Att hålla vad man lovar …

Jag förlorade ett vadslag som jag hade med min dotter där jag lovade henne 500:- om jag fuskade och åt bröd/godis eller allt det jag hade sagt att jag inte skulle röra i 60 dagar. Höll i 13 dagar =) så swishade henne det jag skulle då hon hade några dagar tidigare påpekat att jag var skyldig henne summan. Först tänka jag hoppa över detta då 500:- är mycket pengar och då hon själv lovar dagligen att städa efter sig vilket hon inte riktigt gör men så tänkte jag när jag vaknade att jag skulle använda mig lite psykologi =)

När hon sedan ringde mig och tackade förvånad för pengarna så sa jag ”Kom nämligen på Nicole att det är värt 500:- att bevisa att man ska hålla vad man har lovat” och hon skrattade för hon förstod mycket väl vad jag menade med orden =)

Idag var det lugnare i butiken men å andra sidan är det söndag och sommarvärme som råder så kanske inte så märkligt att de flesta kanske gjorde något annat än att gå i butiker.

Själv sitter jag och läser lite då vi har fått en hemtenta som ska bli skriven kommande vecka. Ska nu läsa om trovädighetsbedömning till den hördes person och tillförlitligheten till innehållet i berättelsen utifrån utredningar då man sitter med en misstänkte. Kan du skillnaden mellan begreppen? Min söndag kväll handlar om hur domstolar värderar dessa vid brott och man kan bara konstatera att även om lagen säger en sak så är det nog svårt för oss människor att inte falla för de bias vi har om hur en brottsoffer borde se ut/bete sig och så även en brottsmisstänkt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *