Aubergine alla napoletana …

Äntligen en lite solig dag men trots det har jag känt mig lite låg den här helgen… Sinnesstämningen är inte alltid på top liksom vilket vi vet speciellt när vi har anledningar som gör sig påminda :) Tror att jag har hittat på mycket på mina tre lediga veckor för att just inte känna efter för mycket denna speciella och lite annorlunda sommar för min del så nu gick helt enkelt energin ur mig.

Något som dock var väldigt gott är dessa aubergine som jag gjorde efter dagens löpning/promenad. Självklart såg jag till att ge mig ut i naturen när det äntligen inte regnade…

Ingredienser: 3 aubergine , 400 gr passerade tomater , 1 vitlöksklyfta, några oliver, lite mozzarella, oregano och basilika, olivolja samt lite parmesanost om man så önskar.

Så här gör du: Dela auberginen i två bitar , se till att öppna de lite med hjälp av en kniv, lägg på olivolja och salt samt sätt i ugnen på ca 180-200 grader. Fräs den passerade tomaten med olja och vitlök, salt och peppar. Ta ut auberginen från ugnen, lägg på tomaten samt mozzarellan, oliverna och lite olja. In i ugnen igen i några minuter tills de är klara för att mumsa i sig de.

Någorlunda nyttigt och helt i min smak …

Buon appetito!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *