Det mänskliga biblioteket …

Alla har vi våra historier men vissa livsöden är kanske lite mer innehållsrika än andra då dessa människor kanske och troligt har fått uppleva saker som inte gemene man har.

Att få sitta och lyssna på dessa personer, att ta del av deras liv genom deras egna ord är verkligen något jag jag själv hade varit intresserad att göra. Jag tror att jag även hade kunnat vara den som berättar då jag har nog en liten speciell historia i mitt bagage så i detta fall skulle jag kunna vara den som berättar och den som lyssnar.

Vad tycker du om denna idé som Danmark har möjliggjort? Jag tycker att idén är fantastisk då den troligtvis bidrar till en empati, ni vet den där viktiga känslan som gör att vi inte så snabbt och enkelt dömer andra. Den hemlöse liksom den kriminelle som de som kanske kämpar på olika sätt med sina liv har en historia i sin ryggsäck och att ta del av den måste för vissa vara befriande att berätta men även viktiga att lyssna på.

4 thoughts on “Det mänskliga biblioteket …

  1. Skulle vara intressant att veta vilket fokus dessa samtal ligger på? Är det bara tragiska livsöden? Visst, det är bra för empatin men tror vi behöver höra så mycket positivt som möjligt när det ser ut som det gör just nu i världen och samhället.

    1. Jag tror (men vet ej) att det även är alla typer av livsöden och då inte bara sorgliga sådana men har inte fördjupat mig i det. Tycker bara att själva idén att lyssna på någons historia i 30 minuter låter som en fantastisk koncept för båda parterna, den som pratar och den som lyssnar.

    1. Definitivt … Att få höra vad som drev alkoholisten till flaskan, anledningarna till varför den hemlös hamnade på gatan … viktiga insikter samtidigt som det är även viktigt att få höra om upplyftande berättelser som kan motivera en <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *