Firenze …

I måndags tog Nicole och jag bussen till Firenze (Florens) då hon aldrig har sett staden och även om hon fick uppleva den på det sättet man borde fick hon åtminstone tillbringa där 5 h vilket är inte så illa ändå :)

Tänk att vid 2-3 tillfällen under mina år på gymnasiet i Italien skolkade jag med en kompis och åkte just till Firenze för att inte riskera att träffa på någon förälder eller kompis till de :)

Konstnärsgallerian Gli Uffizi HÄR måste man egentligen bara uppleva men det fanns inga biljetter kvar vilket nog Nicole var rätt så nöjd med då hon föredrar för närvarande helt andra aktiviteter, som att sitta och bara njuta av att titta på människor, något jag själv tycker är underbart att göra.

Å andra sidan är hela Firenze en konst galleri så bara att njuta av arkitekturen, statyerna, domkyrkan och allt det som gör Firenze till en av de vackraste städerna jag varit i.

Som tur är regnade det inte som väderprognosen visade men det var ingen sommartemperatur heller vilket hade varit önskvärt…

Nicole ville gärna smaka en av de berömda italienska mackorna (schiacciate) från Antico Vinaio HÄR som 2014 var den mest recenserade lokalen på Tripadvisor. Icke illa och självklart har dagens sociala medier bara ökat viljan att testa en av de. Köerna var hur långa som helst men tack vore en dam som tipsade oss att ställa oss i en annan kö kom vi in rätt så snabbt ändå…

Vi åt dock mindre än hälften då de var ”grande” (stora)

Tog även Nicole till den berömda vildsvinet som man måste mata med ett mynt, klappa och önska sig något. Man vill inte missa chansen till att få en dröm att gå i uppfyllelse om det är så enkelt som att ge den ett mynt och klappa den.

Ponte Vecchio är också ett måste att se och gå över med alla sina juveler butiker.

Förutom ”mackan” åt vi den godaste glassen under dessa 5 dagar. Mamma mia, den var gudomlig …

Vid 22.30 var vi åter i Bologna <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *