Hur sover ni?

Att sova i separata sovrum. Är det ett tecken på att ett par har tröttnat på varandra eller kan det vara ett praktiskt beslut partnern tar för att kunna få lite privacy, slippa eventuella snarkningar eller annat?

I engelsk press spekulerar man nämligen (där spekulerar man dock alltid över något) om prins William & Kate är på väg mot en skilsmässa och detta pga. gossip som påstår att paret inte har delat samma sovrum sedan kröningen av King Charles. Kanske en norm, en tradition inom engelska huset att ha det så och med alla sovrum de har så kanske de tycker att det är mysigt att kunna ha sitt rum att kunna dra sig tillbaka till ibland?

Detta fick mig att tänka på att när jag flyttade till Sverige från Italien reagerade jag just på två liknande detaljer: att många här har just separata sovrum (mina morföräldrar och min morbror och fru likaså) och att många som sover ihop har var sitt täcke. Idag kan jag le lite om vilka iakttagelser som fascinerade mig då och som jag tolkade som ett steg mot en separation när jag kom till Sverige som 20åring.

Förnuftsmässigt förstår jag det praktiska med två rum och framförallt två lakan som man inte behöver slåss om men min hjärna tolkade detta som ett litet varning om att kanske den relationen är på väg att ta slut. Tänk att även två lakan istället för en kan leda till sådana spekulationer i en 20åring italienska :)

Jag har själv strategiskt valt ett enkelt stort täcke för jag gillar känslan att den som får sova hos mig finns under samma täcke som självklart är 240 cm. Mysigare tycker jag <3

Om du bor med en man eller kvinna så är dagens frågor: har ni varsitt sovrum eller ett enda, har ni ett täcke till sängen eller två olika?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *