Min syster Melissa 45 år !!!

I onsdags fyllde min lillasyster Melissa hela 45 år!!! Hur kan hon fylla 45 och vara lillasyster? Non capisco …

Hon fick snällt gå och lägga sig igen vid 7 så att vi fick sjunga och komma med paket till sängen. Så som man ska bli firad helt enkelt. Matilde och jag hade gått till en bar och köpt lite gott till frukosten, ni vet sådana nyttigheter som gärna äts på morgonen till kaffet här i Italien.

Lägg märke hur allt matchar i nyanserna, bara det är värt att uppmärksamma :)

Presenter hade jag med mig från Sverige men hade även gått in på Zara och köpt ett presentkort så att hon kan gå och köpa sig något somrigt hon gillar.

Vi hade även med oss en prinsess krona och guldiga hattar till oss … Kanske inte så överraskad då hon var vaken sedan 6 men förhoppningsvis nöjd med att ha oss där den morgonen.

Hon hade önskat sig Johannas kokbok och så fick hon söta block från Systrarna Grene, produkter från Ritual, en underbar rosa väska som en av mina kollegor stickar och så även det där presentkortet från Zara. Är du intresserad av att köpa en sådan väska i valfri färg följ instagram kontot una.borsaa och skicka ett DM till henne där.

Den 25/4 (Melissas födelsedag) är även ”il giorno della liberazione” så hon har lyxen att alltid vara ledig på sin dag. Manifestationer till minnet av alla de som dog för att befria Italien från fascist-nazisterna finns runt hela Italien och låten ”Bella Ciao” sjungs på många ställen runt Italien.

Min syster hade bokat och bjöd oss alla på lunch på Podere Riosto, 30 minuters promenad från Pianoro där vi bodde i 10 år men först tog vi bussen dit, buss 96, samma buss som jag tog under hela min gymnasietid varje morgon och varje eftermiddag.

Jag har inte varit i just Pianoro på mååååånga år och det är en märklig känsla att komma till det stället där jag bodde mellan åldrarna 7-17 cirka. För 40 år sedan var det ett villaområde dit många flyttade som inte ville bo mitt i centrum men den där villa känslan kändes lite bortblåst.

I denna kyrka är jag exempelvis konfirmerad och fick gå på söndagslektioner i 2 år så några timmar har jag allt spenderat där. Prästen och jag hade dock en deal: jag gick ut med hans hundar och som tack förhörde han mig inte… Inte alla som kan addera i sitt CV förmågan att deala med kyrkan :)

Undra hur många gånger jag har biktat mig där :)

Och här bodde jag, i en villa på 260 kvm på 3 våningar med adressen Via Giardino 2/3.

Vi tog den där promenaden som bara gick upp mot kullarna i Riosto och utsikten var inte fy skam alls … Stupendo! Meraviglioso! Bellissimo!

Så otroligt vackert …

Väl framme fick vi en välkomstdrink och gå ner till la cantina.

Lunchen vi fick serverad var långt ifrån den där kvargen jag äter till lunch på jobbet, haha!

Två pastarätter, crescentina (friterad italiensk bröd) med skinka, salami och ostar och en dessert med chokladkaka och mascarpone. Oh herregud! :)

Kyparen ville bara fylla på vårt vinglas med olika viner hela tiden så vi fick vänligt stoppa honom då syskonen Castellari tål inte så mycket.

Mätta vandrade vi tillbaka från kullarna, tog bussen till centrum och bara några minuter senare kom några av min systers väninnor och gratulerade henne. Vilka underbar roliga kvinnor hon har i sin närmaste vänskapskrets skrattade en del då humor saknades inte i gänget :)

Jag hoppas att min syster fick en trevlig dag med några av som älskar henne <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *