Från vinter till sommar …

Vilket fantastiskt väder det blev idag. Gick iväg tidigt imorse i cashmere tröja och jacka för att nu bara gå runt i linne. Från höst/vinter till vår/sommar inom loppet på några timmar. Svenskt väder …

Idag började vi det sista (tredje) delmomentet i vår kurs i rättspsykologi som är på 10 poäng (helfart) och handlar om domstolspsykologi. Likt övriga momenten gissar jag att även denna kommer att vara otrolig intressant. Självklart handlar det om det psykologiska faktorerna som vi intresserar oss för då vi läser inte juridik men rättspykologi men för att kunna veta vad forskningen säger så måste man självklart ha lite grundläggande kunskaper om hur det går till i svenska rättssalar.

Som vår föreläsare sa idag så är ett stort fält inom ämnet studier om  exempelvis juryn. De flesta av oss har sett i amerikanska rättegångsfilmer hur åklagare och försvarsadvokater turas om att byta ut jurymedlemmar för att de har studerat hur just den personen skulle kunna döma i det specifika rättsfallet. I Sverige har vi ingen jury och därför är sådan forskning helt ointressant här för att förstå att vissa områden inom domstolspsykologi är typiska för varje specifikt land.

Från rättspykologin i Göteborg till Sven erikssonsgymnasiet i Borås då jag hoppade in som vikarie idag. Från elev till lärare på bara några timmar, kontrasterna i ens vardag, liksom vädret.

När jag kom hem gick jag ut med Knut och så slängde jag av mig mina varma kläder för linne och vita Please Jeans (HÄR) på balkongen.

Processed with VSCO with a5 preset

Missa nu inte tävlingen (pågår fram till söndag) jag har på min Instagram @michelacastellari där du kan vinna dessa snygga solisar från Ray ban i modellen round metal sponsrade av Glasögonmäster <3 In och tävla för de kommer att lotta ut en vinnare på söndag och chansen finns endast om man deltar. Självklart skickas de om du inte bor i Borås.

Processed with VSCO with a6 preset

Nu ska jag njuta av en kopp kaffe och försöka bli av med den där huvudvärken som inte riktigt har släppt ännu.

2 thoughts on “Från vinter till sommar …

    1. Jag tycker att det är väldigt spännande men ämnet hör även ihop med min utbildning som beteendevetare genom att ge mig en lite nisch, kunskaper som kanske inte de andra beteendevetarna har och på så sätt blir mitt CV lite mer annorlunda vilket den nog redan är dock =)
      Skulle kunna tänka mig att jobba som utredare inom polisen men även inom psykiatrin eller varför inte öppna egen detektiv byrå? =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *