Omfamna din ”Goblin mode” …

Oxford Dictionary eller Languages som är världens främsta ordförlag har offentliggjort 2022 nyord: Goblin mode (på svenska troll läge). Begreppet står för en livsstil som inte är präglad av samhällets estetiska ideal och normer men bjuder in att släppa taget då och då, att sluta ”bry oss” …

Genom pandemin har vi människor lärt att oss att kunna vara informella och icke representativa hela tiden (mjukiskläder och friluftskläder sålde som aldrig förr) vilket har gjort att begreppet och trenden säger något om samhället i sig.

Den som är i goblin mode vill vara bekväm, ogenerat självcentrerad, slappt, ovårdad, girigt på ett sätt som förkastar sociala normer och förväntningar men även att hänge sig åt sina lustar utan att bry sig om omvärldens åsikter. Att titta på serier, scrolla på sociala medier, äta godis, visa upp att man äter ”junk food” och inte bara instagramvänliga sallader, gå en dag utan smink är bara några exempel på vad begreppet står för.

Idag omfamnar jag min goblin mode och njuter av en ledig fredag i myskläder efter att ha tränat med just min katt och lite Netflix innan jag ska ägna mig åt några måsten. Tror nog att jag har omfamnat detta begrepp långt innan den blev trendig :)

The same but different …

Önskar dig en skön fredag <3

3 thoughts on “Omfamna din ”Goblin mode” …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *