Grattis till min dotter, idag 16 år !!!

16 års sedan föddes du efter två tidigare missfall och ett plan B om att köpa mig en häst om inte denna tredje graviditet skulle gå hela vägen.

Det gjorde det och trots att jag exakt 1 år tidigare hade sagt att jag aldrig skulle sätta barn till denna värld (11/9) så valde du just det datumet för att visa hur fel jag kan ha. Redan då lärde du mig något, att aldrig säga aldrig och att vara din mamma har givit mig mängder med lärdomar under dessa åren som vi lärt känna varandra.

Snäll, omtänksam, egen vilja, social men utan några som helst problem i tryggheten att vara själv är bara några av de alla egenskapen som jag skulle kunna beskriva dig med.

Lite lat också för du var barnet på dagis som alltid ville åka vagn (varför gå bredvid den liksom? =) när ni var på små utflykter, när vi ”tvingade dig” välja en sport som liten valde du tennis men så fort coach Micke frågade vem som ville vara domare så räckte du snabbt upp handen för även där kom du på fördelen med att sitta där längst upp och se andra springa, svettas för att slå en boll på andra sidan.

Sedan du var cirka 3 år har du haft förmånen att ha en familj på två familjer och med detta fler människor som älskar dig, stöttar dig, bryr sig om dig och försöker vägleda dig. Vet att det är ibland jobbigt när vi alla vill ha lite koll på dig genom att farmor skickar sms, mormor likaså, pappa ringer face time för att checka av läget och jag pratar med killkompisar för att försäkra mig att de följer dig och dina vänner till bussen för annars kommer jag leta upp de (poangtärar för de att jag pluggar kriminologi och har kusiner inom Cosa Nostra trots att jag inte har en enda kusin =)

Oerhört pinsam kan jag vara men bara att inse lilla fröken Castellari att ren omtanke ligger bakom allt sådant man som tonåring upplever som jobbigt, onödigt och just pinsamt.

Att ha förmånen att ha folk som bryr sig är en lyx som inte alla har, tänk på det nästa gång du tycker att vi är lite extra jobbiga <3

Resor, vi har gjort många tillsammans sedan du var liten. Några på egen hand och de flesta med vänner som vi har delat många gemensamma minnen med. Flera lär bli då du har har tatuerat in ett litet hjärta med ett flygplan för att jag ska komma ihåg hur viktigt det är för dig att komma iväg, se nya platser och leva lite av ”la dolce vita” för även om du kanske inte känner av ditt italienska arv så verkar just viljan av att uppskatta det ljuva livet och ”il dolce far niente” = det ljuva i att inte göra något ha fastnat hos dig.

16 år idag, det blev du och inte någon häst att rida mot solnedgången med men en dotter att hålla i hand (symboliskt, oroa dig inte =) mot den.

Varannan vecka och lite till är vi ett fantastiskt team som kan ge varandra lite huvudvärk emellan men som även delar på en massa skratt för även om du tycker att jag skrattar åt mina egna skämt ser jag att den där smilgropen blir lite djupare när jag säger något för mig ”roligt”.

Ha nu en fantastisk dag som börjar med att jag kommer till dig 6.30 på morgonen då du är hos pappa för att tillsammans gratulera dig med vår gemensamma present som för en gång skull du inte förväntar dig <3

Älskar dig härifrån till månen och hela vägen tillbaka, något jag vet att du är medveten om vilket är det bästa kvittot att man har lyckats som förälder. Att du känner trygghet av att vara älskad är den bästa presenten man kan ge sitt barn och det tror jag att jag har faktiskt lyckats med att få dig att känna.

Imorgon kommer jag och sjunger för dig, tondöv som jag är men all den inlevelse jag kan ta till för att fira min dotter som blir 16 år <3

 

4 thoughts on “Grattis till min dotter, idag 16 år !!!

  1. Åh, vad fint skrivet, vilken kärleksförklaring! GRATTIS! Söta Nicole!
    Ja, det är inte alltid så lätt att ha med tonåringar att göra ( har själv 4 döttrar) men, innerst inne uppskattar de nog att man bryr sig, så mycket som man gör. Trevlig kväll!

    1. Har du fyra döttrar? All min respekt till dig för det … Ja, tror också att de uppskattar att man bryr sig även om man uttrycker det inte alltid som de vill att man ska göra =) Trevlig kväll till dig med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *