När en vän gör mig glad …

Tack snälla till er som har saknat mig här i bloggen men jag lever och ska definitivt inte sluta blogga helt och hållet även om jag inte kommer att göra det dagligen då jag känner att mitt liv är inte så spännande och det som kanske är något spännande med det håller jag privat. En liten dilemma :)

Adderar man att jag inte gillar att laga mat och därför kan inte blogga om recept, att jag känner mig lite obekväm att be andra fota mig eller att jag själv fotar andra så fort jag är någonstans så gör allt detta inte mig till någon bra bloggerska :)

Slutet på februari nu. Vi är nog många som känner oss lite energilösa efter en regnig sommar och en lång vinter men ”snart” får vi lägga ifrån oss vinterjackorna och ta fram åtminstone lite vårkläder. Har typ 3 vitaminburkar just nu men de fungerar sådär tycker jag.

Bilden nedan är från förra sommaren då jag åkte till Marbella för att fira min väninna Mikaela som fyllde 35 år!

Pratade för en stund sedan med henne och blev så glad när hon sa att det bästa med att prata med mig är att jag säger vad jag tycker vilket gör att när hon ställer en fråga får hon ett ärligt svar.

Funderade lite kring detta en stund senare och insåg nog att jag har lärt mig under åren att det är långt ifrån alla vänner jag har som vill verkligen höra vad jag tycker. Alldeles för ofta vill människor bara få bekräftat av sina vänner att de har tänkt eller agerat rätt i olika situationer vilket leder till att de vänskapen är inte lika djupa eller tillåtande som vissa andra. Vill du läsa en fantastisk bok om just vänskap läs den som heter just ”vänskap” av italienske sociologen Francesco Alberoni.

Man vill självklart inte få en vän att bli upprörd bara för att man kanske tycker att hon/han har tänkt eller agerat egoistiskt när hon/han ventilerar sina tankar. Vänskaper är väldigt bräckliga relationer där fel ord eller fel tolkning av vad du säger kan innebära slutet med den trots att den kanske har pågått i flera år <3

Av den anledning blev jag glad över Mikkans ord som jag har känt i många år och trots våra olikheter förutom åldern så vet jag att hon kan hantera ett ärligt svar när jag får frågan <3 Värna lite extra om de vänskaper <3

14 thoughts on “När en vän gör mig glad …

 1. Även om du inte tycker att ditt liv är så spännande, så är din blogg mycket mer intressant och givande än de stora bloggarnas. Ger inte så mycket på det personliga planet att läsa om matrecept och titta på bilder på heminredning mm. Visst får man tips, men mer än så ger det inte.

 2. Se der, där kom det.. ett inlägg å feb är inte slut ännu, vänner som dig är bra, så forsöker jag också var själv, men säger man saker med kärlek, å vishet så tar oftast motagaren till sig på ett bra sett…
  Jag gjorde nått jag aldrig gjort förut för ett år sen, Jag har en kompis som är som min syster men hon dom 3 senaste åren bara sagt jag inte fattar nått, (till flera också) tillslut fick jag nog.. ringde upp henne å sa, nu är du bara tyst å lyssnar, klart å precis som jag kände jag tycker så mycket om dig, MEN är så in i helsike trött på att du tror jag inte fattar nått, sa antingen slutar du, el så får vi göra slut… kan säga att efter det så är precis som det var förut…å jag kan ge henne råd utan att hon säger jag fattar ingenting… har tom gjort en av mina tatueringar tillägnat till henne. der det står SLÄPP DET 😂 vilket hon verkligen inte gillar, men som hon nu också kan skratta åt…

 3. Hej

  Jag gillar din blogg och följt dej i många år och jag hoppas att du inte slutar blogga
  Ha en fin vecka
  Kram

 4. Glømde det viktigaste precis som ANNA skriver, du skriver om vardag tankar å dina analyser.. vilket jag också gillar… jag behøver inga recept. Å inga reklam länkar å klicka på, då bara scrollar jag..(men deremot om du lagt ut något då blir jag nyfiken å klickar) eftersom du inte gör det i varannat inlägg… ska jag köpa nått lite dyrare grejer, då googlar jag å hittar ännu bättre pris…

  MEN tack vara dig har jag köpt nästan allt 🤣🤣 från han med shampoo som du rekomenderar. Å är skitnöjd! Ax någonting🥳🥳🥳 å fick jättebra erbjudande från Ly*o…

 5. Hej! Vill bara säga att jag gillar din blogg väldigt mycket och har följt dig i många år. Är väl lite dålig på att kommentera, men är inne och kikar flera gånger i veckan. Gillar den just för att den inte är så tillrättalagd med massa recept, allt ska vara perfekt osv. Gillar att följa dig i din vardag, dina tankar och reflektioner mm. Så hoppas att du inte slutar blogga. Allt gott. Kram

  1. Håller helt med. Inte bara yta hos Michela, som hos andra bloggar. Blogga på Michi😍

 6. Håller med de andra som kommenterat. Gillar när du skriver om dina tankar, åsikter och funderingar om livet. Allt är inte så enkelt, livet går verkligen upp och ner. Fortsätt skriv när du själv känner för det, ska inte vara ett måste, men jag gillar dina inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *