT  var med för jag behöver verkligen att  någon i början som ser till att jag tar mig dit tills den där vanan blir just det.

Minns när min dotter krävde att jag tom. skickade kort från gymmet som bevis på att jag verkligen var där och vid ett par tillfälle litade hon inte på mig så fick söka upp någon dagstidning och fota mig med den i handen bland maskinerna. Skrattade en del för hennes påhittighet.

Förutom några löpningsturer i somras så har jag inte gjort något på år så sprang 20 minuter på lagom tempo (8,5-9) och sedan körde vi 10 minuters intervallträning fortfarande på bandet för att sedan lyfta några kilon med de där armar som verkligen behöver tränas upp då jag älskar armlösa klänningar och linnen när solen och värmen kommer.

IMG_3234

Som en pinne och med magen utåt för Nettan säger att det där med att hålla in bålen är passé, nu skall vi blåsa upp den då vi skall väl inte strypa syreintaget i kroppen eller hur? Skall fråga henne lite närmare så får man bestämma själv om man köper den teorin eller inte.

Träningskläderna är från Juicy Couture <3

IMG_3247

Lördag kväll (trodde ärligt att det var fredag =) och sitter just nu och tittar på en härlig och underbar komedi som handlar om 40 års åldern och inser att jag inte ens vet om den gäller mig då jag är 45? =)

Mycket igenkänning och med detta önskar jag er en trevlig lördag kväll <3